MENU

Οι Ουίλ Κάμινγκς, Μάικλ Τζένκινς και Ντέβιν Μαρμπλ έχουν πολλά κοινά στοιχεία, καθώς είναι rookies στου ελληνικό πρωτάθλημα, είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους και... διψούν για να επιτύχουν με τον Αρη.

Οι τρεις Αμερικανοί άσοι μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρη για τις πρώτες εντυπώσεις τους από ένα πρωτόγνωρο, για τους περισσότερους, είδος προετοιμασίας, στο Πράβετς, για τους νέους συμπαίκτες τους και τους στόχους τους με την ομάδα τους, ενώ έστειλαν και το μήνυμά τους στους φίλους του «Αυτοκράτορα».

- Η προετοιμασία σε μία ξένη χώρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά για Αμερικανούς παίκτες. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από αυτές τις μέρες στη Βουλγαρία;

Κάμινγκς: «Σίγουρα είναι μία διαφορετική ατμόσφαιρα εδώ, στα ορεινά. Είναι μεγαλύτερη η σωματική κούραση, με τις δύο προπονήσεις κάθε μέρα. Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τις ΗΠΑ, αλλά όχι τόσο μεγάλες. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα πράγματα πηγαίνουν καλά».

Τζένκινς: «Παίζω μπάσκετ αρκετό καιρό και έχω συνηθίσει σε διαφορετικά είδη προετοιμασίας ενόψει μιας νέας σεζόν. Είναι πολύ ωραία εδώ. Έχουμε την ευκαιρία να βρούμε τη φόρμα μας και να μάθουμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας στο παρκέ. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Μαρμπλ: «Για μένα προσωπικά είναι μία διαφορετική κατάσταση. Από μπασκετικής άποψης, οι προπονήσεις είναι πολύ καλές. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά ως τώρα και καταφέραμε ήδη αρκετά πράγματα στην επίθεση και την άμυνα. Προπονούμαστε πολύ σκληρά».

- Ποια είναι η πρώτη εικόνα σας από την ομάδα και τους συμπαίκτες σας, αυτές τις μέρες που είστε συνεχώς μαζί;

Κάμινγκς: «Έχουμε πολύ ταλέντο στην ομάδα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα είναι ότι έχουμε παιδιά που μπορούν να κάνουν αρκετά διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι και διαθέτουν ξεχωριστές ικανότητες. Αυτό είναι πάντα απαραίτητο σε μία ομάδα».

Τζένκινς: «Αυτό που κατάλαβα από την αρχή είναι ότι όλοι παίζουν ομαδικά. Όπως επιθυμεί ο κόουτς, υπάρχει καλή χημεία και ο κάθε παίκτης είναι «ένα» με τον άλλον. Ο καθένας ξέρει τον ρόλο του και τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Αυτό φάνηκε από τις πρώτες προπονήσεις, κανείς δε λειτουργεί ατομικά και όλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα».

Μαρμπλ: «Θα συμφωνήσω με τον Mike. Ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είδα ότι όλοι λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Αυτό είναι καλύτερο για την ομάδα. Όλοι έχουν τους ρόλους τους και η όλη κατάσταση θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

- Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη σεζόν που έρχεται, στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Basketball Champions League;

Κάμινγκς: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δε γνωρίζουμε ακόμα τους αντιπάλους μας, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε αγώνα. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και στις δύο διοργανώσεις».

Τζένκινς: «Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, να παίζουμε ως ομάδα, να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας και να αγωνιζόμαστε σκληρά σε κάθε παιχνίδι».

Μαρμπλ: «Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε. Είναι τόσο απλό. Πρέπει να παίρνουμε νίκες».

- Είναι η πρώτη σεζόν σας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι έχετε μάθει για τη λίγκα;

Κάμινγκς: «Γνωρίζω ότι είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Ξέρω ότι οι ομάδες παίζουν σκληρά. Δε θα έλεγα ότι είναι πολύ διαφορετικό από άλλα πρωταθλήματα, όμως εδώ το σκληρό παιχνίδι επιτρέπεται περισσότερο από άλλες λίγκες».

Τζένκινς: «Το πρώτο πράγμα που έμαθα για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ότι το παιχνίδι παίζεται σκληρά. Αγωνίζομαι επαγγελματικά εννιά χρόνια και πρέπει να περιμένω το πρώτο ματς για να διαπιστώσω το βαθμό σκληρότητας που υπάρχει στην Ελλάδα. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και στην Τουρκία, τη Γερμανία, την Ιταλία... Οπότε, πρέπει να δούμε πρώτα (το ακριβές στιλ παιχνιδιού) και να δράσουμε αναλόγως».

Μαρμπλ: «Από τα πρώτα πράγματα που έμαθα είναι πόσο... τρελοί είναι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας αυτό, θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να κερδίζεις στα εκτός έδρας παιχνίδια. Απ' όσο ξέρω και η δική μας έδρα είναι πολύ σκληρή, είναι δύσκολο για έναν αντίπαλο να κερδίσει σ' αυτήν. Οπότε, θεωρώ σημαντικό να βρίσκεις τον τρόπο και να παίρνεις νίκες μακριά από την έδρα σου».

- Για κάθε παίκτη το ΝΒΑ είναι όνειρο ζωής. Πώς το σκέφτεστε;

Κάμινγκς: «Αυτήν τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στη σεζόν που έρχεται. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά. Εμένα με ενδιαφέρει αυτή η αγωνιστική περίοδος. Είμαι στην Ελλάδα, παίζω για τον Αρη και ό,τι είναι να συμβεί στο μέλλον, θα συμβεί».

Τζένκινς: «Εγώ είμαι λίγο μεγαλύτερος στην ηλικία, οπότε με ενδιαφέρει να κάνω ό,τι μπορώ για να συντηρώ την οικογένειά μου και να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, είτε αυτό είναι στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ. Κάνω ένα βήμα κάθε φορά, ό,τι χρειάζεται για να βγάζω χρήματα, να παίζω το παιχνίδι που αγαπώ και να υποστηρίζω αυτό που κάνω».

Μαρμπλ: «Νομίζω ότι ο Will το είπε πολύ σωστά. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, δεν είμαι εκεί, είμαι στον ΑΡΗ. Οπότε δε με απασχολεί τι κάνουν στο ΝΒΑ. Έχω να φροντίσω τον εαυτό μου, τους συμπαίκτες μου, το κινητό μου (γέλια). Πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

- Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους φιλάθλους του Αρη ενόψει της νέας σεζόν;

Κάμινγκς: «Να παραμείνετε... τρελοί. Έχω δει βίντεο με τους φιλάθλους και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Είμαι έτοιμος να ζήσω την πρώτη εμπειρία μου σ' αυτό το γήπεδο και να δω από κοντά αυτήν την ατμόσφαιρα. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε».

Τζένκινς: «Από τη μέρα που ήρθα στον ΑΡΗ έχω λάβει άπειρα μηνύματα και σχόλια στα social media, τα οποία λένε «παίξτε δυνατά και όλα θα είναι τέλεια στο γήπεδο». Αυτό θα κάνουμε. Είμαι έτοιμος να δω τι θα γίνει στο γήπεδό μας. Vamos Αρης!».

Μαρμπλ: «Εγώ απλά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Δε γνωρίζω συνθήματα σαν το τελευταίο που είπε ο Mike, οπότε θέλω να πω προκαταβολικά ευχαριστώ».

«Ενας για όλους και όλοι για τον Αρη»