MENU

Το «διπλό» του Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Νικ Καλάθη. Ο 27χρονος γκαρντ στάθηκε στο ύψος του «χρυσού» συμβολαίου που υπέγραψε με το «τριφύλλι» και με μία ονειρική εμφάνιση οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στη νίκη.

Ο Καλάθης έδειξε ηγετικό χαρακτήρα, ήταν εξαιρετικός σε άμυνα, επίθεση και ιδιαίτερα εύστοχος. Κάτι που αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Σημείωσε 16 πόντους με 5/7 δίποντα, είχε 2/4 τρίποντα, «κατέβασε» 8 ριμπάουντ (7 αμ./1 επ.), είχε 8 ασίστ και τέσσερα κλεψίματα! Το ένα λάθος που έκανε μοιάζει με... σταγόνα στον ωκεανό, δεδομένου ότι πραγματοποίησε μία από τις πιο «γεμάτες» εμφανίσεις του με τη φανέλα των «πράσινων».

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του Νικ Καλάθη στην μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού και πόσο τον χρειαζόταν το «τριφύλλι» αρκεί να δούμε τα στατιστικά του στα δύο ντέρμπι «αιωνίων» στο πρωτάθλημα, όπου ο 27χρονος γκαρντ τα είχε «σπάσει»!

Στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ (73-69 υπέρ του Παναθηναϊκού) ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 μπλοκ, 1 λάθος και 3 κλεψίματα

Σε πολύ ρηχά νερά κινήθηκε (και) στο ντέρμπι του ΣΕΦ (80-66 υπέρ των Πειραιωτών), όπου η στατιστική του «έγραψε» 3 πόντους (1/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Νικ Καλάθης από άλλο... πλανήτη!