MENU

Συνεντεύξεις Τύπου για να μην ειπωθεί τίποτα, να μην απαντηθεί κανένα «καυτό» ζήτημα του αθλήματος. Παρουσία-λεζάντα μέχρι και στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας, για να πιστωθεί μερίδιο πιθανής επιτυχίας ή έστω σε ενδεχόμενη αποτυχία -χτυπάμε ξύλο- να μπορεί να λέει «εγώ ήμουν δίπλα δεν φταίω».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος διοικεί το μπάσκετ κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Λευτέρη Αυγενάκη. Αν τα αποτελέσματα της «δουλειάς» ήταν διαφορετικά, κανείς δε θα μιλούσε. Όμως διαπιστώνει κανείς πως απλά έχει δοθεί μεγάλη σημασία στη διαφήμιση και ελάχιστη στην ουσία. Με τα σοβαρά ζητήματα να κρύβονται κάτω απ’ το χαλάκι, επειδή… οι θεσμοί δεν αμφισβητούνται.

Η ΕΟΚ του Λιόλιου πέρα απ’ το γενικό πλαίσιο της ύπαρξής της, προχώρησε και σε μια ακόμη κίνηση που μόνο πανικό και αναστάτωση φέρνει στο πολύπαθο Ελληνικό μπάσκετ. Το τελευταίο ΔΣ της Ομοσπονδίας έφερε την ανακοίνωση-τομή στο μπάσκετ. Η οποία τι μας λέει με λίγα λόγια; Επειδή η μπάλα είναι του Λιόλιου, αν δεν παίζουν όλοι με τους όρους που ο ίδιος θέλει, τότε θα την πάρει και θα φύγει. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Όπως τα κακομαθημένα παιδάκια στις πλατείες.

Η Ομοσπονδία βάζει «βόμβα» στα θεμέλια του πρωταθλήματος της Α1, επειδή διαφωνεί με την απόφαση του ΕΣΑΚΕ αναφορικά με την προαδειοδότηση. Διαφωνεί με την πλειοψηφία. Θέλοντας να ρίξει κατηγορία ΑΕΚ, Άρη, Απόλλων Πάτρας, Λάρισα. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί «τότε η ΕΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στο παράτυπο πρωτάθλημα που ο ίδιος διοργανώνει».

Κοινώς, η ΕΟΚ ανακοινώνει με κάθε επισημότητα, πως όσο δε γίνεται αυτό που η ίδια γουστάρει, πραξικοπηματικά θα βάζει εμπόδια στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Μέχρι να… συμμορφωθεί η διοργάνωση και οι ομάδες, ακολουθώντας τα θέλω του Λιόλιου και μόνο! Καταστάσεις που δεν παραπέμπουν σε νέα τάξη πραγμάτων, αλλά σε ένα σύγχρονο απολυταρχικό καθεστώς. Το οποίο δε λογοδοτεί για τίποτα (βλέπε συνέντευξη Τύπου), δεν δέχεται και δεν επιτρέπει την άσκηση κριτικής για το οτιδήποτε (βλέπε αντιμετώπιση από ΜΜΕ) και φυσικά, δεν θα αφήνει ούτε καν να παιχτεί μπάσκετ αν αυτό δε διεξάγεται υπό τους όρους που θέλει η Ομοσπονδία!

Δε μιλάμε απλά για παρέμβαση, μιλάμε για ορισμό του τι πρέπει να γίνει. Κάποιες κακές γλώσσες επιμένουν πως ο Λιόλιος θέλει να ρίξει τις τέσσερις ομάδες, μετά να δώσει wild card σε ΑΕΚ και Άρη, πιστεύοντας πως θα γίνει και ήρωας με τον τρόπο αυτό!

Ο τρόπος αντιμετώπισης της προαδειοδότησης, δείχνει φυσικά τη συνολική λογική αντιμετώπισης του μπάσκετ. Το τεράστιο εγώ. Εγώ αποφασίζω, εγώ κάνω κουμάντο, εγώ κρίνω πότε κάτι θα γίνει και πώς θα γίνει, εγώ θα επιλέξω ποιοι θα μετάσχουν, εγώ καθορίζω τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Πόσο μακριά μπορεί να είναι το «εγώ αποφασίζω ποιος θα πάρει τον τίτλο, ποιοι θα υποβιβαστούν και ποιοι θα ανέβουν», κανείς δεν το γνωρίζει. Τα σημάδια πάντως, είναι άκρως ανησυχητικά.

Μέσα σε όλα, η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το θέμα, έκρυβε κι ένα… ανέκδοτο. «Θλιβόμαστε όμως, όταν βλέπουμε πως ο ΕΣΑΚΕ δεν συνειδητοποιεί τον ρόλο του απέναντι στην κοινωνία», ανέφερε. Λογικά η Ομοσπονδία και προσωπικά ο Λιόλιος επιτελεί κοινωνικό έργο και στέλνει το καλύτερο μήνυμα, όταν τον κατηγορούν πως έχει διαιτητή υπάλληλό του στην Α1, πως επιτρέπει να πηγαίνει… σόι το βασίλειο στο χώρο (Πιτσίλκας μπαμπάς να ορίζει Πιτσίλκα γιο) κι αυτός ενημερώνει πως τους θεσμούς δεν τους ακουμπά κανείς!  

Δε γίνεται αυτό που θέλει η ΕΟΚ του Λιόλιου; Παίρνει τη μπάλα της και φεύγει
EVENTS