MENU

Ο 25χρονος διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού δήλωσε αρχικά πως «στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά και βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ. Προλάβαμε, όμως, να κάνουμε μία ανατροπή και στο ημίχρονο ήμασταν έναν πόντο πίσω, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και το προβάδισμα». 

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρέθηκε στο -13 (10-23, 11'), αλλά στον Πειραιά ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο:  «Ξέρουμε ότι τα ματς μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι παιχνίδια με ιδιαίτερη βαρύτητα. Ηρθαν στο ΣΕΦ για να παλέψουν, όπως κι έκαναν και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε. Τα παιχνίδια τελειώνουν στο 40'. Ούτε στο πρώτο δεκάλεπτο, ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο, αλλά στο 40'. Τότε τελειώνουν οι αγώνες». «Κρατάμε μόνο την άμυνα, διαφορετικά στο ΟΑΚΑ»

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το... δεξί στη σειρά των τελικών της Α1, αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει των επόμενων... μαχών. «Σίγουρα από το πρώτο παιχνίδι κρατάμε την άμυνα που μας έδωσε δύναμη. Το έναυσμα για τη νίκη το πήραμε από την άμυνα. Μόνο την άμυνα κρατάμε. Τίποτα άλλο. Κάναμε απλά το 1-0», είπε ο άσος του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε όσους υποστηρίζουν πως η πρώτη αναμέτρηση της σειράς ήταν η πιο δύσκολη για την ομάδα του:  

«Οχι αυτό είναι κάτι που δεν το πιστεύω. Ηταν το πιο δύσκολο ματς μέχρι το επόμενο. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και όπως κάναμε κι όλη την σεζόν, κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι της σειράς στην έδρα μας και πάμε τώρα στο ΟΑΚΑ. Είναι μία πολύ δύσκολη έδρα και τα πράγματα εκεί θα είναι πολύ διαφορετικά». 

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει τον τίτλο. Πόσο απέχει, όμως το τρόπαιο από το να καταλήξει στον Πειραιά; «Σίγουρα είναι πολύ μακριά. Είναι πολύ μακριά, ώστε να συζητάμε και για αυτό. Το μόνο που κοιτάμε είναι το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και πώς θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό». «Χάρηκα για τον Κώστα...»

Ο Μπράιαντ Ντάνστον στον πρώτο τελικό ήταν απολαυστικός, οι Ματ Λοτζέσκι και Γιώργος Πρίντεζης - όπως και ο Βαγγέλης Μάντζαρης - έδωσαν πολύτιμες λύσεις, αλλά ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη των Πειραιωτών. «Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Πάνω από όλα το αξίζει. Δεν είναι μικρό παιδί για να του χαϊδεύουμε τα αυτιά. Καταλαβαίνει μόνος του τι μπορεί να κάνει. Χαίρομαι που έδωσε εκείνος το έναυσμα για να πάρουμε τη νίκη», είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης για τον συμπαίκτη και καλό του φίλο, Κώστα Σλούκα. 

Μάντζαρης: «Τον καλύτερό μας εαυτό στο ΟΑΚΑ»