MENU

Ημέρα σταθμός αναμένεται να είναι η 19η Αυγούστου. Κι αυτό γιατί θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας και αναμένεται να μάθει το πρόγραμμά του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Πειραιά θα αρχίσει τη νέα προσπάθειά με -6, απόρροια των όσων συνέβησαν την περασμένη σεζόν στην Basket League.

Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου, στις πρώτες φάσεις θα μπουν οι ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Εκεί αναμένεται να βρεθεί και ο Ολυμπιακός, ως ομάδα της Α2 πια. Οι Πειραιώτες θα αρχίσουν την προσπάθειά τους στον θεσμό από πολύ νωρίς και πιο συγκεκριμένα από την 2η αγωνιστική της Α' Φάσης του Κυπέλλου.

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Κύπελλο μάλιστα θα αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου, με τον πρώτο αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» να είναι ομάδα της Β' Εθνικής.

Από την φάση των «16» θα αρχίσουν να μπαίνουν και ομάδες της Α1 στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό να διαμορφωθούν πιθανά ζευγάρια, με την προοπτική του ντέρμπι ανάμεσα στους μεγάλους να είναι πολύ ορατή.

Θυμίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει έναν κοινοτικό, κάτι το οποίο ισχύει και για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Κληρώνει αύριο για Ολυμπιακό - Α2, αλλά και πιθανά ντέρμπι στο Κύπελλο!