MENU

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, τον διεθνή παίκτη της Εθνικής Ανδρών, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη και τον general manager της Εθνικής Ανδρών, Νίκο Ζήση.

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Καλωσορίζουμε τη μεγάλη αγαπημένη, για πρώτη φορά για επίσημο αγώνα, εδώ στη Λάρισα, σε έναν σημαντικό αγώνα που θα κρίνει και την πορεία της ομάδας. Με νέα παιδιά, αλλά και με νέο προπονητή, τον κύριο Ιτούδη. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και όλη την ομοσπονδία που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Λάρισας, μιας πόλης που έχει βγάλει μεγάλους παίκτες. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της ομάδας που φοράνε το εθνόσημο. Είναι μεγάλη τιμή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μας που είστε εδώ. Θέλουμε να κερδίσετε και θα κερδίσετε. Έχει γίνει sold out και καλούμε όλο τον κόσμο να δώσουμε δύναμη στα παιδιά, ούτε ένα λεπτό να μη σταματήσουμε να παροτρύνουμε την ομάδα. Στις 20:00 την Πέμπτη η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπά στη Λάρισα. Είναι μια νέα ομάδα, με πολύ ταλέντο. Κόουτς (σ.σ. απευθυνόμενος στον Δημήτρη Ιτούδη), καλή αρχή. Θα είμαστε δίπλα σας».

Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης): «Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να έρθουμε στη Λάρισα για να δώσουμε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που με ένα επιτυχές αποτέλεσμα θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη την επαρχία και η επαρχία έχει ανάγκη την Εθνική ομάδα. Η Θεσσαλία έχει βγάλει μεγάλους παίκτες, προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους. Είναι μια περιοχή που θέλουμε να αναπτυχθεί σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ και έχει κάνει ήδη άλματα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που με την αγάπη του εξάντλησε ήδη τα εισιτήρια. Όλοι μας θέλουμε τον παλμό του κοινού, Έχουμε ανάγκη από σύμβολα και οργανισμούς που μας ενώνουν ως χώρα. Όλοι μας χρειαζόμαστε την Εθνική ομάδα. Θέλω να τονίσω τις ενέργειες που έκανε ο Περιφερειάρχης, ώστε να αναβαθμιστεί το γήπεδο για να γίνει ο αγώνας. Ξέρω καλά τις προσωπικές του ενέργειες. Το γήπεδο αναβαθμίστηκε και αυτό θα μείνει και την επόμενη μέρα. Ο αγώνας της Πέμπτης είναι ο πρώτος για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί όλους να μας ενώσει και να πάμε στην επόμενη μέρα. Είναι ο προπονητής που ήθελαν όλοι οι Έλληνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είναι οδηγός μας και τον καλωσορίζω. Είναι χαρά μας που η Εθνική ομάδα σε ένα κατάμεστο γήπεδο με ανθρώπους που την αγαπούν, θα πορωθούμε και θα μας κάνει περήφανους για ακόμη μια φορά. Ευχαριστούμε τη Λάρισα, τη Θεσσαλία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημος αγώνας της Εθνικής ομάδας εδώ, αλλά όχι τελευταίος. Η Εθνική ομάδα αγκαλιάζεται από όλους τους Έλληνες, άρα πρέπει να πάει παντού. Για να γίνει αυτό θέλουμε και ανθρώπους όπως ο Περιφερειάρχης, που θα μας καλέσουν. Εννοείται πως θα πηγαίνουμε όπου μας καλούν. Απρόσκλητοι δεν πάμε πουθενά. Είναι εντυπωσιακή η αγάπη για την Εθνική ομάδα, δίνει αγάπη και μας κάνει πάντα περήφανους. Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει. Προπονητής και παίκτες είναι εδώ για σας και την Ελλάδα. Αύριο ενωμένοι πάμε για το καλύτερο».

Δήμος Ντικούδης (Υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων): «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου με την Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια της Θεσσαλίας για όλη τη δουλειά που έχει κάνει. Επίσης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Δημήτρη Ιτούδη, θέλει πάρα πολύ να πετύχουμε και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία έχει μεγάλη σημασία. Η προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος και όλη η ομοσπονδία να βρεθεί η Εθνική ομάδα σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ελπίζουμε να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να τον ευχαριστηθούμε όλοι».

Νίκος Ζήσης (general manager Εθνικής Ανδρών): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, οι συνθήκες είναι άριστες. Είναι πολύ σημαντικό που ένας προπονητής με την προσωπικότητα και την πορεία του Δημήτρη Ιτούδη είναι σε αυτή τη θέση. Τον θεωρώ άξιο για να μας βοηθήσει στην επόμενη μέρα. Η Λάρισα έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές και ανθρώπους του μπάσκετ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Είναι διαφορετικό το γεμάτο γήπεδο, δίνει άλλο παλμό. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, αλλά πιστεύω πως με το πάθος και την αγωνιστικότητα που μας διακρίνει θα φτάσουμε στη νίκη».

«Η Εθνική ομάδα αγκαλιάζεται από όλους τους Έλληνες»
EVENTS