MENU

Το SDNA συνάντησε τον 29χρονο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βάσκων. Ο Μπράιαντ Ντάνστον αφού μοίρασε - πάντα χαμογελαστός - ουκ ολίγα αυτόγραφα σε μικρούς φίλους της ομάδας του παρατήρησε πως απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα «παίξαμε δυνατά και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κάναμε κάποιες βιαστικές επιλογές. Δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποια ελεύθερα σουτ κι επιθετικά δεν ήμασταν καλοί. Κάναμε κάποια πράγματα καλά στην άμυνα, αλλά τους αφήσαμε να βάλουν μερικά εύκολα καλάθια και πήραν αυτοπεποίθηση. Ευτυχώς η άμυνά μας δεν ήταν τόσο κακή και μείναμε στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, να παίξουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση και όταν τα καταφέραμε, όλα λειτούργησαν καλά».

Επίσης, αναφέρθηκε στις οδηγίες που έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην διακοπή του ημιχρόνου: «Ο κόουτς μάς είπε να ηρεμήσουμε. Σε κάποιες φάσεις ήμασταν ανυπόμονοι, Ηξερε πως θα επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Μας είπε να επικεντρωθούμε στην άμυνα και πως από εκεί θα βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Γνωρίζουμε πως διαθέτουμε καλούς σουτέρ. Ξέραμε πως η αστοχία μας δεν θα διαρκέσει πολύ (σ.σ. ο Ολυμπιακός είχε 1/0 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) και πως έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα».

Η Λαμποράλ Κούτσα, όπως παρατήρησε ο «Dunkston» είναι «μια πολύ καλή ομάδα», ενώ για τον πρώην συμπαίκτη του, Μίρζα Μπέγκιτς είπε πως «είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Τον γνωρίζω από την περσινή σεζόν, περιορίσαμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του, αλλά είναι ένας πάρα πολύ καλός σέντερ».

Οι Πειραιώτες απέναντι στους Βάσκους αγωνίστηκαν χωρίς τους Δημήτρη Αγραβάνη, Ολιβερ Λαφαγιέτ και Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον Ντάνστον να παραδέχεται πως η κατάσταση «είναι δύσκολη, αλλά διαθέτουμε εμπειρία και καταλαβαίνουμε πως οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Οταν ένας παίκτης τραυματίζεται, κάποιος άλλος βγαίνει μπροστά. Ο Σπανούλης, ο οποίος είναι απίθανος παίκτης, το έκανε με την Λαμποράλ Κούτσα. Αλλες φορές ο Λοτζέσκι παίζει καλά και πάντα προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά».

Ο Ολυμπιακός έκανε το 4/4 στο Group F και μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο Top 16. H υπόθεση πρόκριση στους «8», άραγε έχει... τελειώσει; Ο Μπράιαντ Ντάνστον ξεκαθάρισε πως «εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο επόμενος αγώνας θα είναι το ίδιο σημαντικός με αυτόν. Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό κάνει το Τοp 16 ένα από τα ομορφότερα στάδια της Ευρωλίγκα. Θα είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην εφησυχάσουμε παρότι έχουμε κάνει τέσσερις νίκες. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο».

Τέλος, δεν γινόταν να μην αναφερθεί στους 8.000 φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έβαλαν και αυτοί το... λιθαράκι τους για να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» το 4/4: «Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους φιλάθλους να σε υποστηρίζουν ακόμα και όταν η ομάδα χάνει. Η ατμόσφαιρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οταν στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευόμασταν και ήμασταν άστοχοι, οι φίλαθλοι δεν μας εγκατέλειψαν και προσπαθήσαμε περισσότερο για να πάρουμε τη νίκη».  

Ντάνστον: «Σαν να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι»