MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
3η αγωνιστική Α1 ΣΕΦ ΟΤΕ Sport 4
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
89 44
Αρκαδικός
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Αρκαδικός, ο οποίος πλέον συνεχίζει χωρίς τον Ασκια Μπούκερ, πλήρωσε το... μάρμαρο των ηττών του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και την Λαμποράλ Κούτσα, καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1 γνώρισε την συντριβή από τους πρωταθητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού, καθώς προηγήθηκε με 5-0 στο 2' και 11-5 στα μισά της περιόδου, ενώ η συμπλήρωση τον βρήκε να έχει σε απόσταση 10 πόντους τους αντιπάλους του (21-11).

Οι γηπεδούχοι ήταν... ζεστοί στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η άμυνά τους ήταν απροσπέλαστη για τον Αρκαδικό και βρίσκοντας λύσεις από τους Αγραβάνη και Λοτζέσκι στην επίθεση προηγήθηκαν με 34-11 στο 15'. To συνολικό σερί του Ολυμπιακού έφτασε ως το 20-0 (39-11, 17'), ενώ στου δρόμου τα μισά τις ομάδες χώριζαν 35 πόντοι (50-15, 20'), με τον Αρκαδικό να έχει σκοράρει μόνο από την γραμμή των βολών.

Ο Αρκαδικός στην τρίτη περίοδο βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι, ο Ολυμπιακός σαν να κατέβασε ρυθμούς, αλλά στην συμπλήρωση των 30' 38 πόντοι χώριζαν τις ομάδες (71-33).

Το μοτίβο της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο. Ο Τολιόπουλος στο 35’ πάτησε για πρώτη φορά παρκέ σε επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι εντέλει οι Περαιώτες επικράτησαν με 89-44.

Ο MVP: Ο Δημήτρης Αγραβάνης (17π., 4ρ.),ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και συνάμα εκείνος που ηγήθηκε του... ξεσπάσματος της ομάδας του στη δεύτερη περίοδο.

Ο Σκληρός: Ο Ματ Λοτζέσκι πήρε την σκυτάλη από τον Δημήτρη Αγραβάνη και φρόντισε η ομάδα του να... καθαρίσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς.

Ο Αόρατος: Ο Ασκια Μπούκερ δεν θα συνεχίσει στον Αρκαδικό, οπότε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ήταν κυριολεκτικά... αόρατος, καθώς δεν βρισκόταν στην δωδεκάδα της ομάδας της Τρίπολης.

Ο Πεσμένος: Ο Φώτης Λαμπρόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε στο "5", σημείωσε 15 πόντους, ενώ οι υπόλοιπο παίκτες των γηπεδούχων κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν πεσμένοι.

Η Γκέλα: Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι στο 13' είχε μία άτυχη στιγμή, καθώς έκανε airball από την γραμμή των βολών. Οι φίλοι του Ολυμπιακού, όμως, ενθάρρυναν τον Αμερικανό γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας σημειώσει 10 πόντους. Οι Πειραιώτες, όμως, υποχρέωσαν τους φιλοξενούμενους στην... γκέλα του αγώνα. Οι Αρκάδες στη δεύτερη περίοδο σημείωσαν μόλις 4 πόντους κι αυτούς από την γραμμή των βολών. Τέλος, ο Γιανγκ στο 24΄στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα από την στεφάνη, σημείωσε... αυτοκαλάθι.

Η στιγμή: H 3η αγωνιστική της Α1 ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού που προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 4.500 Ελληνίδες κάθε χρόνο. Οι όμορφες φάσεις φυσικά δεν έλειψαν από την αναμέτρηση των ομάδων, αλλά το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο ΕΣΑΚΕ έχει σαφώς πιο μεγάλη σημασία. Στις μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί ροζ κορδέλες, ενώ πριν από το τζάμπολ του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης έστειλε και το σχετικό μήνυμα.

Η διαιτησία: Οι Μπήτης, Γεωργιάδης και Κωνσταντινόπουλος βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο και ο τρόπος που κύλησε η αναμέτρηση λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αρκαδικού τούς βοήθησε να περάσουν ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα της διαιτητικής τους καριέρας.

Οι Στρατηγοί: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ταλαιπωρείται από μία ελαφριά κάκωση στον ώμο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλησε να τον προφυλάξει. Επίσης, ο 48χρονος προπονητής εξαιτίας της... υψομετρικής διαφοράς των ομάδων άφησε εκτός δωδεκάδας τον Νίκολα Μιλουτίνο, ενώ σε αυτήν επέστρψε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Ο Γιάννης Καστρίτης σίγουρα δεν είχε πολλές απαιτήσεις από την ομάδα του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι εμφανές πάντως πως η ομάδα της Τρίπολης χρειάζεται ακόμα έναν παίκτη στη θέση «5» και σε περίπτωση που βρει μία καλή περίπτωση, τότε θα ανέβει κι επίπεδο, καθώς από το ρόστερ δεν λείπουν οι ποιοτικοί παίκτες. Ο ταλαντούχος κόουτς του Αρκαδικού επιχείρησε χρησιμοποιώντας άμυνα ζώνης σε μεγάλη διάρκεια της αναμέτρησης να καλύψει την διαφορά... ύψους μεταξύ των παικτών του κι εκείνων του Ολυμπιακού. Σίγουρα, όμως, ο κόουτς των νεοφώτιστων θα περίμενε η ομάδα του να μην έχει τόσο άσχημη εικόνα στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής.

Η εξέδρα: Η ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης, η διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων και το άσχημο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν ήταν παράγοντας που συντέλεσαν, ώστε στο ΣΕΦ για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Α1 να βρεθούν περίπου 1.500 φίλαθλοι.

Δεκάλεπτα: 21-11, 50-15, 71-33, 89-44

Ολυμπιακός - Αρκαδικός 89-44