MENU

Το αίμα των παικτών την ώρα που βρίσκονται στο παρκέ βράζει. Οι μάχες σώμα με σώμα ειδικά στο μπάσκετ είναι πάρα πολλές και αρκετοί παίκτες έχουν... ξεφύγει, όπως συνέβη χθες με τον Καμπάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο νικητής ήταν γνωστός, όμως, με λίγα δευτερόλεπτα να έχουν απομείνει για το φινάλε, ο Αργεντινός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης... αποφάσισε να σωριάσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ με μια κίνηση κατς!  Ο Ελληνας πλέι μέικερ ήταν λογικό να... τρελαθεί και λίγο έλειψε να ρίξει μπουνιά στον Καμπάτσο.

https://vine.co/v/OIdQdbMQzQb/embed/simple

Με αφορμή το περιστατικό αυτό το SDNA σας παρουσιάζει παίκτες που έχουν γίνει αθλητές άλλου αθλήματος την ώρα του αγώνα και κατά τη διάρκεια μιας φάσης (ούτε σε τέλος αγώνα, ούτε σε τάιμ άουτ, ΜΟΝΟ την ώρα που το ματς παίζεται)...Το μπουκέτο του ΚόρφαΞεκινάμε από το μακρινό 1988, όταν ο Τζον Κόρφας πήρε την μπάλα από την επαναφορά στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ερυθρό Αστέρα και την ώρα που τον ακούμπησε ο Γιάνκοβιτς, άφησε την μπάλα και του έριξε μια τρομερή μπουνιά!

Ο Αλεξάντερ και ο Αγγελίδης

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1996, ο Αρης φιλοξενούσε στο Αλεξάνδρειο την Μπεσίκτας για το κύπελλο Κόρατς κι ενώ το σκορ είναι 40-31 ο Γκάρι Αλεξάντερ ρίχνει μια μπουνιά από πίσω στον Ντίνο Αγγελίδη κατά τη φάση της επίθεσης των Τούρκων...

//www.youtube.com/embed/-V0kIOoGR0g

Το δολοφονικό χτύπημα του Βαρεζάο στον Ζήση

Κανείς δεν έχει ξεχάσει φυσικά και το δολοφονικό χτύπημα του Βαρεζάο στον Νίκο Ζήση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006. Ο νυν παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ελλάδα είχε χτυπήσει με τον αγκώνα τον Ελληνα πλέι μέικερ στο πρόσωπο προκαλώντας του κάταγμα στο ζυγωματικό.

Βαρεζάο ντύθηκε και ο Τσίλντρες πριν από μερικούς μήνες

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζος Τσίλντρες βγάζει τα προς το ζην στην Αυστραλία. Ο Αμερικανός άσος των Sydney Kings δεν συγκράτησε τα νεύρα του και επιτέθηκε με φάουλ – αγκωνιά στον Jesse Wagstaff των Περθ Γουάιλντκατς, Ο Τσίλντρες τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής από το πρωτάθλημα μπάσκετ της Αυστραλίας και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.750 δολαρίων

//www.youtube.com/embed/1knVZS4XjN8

Ο Μπατίστ πάτησε το κεφάλι του Όζμπολτ

Ο Μάικ Μπατίστ το 2010 είχε βγει εκτός εαυτού στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ολίμπια Λουμπιάνας για την Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός σέντερ πάτησε επίτηδες στο κεφάλι τον πεσμένο στο παρκέ Οζμπολτ.

Η μπουνιά του Μπατούμ στον Ναβάρο

Επεισοδιακό φινάλε είχε και η αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ισπανία για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. Οι Ισπανοί είχαν εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά ο Νικολά Μπατούμ έκανε τη... φάση της βραδιάς καθώς πήγε με δύναμη και έκανε φάουλ – μπουνιά στον Κάρλος Ναβάρο. Ο Γάλλος ΝΒΑer των Μπλέιζερς δε συγκράτησε τα νεύρα του και στα τελευταία δευτερόλεπτα του προημιτελικού με την Ισπανία σιώρασε στο παρκέ τον Καταλανό γκαρντ. 

Το smackdown  και η μπουνιά του Γουντς

Στις 30 Μαϊου του 2008, ο Κιντέλ Γουντς αφού πρώτα με λαβή έριξε στο παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη συνέχεια έπαιξε μποξ με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς. Ολα αυτά κατά την διάρκεια του τρίτου τελικού του πρωταθλήματος της Α1 στο ΟΑΚΑ. Σε μία αψιμαχία στην τρίτη περίοδο ο παίκτης του Ολυμπιακού μετά από πιάσιμο από το λαιμό του πράσινου σέντερ σηκώθηκε από το παρκέ και γρονθοκόπησε τον Σέρβο του Παναθηναϊκού. Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν και το ματς διακόπηκε περίπου για 10΄ μέχρι να καθαριστεί το παρκέ από τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού

Ο καβγάς Λο - Σάτο

Το 2013 και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Φενέρμπαχτσε και τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου τσακώθηκαν ο Έισι Λο και ο Ρομέιν Σάτο. Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ χτύπησε εκτός φάσης τον Λο και αποβλήθηκε από το παιχνίδι, αφού πρώτα υπήρξε συμπλοκή.

Αγκωνιά, μπουνιά και σύρραξη στο ΣΕΦ

Στις 28 Νοεμβρίου του 2013, υπήρξε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Ποπς Μενσά-Μπονσού της Γαλατασαράι και του Μίρζα Μπέγκιτς του Ολυμπιακού μόλις 2:46 πριν από τη λήξη του αγώνα στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα. Οι Τούρκοι εκτελούσαν βολές και κατά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Μπονσού τράβηξε άγρια από το λαιμό τον Μπέγκιτς και αυτός απάντησε με αγκωνιά. Η συνέχεια θύμιζε πυγμαχικό αγώνα μεταξύ του Βρετανού και του Σλοβένου, οι οποίοι αντάλλαξαν γροθιές για κάμποσα δευτερόλεπτα, ενώ στη... μάχη μπήκε και ο Γιώργος Πρίντεζης. Απαντες αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ.

//www.youtube.com/embed/p0vISYJb7CU

Η ελληνορωμαϊκή στο Ισραήλ

Στην αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Μπαράκ Νετάνια, ο Μπλου με τον Ρομέο Τράβις έκαναν κανονική ελληνορωμαϊκή πάλι κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης της Μπαράκ. Ο Τράβις πέταξε με λαβή που θα ζήλευε και ο Ηλιάδης στο παρκέ τον Μπλου και στη συνέχεια έγινε χαμός με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να ρίχνει τις μπουνίτσες του.

//www.youtube.com/embed/iXmh0BJoWEs
Τα αντιαθλητικά που έκαναν τη διαφορά (vids)