MENU

Από σήμερα και 2 με 3 φορές την εβδομάδα θα σας κρατάει παρέα η νέα στήλη του SDNA, το "Retro Scape". Μας ενδιαφέρει το παρόν, μας "καίει" το μέλλον, αλλά το παρελθόν είναι ο οδηγός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Και καθώς μιλάμε για το αθλητικό κομμάτι, η αναδρομή στα παλιά είναι και θα είναι πάντα κάτι, που ενδιαφέρει. Για αυτό το λόγο, θα προσπαθήσουμε από σήμερα και όσο μπορούμε, να σας θυμίσουμε στιγμές του παρελθόντος. 'Η να καταγράψουμε κάποια γεγονότα, που δεν ξέρετε.

Ξεκίνημα κάνουμε με μία μεγάλη μεταγραφή της δεκαετίας του '80, που, όμως, δεν έγινε ποτέ: αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Ολυμπιακό. Καθώς ενημέρωνε η εφημερίδα της εποχής "Το 7ήμερο του Basketball" ο 29χρονος τότε "δράκος" από την Νίκαια θα άφηνε τον Αρη για να πάει στην ομάδα του Πειραιά. Το δημοσίευμα είναι στις 27 Σεπτεμβρίου του 1988 και ανέφερε ότι ο Γιαννάκης θα πήγαινε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1989. Κάτι, που δεν έγινε ποτέ. Ηταν την εποχή, που αφεντικό των Πειραιωτών ήταν ο περιβόητος, Γιώργος Κοσκωτάς.

Στο κείμενο της πρώτης σελίδας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Υπέγραψε πριν λίγες μέρες προσύμφωνο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο διεθνής άσσος Παναγιώτης Γιαννάκης. Χωρίς την παραμικρή δημοσιότητα ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Κοσκωτά. Ο Γιαννάκης από του χρόνου θα αγωνίζεται -κατά τα φαινόμενα- στον Ολυμπιακό".

Στο κείμενο, στο εσωτερικό της εφημερίδας, καταγράφεται μεταξύ άλλων ότι "ο Γιαννάκης θα πάρει πριμ υπογραφής συμβολαίου 70.000.000 δραχμές. Η οικογένεια Γιαννάκη θα εγκατασταθεί σε διαμέρισμα 220 τετραγωνικών μέτρων στο Χολαργό με μηνιαίο ενοίκιο 200.000 δραχμές. Φυσικά τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται από την Τράπεζα Κρήτης. Ακόμη οι Κοσκωτάδες θα συμπαρασταθούν στις δυσκολίες, που τυχόν θα συναντήσει ο Γιαννάκης στη προσπάθεια για δημιουργία ολοκληρωμένου συγκροτήματος μπαρ-ρεστωράν-μπόουλινγκ στην έκταση, που έχει ήδη κλείσει για να αγοράσει στον Αλιμο".

«Ο Γιαννάκης υπέγραψε στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά»