MENU

Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πρώτα του βήματα στα παρκέ του ΝΒΑ, αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην προφορά του επωνύμου του. Η λύση βρέθηκε, το «Giannis» αποδείχθηκε πολύ πιο χρηστικό και συνοδεύει από την πρώτη μέρα τον «Greek Freak».

Τί θα συμβεί, όμως, αν ο Ζαν Ζακ Ενσομποζβαμπιοσενουμουκίζα αρχίσει μία καριέρα στο μπάσκετ, μακριά από την Ρουάντα που είναι η πατρίδα του. Μπερδευτήκατε;

Το Παναφρικιανικό πρωτάθλημα U18 διεξάγεται στη Ρουάντα και ένας παίκτης των διοργανωτών τραβά τα βλέμματα. Και ναι, το όνομά του είναι αυτό: Ζαν Ζακ Ενσομποζβαμπιοσενουμουκίζα.

Για του λόγου το αληθές:

Ο 18χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του μετρώντας 13.8 πόντους κατά μέσο όρο στο τουρνουά και η FIBA δημοσίευσε συνέντευξή του, καθώς είναι ένας από τους παίκτες που τα πηγαίνουν πολύ καλά ως τώρα.

Μεταξύ άλλων, ο παίκτης της Ρουάντα ρωτήθηκε και για το επώνυμό του που αποτελείται από 22(!) γράμματα. Ο ίδιος εξήγησε τη σημασία του: «Σημαίνει "Είμαι ικανός να κάνω τα πάντα εξαιτίας του Θεού"».

Ο Ενσομποζβαμπιοσενουμουκίζα θέλει να καθιερωθεί και να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, την ώρα που οι δημοσιογράφοι μάλλον το απεύχονται...

Εσύ μπορείς να προφέρεις το νέο αστέρι του αφρικανικού μπάσκετ; (pic)