MENU

Ο Ζακ Νταρκο-Κέλι, η μεταγραφή του οποίου ανακοινώθηκε αρχικά, το πρωί της Δευτέρας, αποτελεί  τον δεύτερο Αμερικανό της ομάδας για τη νέα σεζόν μετά τον Τζέιλεν Χαντς. Δύο περιφερειακοί παίκτες που φέρουν αρκετές ομοιότητες στο παιχνίδι τους.

Ένα πρώτο κοινό στοιχείο, έστω και μη αγωνιστικό είναι το ότι γνωρίζονται από την περσινή κοινή τους θητεία για ένα μήνα (Σεπτέμβριο) στη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ, όπου ο Χαντς έπαιξε σε δύο παιχνίδια σε αντίθεση με τον Ντάρκο-Κέλι που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Προχωρώντας, και με μια πρώτη ματιά αμφότεροι δείχνουν πως βασίζονται στην ταχύτητα, στα αθλητικά τους προσόντα, στο transition παιχνίδι και στο καλό μακρινό τους σουτ. O Ντάρκο-Κέλι σούταρε στο τρίποντο με 43% πέρσι στη Φινλανδία και με 39% στο κολέγιο, ο Χαντς σε G-League, κολέγιο και Ευρώπη ήταν ανάμεσα στο 35-38% (και ο Φράνκε την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη είχε ποσοστό κοντά στο 38%). Στοιχεία που προβλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν θα πάει σε πιο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού, δίνοντας ενδεχομένως περισσότερη έμφαση στον επιθετικό τομέα.

Επίσης και οι δύο προέρχονται από πρωταθλήματα δεύτερης ταχύτητας, δηλαδή όχι του υψηλότερου επιπέδου: ο Κέλι (25χρ., 1,98μ.) από τη Φινλανδία και ο Χαντς (23χρ., 1,91μ.) από δύο σεζόν σε Σερβία και Βέλγιο κατά σειρά. Κάτι που σημαίνει, και σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας τους, ότι ο ΠΑΟΚ ποντάρει αφενός στο κομμάτι του κινήτρου και της προσωπικής εξέλιξης των παικτών (και μέσω αυτής να ωφεληθεί και η ομάδα) και αφετέρου πως ο οργανισμός της ομάδας κινείται με χαμηλά ποσά στην αγορά, τουλάχιστον συγκριτικά με την περσινή σεζόν.

Λοβ, Γκρίφιν, Κάρτερ, Ντι Λέο και Τζόουνς είχαν σχεδόν διπλάσιο κασέ (σε μέσους όρους) από τους δύο νέους Αμερικανούς. Ήταν γνωστό εξάλλου πως ο ΠΑΟΚ θα έχει μειωμένο μπάτζετ τη φετινή σεζόν και οι κινήσεις του έως τώρα μαζί με εκείνες των Βαγγέλη Μαργαρίτη και Βασίλη Χρηστίδη έδειχναν αυτό ακριβώς.

Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΦΡΑΝΚΕ

Ωστόσο, η προσθήκη του Φράνκε ανεβάζει (θεωρητικά) την ποιότητα της περιφερειακής γραμμής τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που έρχεται να «κουμπώσει» με τους Χαντς και Ντάρκο-Κέλι. Ο διεθνής Ολλανδός, ο οποίος αν και μόλις 26 ετών έχει πολλές παραστάσεις από Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Γερμανία και Ισπανία, αγωνίζεται κυρίως ως σούτινγκ γκαρντ, αλλά μπορεί να προσφέρει τόσο από τη θέση «1», όσο και από το «3». Και με γνώμονα του ότι ο Ντάρκο-Κέλι παίζει στις θέσεις «3» και «2» και ο Χαντς στο «2» και «1», οι τρεις τους θα μπορούν να συνυπάρχουν στο παρκέ και ακόμα να εναλλάσσουν τους ρόλους τους, με τον Φράνκε πάντως να δείχνει πως βρίσκεται ένα επίπεδο παραπάνω.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ… ΑΣΟ ΚΑΙ Ο ΣΕΝΤΕΡ

Το πως έχει κινηθεί μέχρι τώρα μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ δίνει τη δυνατότητα στον Άρη Λυκογιάννη να διαθέσει ένα μεγαλύτερο ποσό για την απόκτηση του πόιντ γκαρντ που θέλει, του «εγκεφάλου» που θα αποτελεί την απαρχή της φετινής ολοκαίνουριας ομάδας. Αυτό ήταν το πλάνο που έχουν οι ιθύνοντες του Δικεφάλου και σε αυτή τη θέση έχουν εστιάσει πλέον, ενώ υπάρχει κινητικότητα και για την απόκτηση του βασικού σέντερ που θα είναι επίσης Αμερικανός και «πίσω» από τον οποίο θα έρχεται ο Χρηστίδης αλλά και ο Μαργαρίτης. Όσον αφορά τον έκτο ξένο της ομάδας θα κριθεί βάσει των επιλογών και των κινήσεων που θα γίνουν και στην ελληνική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Λίνο Χρυσικόπουλο παραμένει ενεργό.

Το «δέσιμο» Χαντς-Κέλι-Φράνκε, τα… λεφτά στον άσο και η νέα φιλοσοφία του ΠΑΟΚ
EVENTS