MENU

Εξελίξεις είχαμε στην υπόθεση αποχώρησης του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Όπως είναι γνωστό, στους «ερυθρόλευκους» έχει επιβλήθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα, με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του ΕΣΑΚΕ. Το νομικό επιτελείο της ομάδας προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης με αίτημα να εφαρμοστεί τιμωρία 1 βαθμού, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΟΚ.

Η προσφυγή εκδικάστηκε χθες (7/3) και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, δεν διήρκησε περισσότερο από δύο λεπτά, με την επιτροπή να υπογραμμίζει και στις δύο πλευρές ότι πρόκειται για ένα καθαρά νομικό ζήτημα και ως εκ τούτου δεν έχουν κάτι να προσθέσουν αλλά μπορούν να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι την Τετάρτη (13/3).

Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το εξής. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά σε έναν μήνα, συνεπώς κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση για το εν λόγω ζήτημα θα καθυστερήσει, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της, μιας και δεν υπάρχει διαδικασία κατεπείγοντος.

Ουσιαστικά, θεωρείται απίθανο να έχουμε απόφαση πριν το ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΣΕΦ την Κυριακή 17 Μαρτίου και θα θεωρηθεί έκπληξη αν συμβεί κάτι τέτοιο νωρίτερα και δεν τραβήξει σε μάκρος η υπόθεση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα γνωρίζει ποια θα είναι ακριβώς η ποινή αν δεν κατέβει σε δεύτερο παιχνίδι, αν δηλαδή έχει προηγηθεί τιμωρία από το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ ή της ΕΟΚ.

Επομένως, αναμένουμε απόφαση μετά το ντέρμπι της Basket League μιας και το σενάριο να προκύψει εξέλιξη πριν την Παρασκευή (15/3) δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Πάει για μετά το ντέρμπι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ