MENU

Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά κάθε χρόνο διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία και περίπου συμμετοχή 100 ομάδων (εταιρειών και Οργανισμών) το «Εργασιακό Πρωτάθλημα Νίκος Γκάλης - ΕΚΑ».

Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και το 2008 η Επιτροπή Διοργάνωσης του Πρωταθλήματος, σε ειδική εκδήλωση, τίμησε τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, δίνοντας το όνομά του στην επωνυμία του Πρωταθλήματος.

Από αυτό το πρωτάθλημα δημιουργήθηκε η Μικτή ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» +35 ετών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νόβι Σαντ που ανοίγει τις πύλες του από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Το 9ο FIMBA (FIMBA EUROPEAN MAXIBASKETBALL CHAMPIONSHIP) διεξάγεται φέτος στη Σερβία και στην κατηγορία των +35 υπάρχουν έξι ομάδες. Η Εσθονία, η Ρωσία, η Ελλάδα, η Σλοβενία, η Σερβία Α και η Σερβία Β.

Η γαλανόλευκη έπεσε στον δύσκολο όμιλο με τους Σέρβους Α και τους Ρώσους. Το πρώτο ματς είναι την Κυριακή (26/6) με τη Σερβία στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) και η δεύτερη αναμέτρηση είναι με την Ρωσία την Δευτέρα (27/6) στις 16:45 (ώρα Ελλάδας). Το αξιοσημείωτο είναι πως η διοργάνωση προσφέρει όλα τα παιχνίδια σε live streaming...

Την Μικτή ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» +35 ετών εκπροσωπούν οι: Λάζαρος Πάντζος, Αλέξανδρος Τσακιρίδης, Ρέντζος, Φώτης Μαρκόπουλος, Γιάννης Ελευθερίου, Πέτρος Φούκος, Νίκος Ανδριόπουλος, Ιερεμίας Αδαμόπουλος, Νίκος Χούστης, Πέτρος Κελέσης, Ευάγγελος Τσιστράκης και προπονητής είναι ο Μάριος Χαλκιαδάκης, ενώ team leader είναι ο Παναγιώτης Τσεκούρας.

Επίσης, ελληνική εκπροσώπηση υπάρχει και στις κατηγορίες +45, +55 (δύο ομάδες), +60!

Η Μικτή ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη