MENU

Ο Πάτρικ Γιανγκ “γυάλισε” και κάτι παραπάνω θα λέγαμε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους συν αυτώ, και με το πού έγινε γνωστό ότι ο Ντάνστον παίρνει τον δρόμο για την Πόλη και την Εφές, κινήθηκε η διαδικασία για την απόκτηση του πρώην σέντερ της Γαλατά.

Ο στόχος επετεύχθη, όπως έγινε γνωστό σήμερα, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Ο νεαρός Αμερικάνος σέντερ δημοσίευσε στα social media την φωτογραφία, που τον δείχνει να υπογράφει στον Ολυμπιακό, και να συμπληρώνει με την φράση «το ντιλ ολοκληρώθηκε. Ολυμπιακέ, έρχομαι. Ας γράψουμε ιστορία». Αν θα γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός με τον Γιανγκ στο ρόστερ του, μόνο το παρκέ θα δώσει την απάντηση. 

Αυτοί, πάντως, που έγραψαν ήδη ιστορία με αυτή τη κίνηση είναι οι Αγγελόπουλοι. Σε μία Ελλάδα, που πεινάει και διψάει μαζί, σε μία χώρα, που ταλαιπωρείται καθημερινώς από χίλια δύο προβλήματα, τα δύο αδέρφια έκαναν τα πάντα, ώστε να κλείσουν -και- αυτή την μεταγραφή. Οι χειρισμοί τους άγγιξαν το τέλειο, εννοείται ότι για να τα καταφέρουν έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για δύο χρόνια ο Γιανγκ θα πάρει από τον Ολυμπιακό χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους 1.7 εκατομμύρια δολλάρια. Το ποσό είναι τεράστιο, τόσο για τις εποχές, που ζούμε, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ, όπου ως γνωστόν (και μιλάμε κυρίως για το επίπεδο των “αιωνίων”) βάζεις χρήματα, τα οποία δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ πίσω. 

Συν τοις άλλοις το ποσό είναι πολύ μεγάλο από την στιγμή, που μιλάμε για έναν παίκτη, που μόλις πέρυσι κατέγραψε την πρώτη του επαγγελματική χρονιά. Στην ουσία έπαιξε μόνο τη μισή σεζόν στην Γαλατά. Αυτή η μισή σεζόν, όμως, αποδείχθηκε ικανή, ώστε να τον εκτοξεύσει στην ευρωπαϊκή αγορά και να τον κάνει τον πλέον περιζήτητο σέντερ. Για αυτό άλλωστε θα πάρει από τον Ολυμπιακό τα χρήματα, που είπαμε ότι θα πάρει.

Στα ΜΜΕ δεν “κυκλοφόρησε” πολύ το γεγονός ότι τον Γιανγκ ήθελε η μισή Ευρώπη. Κάπου εδώ κολλάει αυτό, που αναφέραμε παραπάνω, περί εξαιρετικών χειρισμών στην υπόθεση από τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά χρήματα για τον Αμερικάνο σέντερ, όχι, όμως, τα περισσότερα. Π.χ η τουρκική Νταρουσάφακα, που είναι από τις πολύ πλούσιες ομάδες ανά την Ευρώπη, προσέφερε στον Γιανγκ κοντά στα 2.5 εκ. δολλάρια για να τον κάνει δικό της για τα δύο επόμενα χρόνια. Και άλλες σπουδαίες ομάδες (από Τουρκία, Ισπανία, Ρωσία) έδιναν πολλά χρήματα για να αποσπάσουν την υπογραφή του απόφοιτου του πανεπιστημίου της Φλόριντα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, στην μάχη αυτή κατέθεσαν, πέρα από τα χρήματα, κι άλλα όπλα, τα οποία καθώς αποδείχτηκε υπερίσχυσαν στην σχετική διαδικασία.

Αγωνιστικά για τον Γιανγκ, έχουν ήδη γραφτεί πολλά πράγματα. Σε σύγκριση με τον Ντάνστον, είναι τρεις φορές πιο αθλητικός, στο pick and roll στην επίθεση δεν έχουν καμμία σχέση, ενώ είναι καλύτερος στην άμυνα στον αέρα. Μειονεκτεί, όμως, έναντι του πρώην σέντερ του Ολυμπιακού στην άμυνα επαφής, καθώς και στην εμπειρία: ο Ντάνστον έχει “φάει” τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Γιανγκ μετράει μόλις μισή επαγγελματική σεζόν. Οπως και να έχει, όμως, βάζουμε στοίχημα…δύο σπίτια ότι ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού θα προσφέρει περισσότερα από τον προκατοχό του για τον επιπλέον λόγο ότι θα βελτιωθεί (και έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης), δουλεύοντας στον μηχανισμό των Πειραιωτών, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τους καλύτερους σε σχέση με την Γαλατά συμπαίκτες, και δη με τον Βασίλη Σπανούλη. 

Επαναλαμβάνουμε: για την εποχή (και όχι μόνο) η μεταγραφή του Γιανγκ είναι τεράστια. Και οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να πανηγυρίζουν, όχι τόσο για τον Γιανγκ, αλλά όσο γιατι το τιμόνι της ΚΑΕ είναι στα χέρια μίας οικογένειας, που έχει τρέλα για την ομάδα, που έχει τρέλα για το άθλημα, που έχει τεράστια οικονομική δύναμη. 

Οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν…ταβάνι και θεωρούμε ότι θα κάνουν ακόμη δύο εντυπωσιακές κινήσεις. Ο Περπέρογλου και ένας “παίκτης-μυστήριο” είναι στο “ερυθρόλευκο” ραντάρ. Μένετε και μένουμε συντονισμένοι για να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή όπως αναμένεται συνέχεια.

Τεράστια μαγκιά Αγγελόπουλων με Γιανγκ
EVENTS