MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
Μελίνα Μερκούρη, 23η αγωνιστική, Novasports 1&1HD
Ρέθυμνο
ΡΕΘΥΜΝΟ
70 69
ΑΕΚ Betsson BC
ΑΕΚ BETSSON BC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η «Ενωση» αυτοκτόνησε στο φινάλε στο Ρέθυμνο και πλέον τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θέλει ισάριθμες νίκες και τρεις ήττες του Αρη για να πάρει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Από την άλλη, το Ρέθυμνο έφτασε τις 10 νίκες και έπιασε ΠΑΟΚ και Κηφισιά (σ.σ. έχει αγώνα λιγότερο), αφήνοντας παράλληλα πίσω του τον Απόλλωνα.

Eντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ που, με μπροστάρη τον Μαυροκεφαλίδη, προηγήθηκε γρήγορα με 0-9 στο 3'. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (6-13, στο 7'), ενώ ο Μωραϊτης πέρασε για πρώτη φορά και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 13-22.

Ο Σάκοτα μπήκε... φουριόζος στην δεύτερη περίοδο και με έξι πόντους διαμόρφωσε το 19-28. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο, ξεκίνησε η... αντεπίθεση του Ρεθύμνου, με τους παίκτες του Σκουρτόπουλου να μειώνουν αρχικά σε 23-28 και τον Μάντεν να γράφει το 31-33 με καλάθι και φάουλ. Τελικά, το τρίποντο του Μωραϊτη διαμόρφωσε το 33-39 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η «Ενωση» είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (36-45 στο 24'), ενώ με τρίποντο του Μιλόσεβιτς η διαφορά ανέβηκε στους 12 (45-57). Πάντως, οι Κρητικοί κατάφεραν να μειώσουν μέχρι τη λήξη της περιόδου (52-59).

Δυναμικά μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο και μείωσε πολύ γρήγορα σε 59-61 με καλάθι από τον Μάντεν, πριν απαντήσει με τρίποντο ο Καλαμπόκης. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο τετράλεπτο με το σκορ στο 65-66, ενώ ο Χάροου έδωσε προβάδισμα και το τρίποντο του Κάρτερ έγραψε το 70-69. O Καλαμπόκης είχε δύο ευκαιρίες στο φινάλε, μία με λέι απ και μία με τρίποντο, αλλά αστόχησε.

O MVP: Ο Ρασάντ Μάντεν ήταν ο παίκτης που οδήγησε την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου στη μεγάλη νίκη, γεμίζοντας της στατιστική του με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Σκληρός: Πολύ σημαντική συνεισφορά στη νίκη των Κρητικών είχαν οι Σάφτενααρ (14π.) και Στόουν (13π., 6ριμπ.), ενώ κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Μαυροκεφαλίδης (20π., 9ριμπ., 6 ασ.) που ήταν όμως άστοχος (9/20 σουτ).

Ο Αόρατος: Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Δημήτρης Κατσίβελης που σε 20' συμμετοχής είχε 2 πόντους με 1/5 σουτ.

Ο Πεσμένος: Το Ρέθυμνο νίκησε, αλλά ο Ντελινινκάιτις ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό μένοντας άποντος στα 16' που πάτησε παρκέ.

Η Στιγμή: Το μεγάλο τρίποντο του Κάρτερ διαμόρφωσε το 70-69 1:40 για το τέλος, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Γκέλα: Η ΑΕΚ απώλεσε το προβάδισμα επτά πόντων που είχε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, «αυτοκτονώντας», ενώ στα τελευταία 1:40 δεν κατάφερε να βρει ούτε ένα πόντο.

Η Εξέδρα: Ομορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με τον κόσμο των Κρητικών να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

Ρέθυμνο - ΑΕΚ 70-69