MENU

O 19χρονος σέντερ μιλώντας στο SDNA τόνισε πως παρά την τέταρτη θέση που κατέκτησε η Εθνική Εφήβων, υπάρχει απογοήτευση από τον τρόπο που ήρθε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κλήση του στη Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λινιάνο, καθώς και στο ρόλο που θα έχει σ’ αυτήν την ομάδα.

«Μπορεί να είναι επιτυχία, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μένουμε με την πικρία της τέταρτης θέσης. Φτάνουμε στην πηγή και νερό δεν πίνουμε. Στον μικρό τελικό ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Μπήκαμε απογοητευμένοι, μας επηρέασε και ο τραυματισμός του Βασίλη. Υπάρχει απογοήτευση. Όμως συνολικά κάναμε την προσπάθειά μας και αν το δούμε με καθαρό μυαλό τότε θα καταλάβουμε ότι και η τέταρτη θέση δεν είναι αποτυχία», δήλωσε ο Γιώργος Τσαλμπούρης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και για την προσπάθεια που έγινε από όλη την ομάδα.

Για τον κόσμο που βρέθηκε κοντά στην Εθνική: «Ήταν απίστευτος ο κόσμος. Μας έδωσε δύναμη και κίνητρο. Στο τέλος δυστυχώς δεν τους δώσαμε χαρά αλλά τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και μακάρι να γίνουν κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις στο μέλλον εδώ».

Αναφορικά με την κλήση του στην Εθνική Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό στο Λινιάνο της Ιταλίας που ξεκινάει αύριο (7/7): «Δεν έχουμε κάνει καν προπόνηση όλοι μαζί. Αύριο θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπου βρεθούμε. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και μακάρι να είναι ανάλογη. Σίγουρα είναι μεγάλο πρόβλημα ότι δεν έχουμε προπονηθεί με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν υπάρχει κάποια χημεία με την υπόλοιπη ομάδα. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια να δεθούμε να γίνουμε ομάδα για να κάνουμε ότι μπορούμε και να έχουμε μια πολύ καλή πορεία».

Όσο για το ρόλο του σ’ αυτή την ομάδα: «Θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω. Η ομάδα έχει απώλειες, όπως του Γιώργου Διαμαντάκου, ο οποίος δυστυχώς δε θα μπορέσει να είναι εκεί. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για την Εθνική ομάδα και εγώ από την πλευρά μου όσο παίξω θα τα δώσω όλα».

Τσαλμπούρης: «Σειρά έχει η Νέων Ανδρών»