MENU

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:

Είναι από τους παίκτες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στις μικρές ηλικίες. Ο Δημήτρης Μωραϊτης πριν τον δούμε καλά καλά στα παρκέ, έχει τραβήξει την προσοχή ανθρώπων του μπάσκετ και εκτός συνόρων. Αυτές τις μέρες πάντως έχει στόχο να προσκαλέσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον ανθρώπων πιο κοντά στον ίδιο: Τους συμπατριώτες του στο Βόλο.

«Είναι τα πρώτα αγωνιστικά τεστ για εμάς. Ολοκληρώσαμε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στη Νάουσα, δώσαμε κι εκεί ένα ανεπίσημο φιλικό, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για τα πρώτα δυνατά τεστ», τονίζει ο Μωραϊτης για να συμπληρώσει: «Τουρκία και Ρωσία παρουσιάζουν δυνατές ομάδες σχεδόν πάντα και αναμένονται δυνατές και φέτος, ενώ η Βουλγαρία σχεδόν πάντα έχει ταλέντο. Είναι αγώνες από τους οποίους θα κερδίσουμε πολλά κι εμείς και οι προπονητές μας για τη συνέχεια. Έχουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Η Εθνική Παίδων έχει μπροστά της ένα μεγάλο στόχο, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο Μωραϊτης φαίνεται να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του: «Οι περισσότεροι δεν έχουμε την εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά θέλουμε να πάμε καλά, έχουμε φιλοδοξίες αλλά από την άλλη έχουμε και πολύ δρόμο μπροστά μας. Μετά το τουρνουά επιστρέφουμε στη Νάουσα για να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας με στόχο το καλύτερο δυνατό κάθε φορά σε αγώνα ή σε προπόνηση».

Παραδέχεται πάντως με χαμόγελο, ότι για τον ίδιο θα έχει ξεχωριστή σημασία η παρουσία του κόσμου στην εξέδρα σε αυτό το τουρνουά, στο Βόλο: «Είμαι από εδώ και θα ήθελα να δω τον κόσμο κοντά μας. Θα τους έλεγα να έρθουν να παρακολουθήσουν το τουρνουά γιατί θα δουν καλές ομάδες, πιστεύω ότι θα δουν καλό μπάσκετ και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί θα μας βοηθήσουν και θα μας ενισχύσουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Οπότε θα θέλαμε να τους δούμε στο γήπεδο».

«Εχουμε δρόμο μπροστά μας»