MENU

Το κεφάλαιο «προπονητής»... έκλεισε οριστικά στον Παναθηναϊκό, με την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αργύρη Πεδουλάκη και η «επόμενη μέρα» των Κυπελλούχων Ελλάδας έχει περάσει στην... κεντρική σκηνή, μαζί με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Όπως σας ενημέρωσε το SDNA, οι «πράσινοι» κινούνται για τον αντι-Διαμαντίδη και τον αντι-Ραντούλιτσα με τα ονόματα των Μάλκολμ Ντιλέινι, Ντάριους Άνταμς και Στεφάν Λάσμε, Γιάννη Μπουρούση να έχουν ξεχωρίσει στις δύο λίστες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ ήταν και είναι στο ευρύτερο «κάδρο» του «τριφυλλιού», η αξία του είναι αποδεδειγμένη και η ποιότητά του δεδομένη. Παράλληλα, ο Λάσμε κάνει... γκελ στον κόσμο του Παναθηναϊκού και η περίπτωσή του εξετάζεται από τους «πράσινους».

Μιλώντας στο sdna.gr ο 34χρονος παίκτης ξεκαθαρίζει πως δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την «Γαλατά», όπως γράφουν οι Τούρκοι, αναφέρει πως είναι «ανοιχτός» στην προοπτική του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης και τονίζει με νόημα: «Θέλω να παίξω ξανά για τον Πεδουλάκη».

Τι λέει ο ίδιος για τη σεζόν του με την «τσιμ μπομ», τα μελλοντικά του σχέδια, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Τζέιμς Γκιστ...

Κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν, νιώθεις ικανοποιημένος από την χρονιά σου στη Γαλατάσαραϊ;

«Είμαι ικανοποιημένος για όσα κάναμε στην Γαλατάσαραϊ αυτή τη σεζόν, είχαμε μια καλή χρονιά. Πήραμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, το Eurocup και νιώθω πραγματικά πολύ καλά για την εμπειρία μου με αυτή την ομάδα».

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον κόουτς Αταμάν;

«Αρκετά καλή. Ο Αταμάν είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ένας κόουτς που μιλάει στους παίκτες και έχει καλή σχέση μαζί τους. Καταλαβαίνει τι θέλουν οι παίκτες και κάνει ό,τι μπορεί για να τους το δώσει. Μας έδινε τον χρόνο που χρειαζόμασταν, ήταν υπομονετικός. Όλοι στην ομάδα είχαν μια καλή σεζόν, ήταν για όλους μας μια καλή εμπειρία η χρονιά που τελείωσε».

Οπότε, πλέον είσαι έτοιμος για την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο και την Euroleague;

«Φυσικά, φυσικά. Είμαι έτοιμος γι' αυτό. Όλη τη χρονιά παίζαμε με την Γαλατάσαραϊ για να βγούμε πρώτοι στο Eurocup και να είμαστε στην Euroleague της νέας σεζόν. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα είμαι στην Euroleague μαζί τους. Αλλά, είμαι έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο».

Επομένως, τα δημοσιεύματα από την Τουρκία που αναφέρουν πως έχεις ήδη ανανεώσει με την «Γαλατά» δεν είναι αληθή;

«Όχι, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Είσαι «ανοιχτός» σε προτάσεις από κάθε ομάδα της Euroleague;

«Έτσι ακριβώς. Αφού η σεζόν τελείωσε και εγώ είμαι free agent, έχω μπροστά μου το καλοκαίρι να δω τι θα κάνω. Προς το παρόν είχα μόνο κάποιες συζητήσεις μόνο με την Γαλατάσαραϊ. Όμως, είμαι ελεύθερος και θα δω τι θα κάνω».

Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής σου στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό;

«Φίλε, θα μπορούσα να πάω οπουδήποτε. Με τον Παναθηναϊκό έχω καλές αναμνήσεις. Δυστυχώς, ο Διαμαντίδης δεν θα είναι εκεί, αν αποφασίσω να επιστρέψω. Αλλά ο Τζέιμς συνεχίζει, ο Τζέιμς θα είναι εκεί. Οπότε, δεν ξέρω... Δεν είμαι σίγουρος ακόμα όπως καταλαβαίνεις, γιατί η σεζόν ολοκληρώθηκε πριν τρεις μέρες για εμάς».

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου στο SDNA είχες δηλώσει ευγνώμων στον κόουτς Πεδουλάκη. Όπως ίσως θα έχεις μάθει, ο Παναθηναϊκός ανανέωσε τη συνεργασία του μαζί του. Μπορεί αυτό να είναι ένα κίνητρο για εσένα σε μελλοντικές συζητήσεις σου με την ομάδα;

«Σίγουρα, ναι. Λατρεύω να παίζω για τον κόουτς Πεδουλάκη. Πάντα μου βάζει προκλήσεις, κάθε μέρα. Με έκανε καλύτερο παίκτη. Θα ήθελα πολύ να παίξω ξανά για τον Πεδουλάκη μέχρι να αποσυρθώ. Αλλά, όπως είπα και πιο πριν, τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα είναι "στον αέρα"».

Πέρυσι είχες φτάσει κοντά στην επιστροφή στον Παναθηναϊκό, αλλά υπήρχαν κάποια «εμπόδια». Έχεις πει πως δεν υπάρχουν «hard feelings» από την μεριά σου για την ομάδα. Πιστεύεις ότι σε μελλοντικές συζητήσεις μπορείτε να ξεπεράσετε τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος;

«Ό,τι έγινε στο παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν. Κοιτάζω μόνο το μέλλον μου, αυτό με ενδιαφέρει. Αν έρθει ο Παναθηναϊκός να μιλήσουμε, θα μιλήσουμε. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, είμαι πάντα "ανοιχτός"».

Έχετε μιλήσει καθόλου με τον Διαμαντίδη μετά τον τέλος της καριέρας του;

«Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Η αλήθεια είναι, όμως, πως δεν έχουμε μιλήσει τις τελευταίες μέρες καθόλου. Είμαι σίγουρος θα γίνει κάτι τέτοιο σύντομα, έχει τον αριθμό μου και έχω τον δικό του, οπότε ξέρει ο ένας πώς να βρει τον άλλον».

Λάσμε: «Λατρεύω να παίζω για τον Πεδουλάκη»