MENU

Ο Ντούσαν Σάκοτα, όμως, «βγαίνοντας» από το κατώφλι του σπιτιού του συνάντησε όλα αυτά που μερικοί ανεγκέφαλοι του στερούσαν εδώ και μήνες, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο πατέρας του.

Οι τελευταίες δύο μέρες ήταν έντονες, κουραστικές και στενάχωρες για τον Ντούσαν Σάκοτα. Στις δύσκολες στιγμές όμως καταλαβαίνει κανείς τα πραγματικά συναισθήματα. Η απόφασή του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ είχε ληφθεί και ηταν οριστική. ‘Η σχεδόν οριστική. Οι συμπαίκτες του γνώριζαν από την πρώτη στιγμή, από την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας με τη Νεπτούνας την απόφασή του. Αυτό που δεν μπορούσε να υπολογίσει ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο δικός του ιδιαίτερος ψυχισμός, αλλά και η συσπείρωση των πάντων με στόχο να τον μεταπείσουν, αναγνωρίζοντας τη φαιδρότητα των αντιδράσεων προς το πρόσωπό του.

Αυτό είχε διαφανεί από την Τετάρτη, όταν οι ίδιοι οι συμπαίκτες του με κάθε ευκαιρία έσπευδαν να τον εμψυχώσουν, με αποκορύφωμα το καλάθι-φάουλ που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι τέσσερις συμπαίκτες του που βρίσκονταν στο παρκέ έτρεξαν προς το μέρος του να τον συγχαρούν, να του δείξουν ότι είναι στο πλευρό του.

Τις τελευταίες δύο μέρες, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε κλειστεί στον εαυτό του και δε σήκωνε ούτε τηλέφωνα, πλην ελάχιστων που προέρχονταν από συμπαίκτες του. Δεν περίμενε σε καμία περίπτωση όμως αυτό που έγινε σήμερα το πρωί, όταν μία ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη και από κάποιους παίκτες που αγωνίστηκαν στη θρυλική ομάδα του ’68, πήγαν απροειδοποίητα στο σπίτι του.

Αυτή η επίσκεψη ήταν η τελευταία που περίμενε ο Ντούσαν Σάκοτα, που ένιωσε δέος στην παρουσία των θρύλων της μπασκετικής ΑΕΚ και κάποιων φίλων της ομάδας, που είχαν στόχο να τον μεταπείσουν ώστε να παραμείνει στην ομάδα και να διατηρηθεί ως αρχηγός.

Από εκείνο το σημείο, ο ψυχισμός του Ντούσαν Σάκοτα άλλαξε αποφασιστικά. Μίλησε ο δικός του συναισθηματισμός, αλλά και το ...συναίσθημα ανατριχίλας που τον κατέκλυσε όταν άνοιξε η πόρτα για να υποδεχθεί τους απροειδοποίητους, αλλά ευπρόσδεκτους επισκέπτες.

Τα λόγια που άκουσε ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Ο Ντούσαν Σάκοτα, που δεν έχει μάθει ποτέ να εγκαταλείπει, ακόμα και σε πιο σοβαρές μάχες, αυτές για την ίδια τη ζωή, παραμένει στην ΑΕΚ και το Σάββατο θα είναι παρών στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με το Ρέθυμνο. Ισως όχι για να αγωνιστεί καθώς είναι εξαντλημένος και αυπνος επί δύο μέρες, αλλά για να δείξει σε όλους ότι ο αρχηγός παραμένει στη θέση του σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ.

Ανατριχιαστικό: Η ομάδα του ΄68 κρατάει τον Ντούσαν