MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
Βενετόκλειο, 17η αγωνιστική, NS3
Κολοσσός Ρόδου
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
64 77
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΤΟR
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι Ροδίτες κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό για 25 λεπτά, αλλά οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και έφτασαν στην 16η νίκη τους σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Ο Μαρκίζ Χέινς έκανε ντεμπούτο (2π., 0/5 σουτ σε 13' συμμετοχής), ενώ οι άνθρωποι του Κολοσσού και της Ρόδου τίμησαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στο άθλημα.

Εξαιρετικά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς οι Ροδίτες είχαν τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια του Παναθηναϊκού να «χτίσει» προβάδισμα ασφαλείας (8-13 στο 5', 12-17 στο 7'). Με... ξέσπασμα στο τέλος και τρίποντο του Λιούις, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 21-20. Στο παρκέ είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του ο Μαρκίζ Χέινς. Στο 7-10 το ρεκόρ του Κολοσσόυ.

Με πολύ μεγαλύτερη διάθεση για σκληρή άμυνα μπήκε στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός και με παιχνίδι στη ρακέτα προηγήθηκε με 24-28 στο 14'. Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» εδραίωσαν την υπεροχή τους και αύξησαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους (26-35 στο 17') με τον Παπαγιάννη να την ανεβάζει για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (28-39). Με τρίποντο του Ρέλεφορντ διαμορφώθηκε το 34-44 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Αρη Λυκογιάννη μπήκαν... φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ γρήγορα μείωσαν σε απόσταση βολής με φοβερό άλει ουπ κάρφωμα του Ντέιβις (45-46, στο 24'). Με μία βολή ο Λαρεντζάκη ισοφάρισε, ενώ ο Φώτσης έδωσε... τρίποντη ανάσα για το 46-49. Ο Γιάνκοβιτς βγήκε μπροστά στα δύσκολα για το 49-53 και ο Διαμαντίδης έκανε εύκολο το έργο των συμπαικτών του για το 51-61 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Με δύο βολές πέτυχε τους πρώτους, «πράσινους» πόντους του ο Χέινς για το 54-63, ενώ λίγο αργότερο η άμυνα του Παναθηναϊκού... έπνιγε τον Κολοσσό και ο Φελντέιν έγραφε τους τίτλους τέλους με τρίποντο για το 54-68. Οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα μέχρι το φινάλε και έφτασαν στην επικράτηση με σκορ 64-77.

O MVP: Ο Τζέιμς Φελντέιν βρέθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι στην πρώτη γραμμή για τον Παναθηναϊκό και ολοκλήρωσε τον αγώνα ως πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ο Σκληρός: Γιάνκοβιτς και Ραντούλιτσα αποτέλεσαν τους βασικούς συμπαραστάτες του Δομινικανού γκαρντ και πέτυχαν από 15 πόντους, συνεισφέροντας στη νίκη του Παναθηναϊκού. Ξεχώρισε ο Ρέλεφορντ από πλευράς Κολοσσού.

Ο Αόρατος: Απαρατήρητος πέρασε ο Σάσα Πάβλοβιτς, πετυχαίνοντας 1 πόντο στα 9' που αγωνίστηκε.

Ο Πεσμένος: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρωταγωνιστεί φέτος στην ομάδα του Λυκογιάννη, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής του μένοντας χαμηλά (4π., 4ριμπ., 4λθ., 3ασ.)

Η Στιγμή: Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Λαρεντζάκης ισοφάρισε σε 46-46, αλλά η απάντηση ήρθε με ένα από τα συνηθισμένα... αναίσθητα τρίποντα του Αντώνη Φώτση που αποτέλεσε την αρχή για την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ρόλο οδηγού.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός τα... έσπασε από τα 6.75 αδυνατώντας να βρει σταθερά λύση με το περιφερειακό του σουτ.

Η Διαιτησία: Χωρίς πολλά παράπονα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι από τους διαιτητές, οι οποίοι δεν καθόρισαν την έκβαση του αγώνα με τις αποφάσεις τους.

Η Εξέδρα: Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Βενετόκλειο που ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος παρακολούθησε ένα όμορφο παιχνίδι και αποθέωσε παράλληλα τον Δημήτρη Διαμαντίδη με standing ovation κατά την πρώτη του εμφάνιση στο παρκέ, αλλά και κατά τη στιγμή της βράβευσής του από τους ανθρώπους του Κολοσσού στο ημίχρονο.

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 64-77