MENU

Και πρώτος ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε το παράδειγμα! Πριν από ένα χρόνο (και μια εβδομάδα) η συμπεριφορά του Κουφού τον είχε εξοργίσει σε τέτοιο βαθμό που έκανε σκληρές δηλώσεις εναντίον του ίδιου και του εκπροσώπου του καταλήγοντας πως "δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων" και τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως "ο παίκτης αυτός δεν αξίζει να είναι στην Εθνική ομάδα"! 

Χειροκρότησα τη στάση του Κατσικάρη. Εκτίμησα την αυστηρότητα του και "αποθέωσα" την αντιμετώπιση του για τη στελέχωση της ομάδας. Η αρχή για την Εθνική ομάδα, θεωρώ πως πρέπει να είναι "όσοι θέλουν και όσοι έχουν αληθινά κίνητρο και δίψα" οι υπόλοιποι στις παραλίες, στα κλαμπ και όπου τραβά η ψυχή τους. No hard feelings για κανέναν τους, που λένε και στα χωριά μας. 

Η επιλογή των παικτών για την Εθνική ομάδα δεν είναι επιλογή All Star Game! Αλλά πρέπει να υπάρχει η πιο σίγουρη "χημεία" -γιατί μιλάμε για ομάδα που έχει λίγες προπονήσεις- και πολλά ματς σε μικρό χρονικό διάστημα και παίκτες που να θέλουν να διακριθούν, να βουτάνε στο παρκέ για κάθε μπάλα και να είναι αφοσιωμένοι στον κοινό στόχο. 

Πόσες φορές η Εθνική Σερβία έχει αναδείξει μέσα από τουρνουά παίκτες που δεν υπήρχαν στον χάρτη του μπάσκετ; Πόσοι έκαναν καριέρα μέσα από τις διοργανώσεις; Με αυτή τη λογική λοιπον αν ο Κουφός δεν ήθελε μία, ο Κατσικάρης και η Εθνική δεν έπρεπε να ήθελαν 1000! 

"Υπήρξε παρεξήγηση και παρανόηση" εξήγησε ο Κατσικάρης που θέλησε να διαλευκάνει το θέμα και ταξίδευσε -για το καλό της Εθνικής- στις ΗΠΑ για να μιλήσει και με τον Κουφό ότανεπισκέφτηκε τα "Αμερικανάκια" (Καλάθης, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο). "Είμαι κεφάλας μερικές φορές" τόλμησε να πει για τον εαυτό του βάζοντας το κεράσι στην τούρτα της ανιδιοτέλειας του για την Εθνική. 

Αυτό είναι μετάλλιο που πήρε ο Φώτης και μαζί η Εθνική ομάδα. Μακάρι να το εκτιμήσει πραγματικά ο Κουφός και με τη συμπεριφορά του και την προσπάθεια του, δικαιώσει τον Κατσικάρη για όσα τόλμησε να κάνει και να δηλώσει την Παρασκευή. Δεν είναι κωλοτούμπα! Είναι αληθινή πράξη ανιδιοτέλειας! Και ειναι τεράστια μαγκιά αλλά και τεράστια επιτυχία που κατάφερε ο Κατσικάρης να μαζέψει όλη την "αφρόκρεμα" του ελληνικού μπάσκετ και να μην έχουμε διαρροές! 

Για αυτό θεωρώ πως αυτή η Εθνική και ο Κατσικάρης έχουν ήδη κατακτήσει ένα μετάλλιο! Μέχρι που θα φθάσουν στο Ζάγκρεμπ και μετά στη Λιλ δεν το γνωρίζω, δεν με ενδιαφέρει και δεν θα αποτελέσει κριτήριο για να κριθούν. Θα μετρήσει αν εκτιμηθεί από όλους η στάση του Κατσικάρη, αν φτιαχτεί ομάδα με σύμπνοια και πάθος για την Εθνική και αν θα δώσουν σε κάθε ματς, όσο κι αν αγωνίζονται, τον καλύτερο εαυτό τους. Σαν να αγωνίζονται για το συμβόλαιο τους, σαν να παίζουν τελικό με την ομάδα τους! ΥΓ: Με αυτές τις "αρχές" μπορεί ο Κατσικάρης να επιλέξει στην τελική 12αδα κάποια έκπληξη. Εναν παίκτη που δεν θα το περιμένουμε, μόνο και μόνο για να έχει έναν"στρατιώτη" που θα μπει να κάνει φάουλ, να θυσιαστεί στην άμυνα, να θυσιαστεί για την ομάδα. Είπαμε άλλο επιλογή για All Star game και άλλο στελέχωση 12αδα υψηλών στόχων. ΥΓ2: Για το αν η Εθνική με 4 NBAers και τον Σπανούλη ξανά στο ρόστερ της θα παίξει γρήγορο μπάσκετ ή αν θα πρέπει να έχει πέντε κοντούς ή πέντε ψηλούς θα τα πούμε μετά τις προπονήσεις και τα φιλικά. Ούτε ο Κατσικάρης δεν ξέρει αν πρέπει να υπολογίζει τον Αντετοκούνμπο ως περιφερειακό ή ως "3αρο4αρι", όπως ομολόγησε ευθαρσώς. Κι αυτό ίσωςκρίνει πολλά για την τελική 12αδα. 

Ο Φώτης και η Εθνική πήραν ήδη το μετάλλιο
EVENTS