MENU

Το Περιστέρι κινήθηκε δυναμικά στην αγορά αυτό το καλοκαίρι και κατάφερε να κάνει μερικές πολύ ηχηρές κινήσεις.  Μια εξ αυτών ήταν ο Μάρκους Ντένμον που έπειτα από σειρά ετών στο πρωτάθλημα της Κίνας, αποφάσισε να... πάρει το ταλέντο του και να μετακομίσει στα δυτικά προάστια, σε μια κίνηση που έκανε θόρυβο.

Ο Ντένμον επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τη σεζόν 2017-18 και έχει πολλά κίνητρα για να πραγματοποιήσει καλή πορεία με το Περιστέρι. Κάτι που τόνισε μιλώντας και στο SDNA, στο περιθώριο της άφιξης του στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο εκρηκτικός γκαρντ έθεσε τον πήχη των προσδοκιών για τη νέα σεζόν και στάθηκε στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη που έπαιξε ρόλο στην απόφαση του.

Ο Αμερικανός άσος δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό παραμένει νωπή. "Πάνω κάτω είμαι ο ίδιος που ήμουν το 2017. Η νοοτροπία έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Νιώθω ότι έχω πολλά να αποδείξω ερχόμενος στην Ευρώπη και πάλι. Για αρκετά χρόνια ήμουν στην Κίνα και την τελευταία φορά που ήμουν στην Ελλάδα ήταν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, μια πολύ καλή ομάδα.  Είχαμε πολλούς παίκτες τότε στη θέση μου και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να δείξω την ικανότητα μου. Τώρα όμως είμαι χαρούμενος για αυτή την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται".

Το καλοκαίρι οι συζήτησε του με το Περιστέρι κατέληξαν σε deal για την επόμενη σεζόν. Κάτι που ήθελε πολύ η ομάδα και όπως φάνηκε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

"Ήταν σημαντικό ότι ο κόουτς Σπανούλης αλλά και η ομάδα με ήθελαν. Ξέρω την Ελλάδα, ξέρω τον Σπανούλη και μετά από κουβέντα που είχα μαζί του και με τον ατζέντη μου όλα έγιναν πιο εύκολα", ανέφερε ο Ντένμον, που αναγνώρισε την καθοριστική παρουσία του Σπανούλη.

"Ήταν πολύ μεγάλος λόγος", παραδέχτηκα για να αποκαλύψει ότι "με κάλεσε προσωπικά και μου είπε πως ήμουν ο παίκτης που ήθελε από την πρώτη στιγμή. Με έκανε να νιώσω πολύ καλά και ήταν πολύ σημαντικός λόγος για να έρθω στην Ελλάδα. Περιμένω να είμαι ηγέτης στην ομάδα της νέας σεζόν".

Έχοντας εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις και παίζοντας στο υψηλό επίπεδο ο Αμερικανός γκαρντ ξέρει καλά πως οι προσδοκίες έρχονται μέσα από την δουλειά. Κάτι που σημαίνει πως η ομάδα είναι στο σημείο μηδέν αυτή τη στιγμή.

Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό,  με τον ίδιο να δείχνει τον τρόπο σκέψης του. "Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια προσδοκία γιατί μόλις έφτασα από την Αμερική. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά,  να έρθουμε πιο κοντά ως ομάδα και να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Αυτά τα στοιχεία θα κάνουν πολύ καλή και διασκεδαστική τη σεζόν του Περιστερίου",

Στα χαρτιά το ρόστερ του Περιστερίου δείχνει γεμάτο σε κάθε θέση. Τα πράγματα όμως θα μπουν σε μια σειρά με το πέρας των ημερών και όταν αρχίσει η προετοιμασία και οι διαδοχικές προπονήσεις.

"Πρέπει να αρχίσουμε προετοιμασία και όλοι να έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Δεν έχω ξαναπαίξει με αυτούς τους συμπαίκτες. Έχω ακούσει πολλά καλά λόγια,  οπότε πάμε βήμα βήμα".

Από τη στιγμή άλλωστε πως η σεζόν αρχίζει τώρα εκείνος θέτει σαν πρώτο στόχο τη δουλειά, αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια. "Είναι η πρώτη μέρα της νέας σεζόν. Δεν μπορούμε από τώρα να βάζουμε προσδοκίες στην ομάδα. Πρέπει να προχωρήσουμε και θα δούμε στο γήπεδο. Εκεί θα χτίσουν οι προσδοκίες και θα φανεί η κατεύθυνση της ομάδας. Θα πρέπει να δουλέψουμε πρώτα όμως".

Ντένμον στο SDNA: «Ο Σπανούλης με κάλεσε προσωπικά και μου είπε ότι ήμουν ο παίκτης που ήθελε στο Περιστέρι»
EVENTS