MENU

«Βόμβα» από τα μέλη της ομάδας της Τερψιθέας, η οποία αγωνίζεται στην Α1 Γυναικών! Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, όπως υπογράφουν στο μήνυμα - καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Eurobasket», κάνουν λόγο για τζόγο στα παιχνίδια τους, καθυστέρηση πληρωμών και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για τις παίκτριες, σε ένα θέμα που μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία που συντάχθηκε και στάλθηκε από άνθρωπο της ομάδας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω περιστατικά. Για την ακρίβεια, αφού πρώτα γίνεται μια σύντομη αναφορά στα πολλά προβλήματα και τις καταγγελίες που θα ακολουθήσουν (τζόγος, καθυστέρηση πληρωμών, κακές συνθήκες διαβίωσης, παίκτριες χωρίς ασφάλιση και αδυναμία της ομάδας να προσφέρει γεύματα και μεταφορικό μέσο στις αθλήτριες), τονίζεται ότι:

«Τρεις προπονητές παραιτήθηκαν λόγω τζόγου, στάσης πληρωμών ή λόγω του ότι οι παίκτριες δεν έτρωγαν. Οι τρεις προπονητές ήταν ο κόουτς Κώστας Φατούρας, ο Γιάννης Δαμαλής και ο Γιώργος Χατζηδάκης. Υπήρξαν πέντε Αμερικανίδες που έφυγαν γιατί δεν πληρώθηκαν για τέσσερις μήνες». Επιπλέον, αναφέρεται πως μία παίκτρια χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο, αλλά η ομάδα δεν της το κάλυψε και πως σε μία άλλη, μία Ελληνίδα που τραυματίστηκε με τον Πρωτέα Βούλας, της είπαν να πληρώσει μόνη της το χειρουργείο, όπως και έκανε.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται πως η ομάδα χρωστά χρήματα σε εστιατόρια στη Γλυφάδα και στο Παλαιό Φάληρο και πως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν επέτρεπαν στις παίκτριες να φάνε εκεί, λέγοντάς τους πως οι πρόεδροι της ομάδας δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνό τους.

«Κάποιες παίκτριες πέρασαν μέρες χωρίς φαγητό, γιατί η ομάδα δεν μπορούσε να τους δώσει. Παιζόντουσαν live στοιχήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μία παίκτρια είδε έναν από τους προέδρους να μετράει εκατοντάδες δολάρια κάτω από το τραπέζι σε μια προπόνηση, ενώ ισχυριζόταν πως δεν έχει χρήματα για κανέναν στην ομάδα», τονίζεται έπειτα για να γίνει επιπλέον λόγος για πληρωμές που δεν έγιναν στο χρονοδιάγραμμα του συμβολαίου, «στημένα παιχνίδια», αλλά και την αποχώρηση των Ελληνίδων παικτριών, που ανάγκασε την ομάδα να πορευτεί με 15-16χρονες αθλήτριες από τις μικρές ομάδες!

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της ομάδας υπογραμμίζουν πως: «Στο ξεκίνημα της σεζόν δύο παίκτριες έμεναν σε ένα σπίτι με μία κρεβατοκάμαρα χωρίς Wifi, χωρίς TV, χωρίς air condition, χωρίς παράθυρα, τα οποία ήταν στο συμβόλαιο. Καμία παίκτρια δεν πληρώθηκε για τον Δεκέμβριο. Ποτέ δεν υπέγραψε κάποια ότι είναι εντάξει για εκείνη να μην πληρωθεί στην ώρα της ή και καθόλου. Πριν φύγουν τα κορίτσια, έμεναν πέντε σε ένα σπίτι με τρία υπνοδωμάτια. Πριν από αυτό, κάποια κορίτσια έμεναν στο σπίτι του προέδρου, κοιμόντουσαν στο κρεβάτι του και εκείνος κοιμόταν στον καναπέ».

Οι καταγγελίες τελειώνουν κάνοντας λόγω για έλλειψη επαγγελματισμού, με τους ανθρώπους της Τερψιθεάς να ξεκαθαρίζουν: «Θα θέλαμε να γίνει έρευνα για την κακομεταχείριση και τα λάθη τους απέναντι στις γυναίκες αθλήτριες. Η ομάδα θα ήθελε να κάνει αγωγή ή να πάει στα δικαστήρια απέναντι στη διοίκηση της Τερψιθέας».

Φυσικά, μένει πλέον να δούμε αν η παραπάνω επιστολή, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια στο «Eurobasket», όπου και δημοσιεύτηκε, θα πάρει μορφή επίσημων καταγγελιών και αν θα σταλθεί και στα αρμόδια όργανα της παγκόσμιας και της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Απίστευτες καταγγελίες για Τερψιθέα: τζόγος, καθυστέρηση πληρωμών και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης!