MENU

Το πολεμικό σκηνικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Λευκάδας λίγο πριν από τις 5 το πρωί είχε ως απολογισμό, πέρα από τις υλικές ζημιές, και πέντε τραυματίες εκ των οποίων ο ένας πιο σοβαρά από τους άλλους.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε ενώπιον δεκάδων μαρτύρων, διότι δεν ήταν απλά στο κέντρο της Λευκάδας, αλλά οι συμπλοκές είχαν χρονική έκταση για περισσότερη από μισή ώρα.

Περισσότεροι από 100 χούλιγκαν του Παναθηναϊκού άφησαν τα αυτοκίνητά τους πριν από τη γέφυρα, περπάτησαν πεζοί μέχρι το ξενοδοχείο και εκεί αρχισαν οι μαζικές καταστροφές. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ο τρόπος με τον οποίο εξασφάλισαν την διέλευσή τους από την γέφυρα. Οι χούλιγκαν ανάγκασαν,με απειλές, τον χειριστή της πλωτής γέφυρας να τούς επιτρεψει στην πρόσβαση στην άλλη πλευρά και προνόησαν αφήνοντας τα αμάξια τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην γίνεται να σηκωθεί ξανά η γέφυρα πριν επιστρέψουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, κλείδωσαν τον υπεύθυνο έξω από το φυλάκιο, στο οποίο χειρίζεται το μηχανισμό της γέφυρας εξασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο.

Πέρα από τις προφανείς ζημιές στην είσοδο που επιβεβαιώνονται και από τις φωτογραφίες, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους ορόφους του ξενοδοχείου.

Αυτό που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες είναι τα επεισόδια στους ορόφους του ξενοδοχείου, καθώς οι χούλγικαν του ΠΑΟ έψαχναν πόρτα-πόρτα να βρουν τους ομολόγους τους. Επικράτησε τρόμος στους ενοίκους, αλλά κκαι στα γύρω ξενοδοχεία, καθώς άνθρωποι και επίσημοι και φιλοξενούμενοι και συγγενείς αθλητριών έμεναν σε αυτό και σε άλλα, διπλανά ξενοδοχεία.

Μετά τα πρώτα λεπτά, όπου κυρίως είχαν γίνει υλικές ζημιές, στη συνέχεια οι μάχες έγιναν σώμα με σώμα με απολογισμό πέντε τραυματιών.

Τα επεισόδια σημειώνονταν στους ορόφους, στη ρεσεψιόν και έξω από το ξενοδοχείο. Οι φωτογραφίες δεν περιγράφουν την ένταση και κυρίως την χρονική έκταση που είχαν τα επεισόδια. Την ίδια ώρα, καταστρέφονταν αυτοκίνητα στον περιβάλλοντα χώρο. Κάποια από αυτά ήταν σε τέτοια κατάσταση, ώστε σηκώθηκαν από γερανούς και ανήκουν σε αθλήτριες και συγγενικά πρόσωπα των παικτριών των ομάδων που αγωνίζονται στον τελικό, αλλά και στον μικρό τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διπλανό ξενοδοχείο έμεναν οι άνδρες των ΜΑΤ, αλλά πιάστηκαν τόσο απροετοίμαστοι που δεν προλάβαιναν να κατέβουν.

http://www.youtube.com/embed/-v2GIl0FfyY?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Το χρονικό του τρόμου: πέντε τραυματίες και ξύλο στους ορόφους (pics+vid)