MENU

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που απόρησαν, βλέποντας το παιχνίδι της Τσεντεβίτα με τον Παναθηναϊκό. Απόρησαν, όχι τόσο με την εμφάνιση των "πράσινων" και την επιβλητική τους νίκη επί των Κροατών, αλλά με το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο ο Νίκος Παππάς. Ενας Νίκος Παππάς, ο οποίος τρεις μέρες πριν είχε παίξει κάτι παραπάνω από 17 λεπτά στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, έχοντας εκτός των άλλων 9 πόντους και 3 ασίστ.

Οι απορίες έγιναν ακόμη περισσότερες, θα λέγαμε καλύτερα ότι από τις απορίες πήγαμε στις ζωηρές αμφιβολίες, όταν το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο διεθνής γκαρντ είναι εκτός 12άδας για το σημερινό παιχνίδι με τον Κολοσσό στο Βενετόκλειο.

«Τι γίνεται; Υπάρχει πρόβλημα με τον προπονητή;» ήταν η πρώτη αντίδραση όσων πληροφορήθηκαν τη νέα εξέλιξη με τον Παππά.

Το SDNA έψαξε το θέμα και το ρεπορτάζ αναφερει ότι ο 25χρονος παίκτης δεν έπαιξε κοντρα στην Τσεντεβίτα και έμεινε εκτός ομάδας από το ματς με τον Κολοσσό, διότι δεν είναι έτοιμος σωματικά. Ενας λόγος, που δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χαρισματικός παίκτης προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο δεξί γόνατο), που τον άφησε εκτός γηπέδων για περίπου 6 μήνες. Και όχι μόνο αυτό. Την στιγμή, που πήγαινε να επανέλθει, να πλησιάσει τον πραγματικό του εαυτό, υπέστη θλάση στο ματς του ΟΑΚΑ με την Κηφισιά, με αποτέλεσμα να μείνει και πάλι εκτός δράσης, για περίπου 15 μέρες αυτή την φορά.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια επανόδου, ήταν ολοφάνερο ότι ο διεθνής παίκτης ήθελε κι άλλο χρόνο για να μπορέσει να βρει τα πατήματά του και τον γνώριμό τρόπο παιχνιδιού του. Φαινόταν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος, ότι δεν ήταν, όπως ήταν ή τέλος πάντων κοντά σε αυτό, που ήταν. Ο τραυματισμός, που υπέστη, είναι πολυ σοβαρός και επομένως δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη να επανέλθεις, και μάλιστα ο τρόπος παιχνιδιού του Παππά είναι τέτοιος, που για να έχει αποτέλεσμα στο παρκέ, ο παίκτης πρέπει να είναι 100% έτοιμος.

Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Ποια τακτική θα ακολουθηθεί, δηλαδή, ώστε ο παίκτης, που είναι πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό, να αρχίσει να μπαίνει ουσιαστικά στον δρόμος της αγωνιστικής του επανόδου. Οι επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα μας κάνουν πιο σοφούς, την στιγμή, που επισήμως δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση για το θέμα.

Γιατί δεν παίζει στον Παναθηναϊκό ο Παππάς