MENU

Μιλώντας για την εικόνα του πάνω στο παρκέ, ο Πουκοσέφσκι τόνισε «Δεν παίζω για τον εαυτό μου. Δεν με ενδιαφέρει το πόσους πόντους θα έχω πετύχει στο τέλος της ημέρας. Αν η ομάδα δεν φτάσει μέχρι την τετράδα, τότε δεν είσαι τίποτα. Γι αυτό βασίζω το παιχνίδι μου στην ομαδικότητα».

Σχετικά με το αν προτιμάει την άμυνα ή την επίθεση, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. «Λατρεύω τα κοψίματα και νιώθω πως όταν κόβω κάποιον άλλον, προσφέρω στην ομάδα μου. Η άμυνα είναι αυτή που με ανεβάζει, η επίθεση ακολουθεί».

Ο νεαρός άσος αναφέρθηκε και στη ζωή του στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 13 ετών, τώρα είμαι σχεδόν 18, οπότε μιλάμε για περίπου πέντε χρόνια. Γνωρίζω την γλώσσα, μπορώ να μιλήσω σαν Έλληνας και πολλοί φίλοι μου από όλη την χώρα ήρθαν για να μας υποστηρίξουν. Όλοι έχουμε εδώ τους γονείς μας, τις οικογένειες μας και τους ανθρώπους μας που ζουν στην Ελλάδα. Έχουμε ανάγκη την συμπαράσταση τους. Όταν αρχίζουν και τραγουδούν, αμέσως νιώθουμε καλύτερα».

Παράλληλα, ο άσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην ήττα της Σερβίας από την Μεγάλη Βρετανία, χαρακτηρίζοντάς την ως μάθημα για τη συνέχεια. «Η ήττα αυτή ήταν τελικά κάτι καλό για εμάς, καθώς είχαμε πάρει… αέρα μετά το πρώτο παιχνίδι με την Γερμανία, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαμε κάνει τίποτα. Φάγαμε, όμως, ένα γερό χαστούκι στο πρόσωπο, καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε και τώρα νικάμε και πάλι».

Ποκουσέφσκι: «Δεν παίζω για τον εαυτό μου»