MENU

Στο τέλος, η κατάκτηση της 7ης θέσης άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, όμως και τούτο καταδεικνύει την υπέρβαση που άπαντες αναφέρουν πως έγινε από τους «κιτρινόμαυρους» σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο. Ο Άρης έφτασε μια ανάσα από την 5η θέση, την οποία έχασε για ένα… σουτ ή ένα λάθος στο ματς της Πάτρας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η σεζόν έκλεισε και τυπικά την περασμένη Τρίτη με την εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο να καταχειροκροτεί παίκτες και σταφ για όσα τους πρόσφεραν σε ουσία και θέαμα τη φετινή σεζόν. Και αυτό ήταν και το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και των αποτελεσμάτων που επετεύχθησαν.

Αδειοδότηση

Ωστόσο, ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι διοικούντες της ΚΑΕ Άρης κοιτούν μπροστά, καθώς τα περιθώρια για την επόμενη μέρα είναι στενά. Οι ιθύνοντες του τμήματος έχουν πέσει εδώ και εβδομάδες πάνω στο κομμάτι της αδειοδότησης για τη νέα σεζόν, προσπαθώντας να βρουν το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτείται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσού έχει ήδη καλυφθεί και ο… αγώνας συνεχίζεται για να συμπληρωθεί και να κατατεθεί ο φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται προς τον αρμόδιο φορέα. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται η εγγυητική των 80.000 ευρώ για το νέο πρωτάθλημα, η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα και η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με τα συμβόλαια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και εκείνο του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, καθώς επίσης και η διευθέτηση του ban με τον Ντέβιν Μαρμπλ.

Νέα συμφωνία με Τζένκινς

Πέραν αυτών, ο Άρης κανόνισε και το θέμα του Μάικλ Τζένκινς που τον ταλαιπώρησε, βρίσκοντας τους πόρους, μαζί με τη συναίνεση του Αμερικανού για μερική μείωση στο συνολικό ποσό που του οφειλόταν, προχωρώντας στην εξόφληση με δόσεις. Το ίδιο ισχύει επί του παρόντος, σε επίπεδο αποπληρωμής, και με την υπόθεση του Βίκτορ Σανικίτζε.

Καστρίτης, ρόστερ, Ευρώπη, μπάτζετ

Πέραν των εξωαγωνιστικών, ο Άρης κοιτάει και τη διαμόρφωση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Είναι αυτονόητο πως ο Άρης δε θα μπορέσει να διατηρήσει όλους τους ξένους του, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική χρονιά. Όμως τα πάντα ξεκινούν από την παραμονή του Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο της ομάδας. Και αυτό θα συζητηθεί επί της ουσίας άμεσα και μόλις η διοίκηση ολοκληρώσει το ζήτημα της αδειοδότησης.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν η ομάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και δη το Basketball Champions League, θέμα στο οποίο βαρύνουσα σημασία θα έχει το μπάτζετ, το οποίο φέτος κινήθηκε κοντά στα 350.000 ευρώ. Όμως για ευρωπαϊκή συμμετοχή καλείται να είναι αρκετά αυξημένο και τουλάχιστον κοντά στα 500.000 ευρώ.

Όσον αφορά το ρόστερ, συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν έχουν οι Όμηρος Νετζήπογλου, Γιάννης Σιδηροηλίας, Σταύρος Σχίζας και Κυριάκος Πετανίδης, ενώ υπάρχει και η επιλογή ανανέωσης συμβολαίου με τον Έρικ Λόκετ, ο οποίος είχε υπογράψει για 1+1 χρόνο.

Μάρκετινγκ και χορηγίες

Τέλος, η ΚΑΕ Άρης θα ρίξει σημαντικό βάρος φέτος στο κομμάτι του μάρκετινγκ και στην προσέλκυση χορηγιών και διαφημίσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη επέλθει συμφωνία για νέα ομάδα μάρκετιγνκ, που θα παρουσιαστεί σύντομα, ενώ θα αναζητηθεί και νέος βασικός χορηγός στη φανέλα, με τον προηγούμενο ωστόσο να παραμένει ενεργός και για τη νέα σεζόν.

Άρης: Οι άμεσες προτεραιότητες για την καινούρια σεζόν και οι νέες συμφωνίες
EVENTS