MENU

Αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για το παιχνίδι: «Ολοι στην ομάδα θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο. Ιδιαίτερη χαρά που ήταν πάλι στο γήπεδο. Και την εμφάνιση και τη νίκη την αφιερώνουμε σε αυτόν. Ηταν σημαντικό παιχνίδι. Δείξαμε διάθεση και αποφασιστικότητα. Οι παίκτες ήξεραν τι πρέπει να κάνουν. Παίξαμε με μεγάλο πάθος και θέληση. Ηταν προφανές και αυτό φαίνεται από τα 20 επιθετικά ριμπάουντ.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Εκαναν καλή εμφάνιση στην αρχή της σεζόν. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης για να λειτουργήσει καλύτερα με αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση. Να μπουν όλοι στο πνεύμα της ομάδας, τώρα που στην αρχή δεν είναι στο μάξιμουμ. Αυτό το ματς είναι ένα πρώτο δείγμα πως θέλουμε να παίξουμε και είμαστε στη σωστή κατεύθυνση σε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό μαραθώνιο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Τους ευχαριστούμε πολύ. Η ατμόσφαιρα ήταν σε κόσμια επίπεδα κι έτσι πρέπει να είναι».

Για την ευρεία νίκη, παρά τα 0/7 σουτ του Σπανούλης εντός πεδιάς: «Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα. Ολοι ξέρουμε ότι ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Είναι ηγέτης γιατί ο αντίπαλος είχε προσαρμοσμένη την άμυνα πάνω του, αλλά είχε δώσει 6 ασίστ στο ημίχρονο και πετύχαμε 50 πόντους. Αυτό το κάνει μόνο ένας μεγάλος παίκτης που τον ενδιαφέρει η ομάδα».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Ο Μιλουτίνοφ ήταν ογκόλιθος στη ρακέτα. Κάλυψε όλες τις τρύπες, αλλοίωσε σουτ και μαζί με Μπιρτς και Γιανγκ έκαναν πολύ καλό παιχνίδι ση θέση αυτή. Να λειτουργούμε ως ομάδα και να νικάει η ομάδα. Ανάλογα με το παιχνίδι να βρίσκουμε πως πρέπει να επιτεθούμε. Αξιζουν σε όλους συγχαρητήρια. Ο Παπανικολάου επίσης ήταν καταπληκτικός, έπαιξε άμυνα, πήρε ριμπάουντ, όπως ο Χάκετ το ίδιο. Εσπρωξαν όλη την ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος βάζει πόντους. Ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει, αλλά αυτοί που παίζουν καλά είναι όλη η ομάδα, αυτοί που κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Οσα δεν γράφει η στατιστική είναι σημαντικά για την ομάδα».

Για τις διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι στη Μαδρίτη: «Δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός επίσης είναι ομάδα που τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και πάει στα επιθετικά ριμπάουντ. Αν βρει ρυθμό μπορεί να σε σκοτώσει με τα σουτ. Απλώς σήμερα κάναμε αυτά που έπρεπε με μεγαλύτερη διάρκεια. Η εμφάνιση στη Ρεάλ δεν δικαιολογεί τη διαφορά. Ημασταν έτοιμοι με μεγαλύτερη διάρκεια και αυτό φάνηκε. Δεν σταματήσαμε κι συνεχίσαμε και παίζαμε, παρά το +18 στο ημίχρονο. Η ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη να κάνει αυτά που έπρεπε».

Σφαιρόπουλος: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο»