MENU
Χρόνος ανάγνωσης 12’

Κιθ Λάνγκφορντ στο SDNA: «Έδωσα ό,τι είχα στην ΑΕΚ, επέστρεψα με 1 πόδι!»

0

Το δεύτερο πέρασμα του Κιθ Λάνγκφορντ στην ΑΕΚ ήταν μικρό μεν, αλλά αρκετά έντονο. Σε όλες τις εκφάνσεις του. Ο Αμερικανός σκόρερ έπειτα από μια «γεμάτη» διετία στα κιτρινόμαυρα» την σεζόν που διανύουμε έμεινε χωρίς ομάδα. Από επιλογή. Ο τραυματισμός στο πόδι ήταν πιο σοβαρός και η αποχή από τα γήπεδα ήταν μονόδρομος για να επιστρέψει σε αγωνιστική κατάσταση.

Μόνο που η επιστροφή του στην Ένωση πέρασε από περιπέτειες. Το πρώτο διάστημα ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε με πολλά παραπανίσια κιλά και έκανε μεγάλη προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ποτέ όμως δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στο πόδι, ο οποίος εμφάνιζε ανά τακτά διαστήματα ενοχλήσεις. Σε τέτοιο βαθμό ώστε στο φινάλε της σεζόν να μείνει εκτός. Και έτσι να κλείσει το κεφάλαιο ΑΕΚ για τον ίδιο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως τελείωσε και η καριέρα του. «Θα τελειώσω με τον δικό μου τρόπο», μας είπε λίγο πριν αποχωρήσει από την Αθήνα, με προορισμό το Όστιν του Τέξας. Διότι πλέον θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Πριν αποχωρήσει από την Αθήνα όμως μίλησε στο SDNA και δεν μάσησε τα λόγια του. Αναφέρθηκε στο τι πήγε λάθος στην δεύτερη επιστροφή του στη χώρα μας, στάθηκε στο κίνητρο που έχει, ενώ αποκάλυψε τις δύο πιο δυσάρεστες στιγμές του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίοδο που ένιωσε πως έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ του και εξήγησε πόσο μακριά θα μπορούσε να φτάσει η ΑΕΚ.

Γυρίζοντας λίγο πίσω το χρόνο, στο δεύτερο πέρασμά σου από την ΑΕΚ φέτος, τι απολογισμό θα έκανες;

«Πιθανότατα δεν θα ωθούσα τα πράγματα ώστε να παίξω φέτος. Από μια μεριά είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία, γιατί δεν έχασα μια ολόκληρη μπασκετική σεζόν, αλλά από την άλλη ίσως θα έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή σαν άνθρωπος και να περίμενα ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω στο 100%».

Γιατί επέστρεψες φέτος, ποιο ήταν το κίνητρο;

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν 3-4 ομάδες με προσέγγισαν και ήθελαν να παίξω εκεί. Ήθελα, αλλά δεν μπορούσα. Όταν η ΑΕΚ εμφανίστηκε ήταν η τελευταία ευκαιρία μου να παίξω κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οπότε σκεφτόμουν πως ήταν η τελευταία ευκαιρία μου να παίξω, θα την χρησιμοποιήσω. Έχω μια ιστορία εδώ, έχω αφήσει κάτι, οπότε επιστρέφοντας σε κατάσταση ένιωθα ότι θα έπαιζα ως το καλοκαίρι».

Προφανώς αυτό δεν είναι το φινάλε που είχες στο μυαλό σου για φέτος. Τι θα άλλαζες συνολικά;

«Εγώ θέλω να παίζω. Αν άλλαζα κάτι θα είχα περισσότερη υπομονή και θα έμενα σπίτι περισσότερο. Ειλικρινά, το περασμένο καλοκαίρι όταν έμαθα για τον τραυματισμό προσπάθησα να αναρρώσω αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζα».

Αυτή δεν θα είναι η τελευταία εικόνα που θα έχετε από τον Κιθ Λάνγκφορντ

Έπειτα απ' όσα πέρασες τον τελευταίο χρόνο, ωριμάζει μέσα σου καθόλου η σκέψη της απόσυρσης;

«Όχι! Θα συνεχίσω. Μιλώντας για τον εαυτό μου, θέλω να αφήσω το παιχνίδι με τον δικό μου τρόπο. Δεν θέλω να ωθήσω τα πράγματα προς μια κατεύθυνση. Έχοντας να διαχειριστώ έναν τέτοιο τραυματισμό ήμουν σε θέση να μάθω πράγματα, πήρα αρκετά μαθήματα αυτό το διάστημα. Δεν θα φύγω από το παιχνίδι. Αυτή δεν θα είναι η τελευταία εικόνα που θα έχετε από τον Κιθ Λάνγκφορντ σίγουρα».

Πόση βενζίνη έχει μείνει ακόμα στο ρεζερβουάρ;

«Αν ρωτάς εμένα, μπορώ να παίξω για 5 χρόνια ακόμα! Θα σταματήσω όταν θέλω πραγματικά. Σε αυτή τη φάση θέλω να είμαι υγιής και να παίζω. Είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Βάσει χρονοδιαγράμματος και συζητήσεων με γιατρούς, πότε υπολογίζεις να είσαι έτοιμος;

«Θεωρώ πως θα είμαι τον Αύγουστο. Αυτό που έχω εισπράξει σε συζητήσεις που έχω κάνει σχετικά με την αποκατάστασή μου, θεωρώ πως στα μέσα προς τέλη Αυγούστου».

Το ελληνικό πρωτάθλημα τελείωσε για σένα;

«Φέτος ήταν μια χρονιά που μου έμαθε το "ποτέ μην λες ποτέ". Δεν θα έλεγα πως έφτασε στο τέλος. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου δεν είμαι σε θέση να απορρίπτω κάθε ευκαιρία. Κοιτάζω κάθε ευκαιρία. Δεν λέω όχι, αλλά η πιθανότητα να επιστρέψω στην Ελλάδα είναι μικρή».

Άρα και το κεφάλαιο ΑΕΚ έκλεισε για σένα...

«Και πάλι θα πω ποτέ μην λες ποτέ. Δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει πιθανό να επιστρέψω, αλλά αυτή τη σεζόν αρκετά πράγματα έγιναν εκεί που δεν το περίμενα. Οπότε δεν θα έλεγα όχι σε νέα ευκαιρία».

Πώς θες να θυμούνται τον Κιθ Λάνγκφορντ στην ΑΕΚ;

«Θέλω να με θυμούνται για όσα έγιναν. Για τα πάνω και τα κάτω. Προφανώς κατακτήσαμε έναν τίτλο, εγώ αναδείχθηκα MVP του BCL στην ΑΕΚ, παίξαμε τελικό BCL, ήμασταν στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Αυτές οι στιγμές είναι τρομερές. Υπάρχουν όμως και τα άσχημα. Οι ήττες, οι τραυματισμοί, τα οικονομικά προβλήματα. Τα καλά είναι περισσότερα από τα άσχημα».

Η σχέση σου με τον κόσμο της ΑΕΚ πως ήταν;

«Δεν είμαι από εκείνους που κάνουν πολλά ποστ στα social media ή θα στείλω μηνύματα και τα σχετικά. Αλλά κάθε φορά που συναντούσα κόσμο στο δρόμο η σχέση ήταν πολύ καλή, είχαμε πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Πάντα ήταν θετικός ο κόσμος. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν διαβάζω τι γράφουν, γιατί δεν ξέρω ελληνικά, αλλά μόνο θετικά έχω να πω».

Νιώθεις πως έδωσες ό,τι είχες για αυτή την ομάδα;

«Ναι, σίγουρα. Επέστρεψα με... ένα πόδι. Έδωσα ό,τι είχα στην ομάδα από την πλευρά μου. Ακόμα κι αν δεν ερχόμουν, για τον χ, ψ λόγο είμαι εντάξει με μένα, Εγώ βγαίνω παίζοντας στα όρια. Εάν το πόδι μου δεν άντεχε θα ήμουν εντάξει με αυτό».

Όλοι ξέρουν την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ. Εγώ ήρθα για να παίξω

Υπάρχει πολλή συζήτηση και φημολογία για την επιστροφή του, πως συνδυάστηκε με χρήματα που σου οφείλονται από την περσινή σεζόν. Τι έχεις να πεις επ' αυτού;

«Η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ είναι γνωστή. Όλοι ξέρουν τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση της ομάδας αυτή τη στιγμή. Για μένα το παν ήταν να παίξω. Έχω κάνει λεφτά για το υπόλοιπο της ζωής μου, οπότε εγώ ήρθα εδώ για να παίξω μπάσκετ, δεν το σκέφτηκα έτσι».

Απόλαυσες το μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Στην αρχή είχα έναν φόβο για το πώς θα προσεγγίζει ο κόσμος το άθλημα, το πάθος που θα έχει και όλα τα σχετικά. Το πάθος και η αγάπη για το άθλημα είναι πιο πάνω από τα οικονομικά δεδομένα και τα λογιστικά. Τα οικονομικά είναι πίσω από αυτό».

Βλέποντας την κατάσταση από μέσα στην ΑΕΚ, φέτος, πώς θα περιέγραφες τα πράγματα;

«Από αυτό που είδα η ομάδα έχει ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών. Έκαναν καλή δουλειά φτιάχνοντας την ομάδα. Δεν ξέρω τίποτα για το μπάτζετ και οικονομικά, η ομάδα όμως κατάφερε να τερματίσει στην τετράδα που ήταν ένα σπουδαίο κατόρθωμα με όσα έχει περάσει φέτος. Εάν η ομάδα έβρισκε ρυθμό νωρίτερα θα πήγαινε καλύτερα στο BCL σίγουρα. Στους 2-3 μήνες που ήμουν στην ομάδα και απ' όσα είδα ήταν πολύ καλά τα πράγματα».

Για έναν παίκτη που έχει μάθει να είναι ανταγωνιστικός και να παίζει σε υψηλό επίπεδο, πόσο δύσκολο ήταν να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο;

«Φίλε, αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Είναι βασανιστήριο. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που πέρασα κάτι τέτοιο. Ήταν δύσκολο να το δεχτώ, ακόμα δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Κάθε φορά ξυπνούσα και ένιωθα πως ήταν η μέρα να νιώσω καλύτερα. Είχα πάντα την ελπίδα και αυτό με ωθούσε. Ήταν βάσανο για μένα. Έκανα ό,τι μπορούσα όμως και αποδέχομαι την κατάσταση».

Στις δύο πρώτες σεζόν σου στην ΑΕΚ η ομάδα είχε πολλή ταλέντο, όμως κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να κατακτήσει κι άλλους τίτλους;

«Είναι δύσκολο να το πεις αυτό. Στο BCL σίγουρα θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τίτλο. Η μία μεγάλη απογοήτευσή μου από το πέρασμα στην ΑΕΚ ήταν που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο με την Μπούργος. Είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό σε σειρά 5 αγώνων, μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν θα ήμασταν ανταγωνιστικοί; Θεωρώ πως ναι. Θα παίζαμε καλά. Χάσαμε στο Κύπελλο από το Λαύριο, δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς και έπαιξαν σκληρά. Για μένα δύο ήταν οι μεγάλες απογοητεύσεις, να μην επιστρέψουμε στον τελικό του BCL την δεύτερη σεζόν και να μην παίξω παραπάνω με τον Ντάριλ Μέικον. Δεν παίξαμε μαζί πραγματικά».

Είχες καλούς συμπαίκτες στην ΑΕΚ, μιλώντας για την περιφέρεια. Από τον Κέντρικ Ρέι, στον Ντάριλ Μέικον...

«Μακάρι να είχε ακόμα μια ευκαιρία στην Euroleague ο Κέντρικ. Είχε μια μικρή ευκαιρία στη Μακάμπι. Αναμφίβολα έχει τρομερό ταλέντο. Χρειάζεται κάποιον έμπειρο να αποτελέσει μέντορά του και να του δείξει 2-3 στοιχεία ως πιο έμπειρος. Είναι διαφορετικού στυλ παίκτες, αλλά είμαι τρομερά ενθουσιασμένος να δω πού θα πάει η καριέρα τους σε μερικά χρόνια».

Στην πρώτη σου σεζόν στην ΑΕΚ θεωρείς ότι έπαιξες ίσως το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας σου;

«Σίγουρα ναι, το πιστεύω. Αυτή η ομάδα όμως είχε αρκετούς ηγέτες και λίγους... Ινδιάνους. Υπήρχαν αρκετοί βετεράνοι στα αποδυτήρια και αυτό έφερε κάποιες στιγμές έντασης. Η ομάδα ήταν πολύ καλή. Το κλειδί εκείνης της σεζόν ήταν η απώλεια του Σαντ Ρος. Η ομάδα παρέμεινε καλή με την προσθήκη του Ζήση, αλλά ο Σαντ Ρος όταν έφυγε άλλαξε η δυναμική της ομάδας. Άλλαξαν οι συσχετισμοί. Εγώ και ο Χάουαρντ παίζαμε πολύ καλά μαζί και δεν θεωρώ πως βρέθηκε τρόπος να καλύψουμε το μεγάλο κενό του».

Το να τον βλέπεις να παίζει στον Παναθηναϊκό και να έχει τόσο σημαντικό ρόλο, τι σημαίνει για σένα;

«Λατρεύω τα πάντα στον Χάουαρντ. Τον λατρεύω εντός και εκτός παρκέ. Αυτό που θα ήθελα να δω πιο πολύ ήταν στον ρόλο που είχε στην ΑΕΚ. Ο Χάουαρντ δεν νοιαζόταν αν θα σκοράρει 2 ή 20 πόντους. Αυτό ήταν το εντυπωσιακό με τον Χάουαρντ στο παιχνίδι του. Είχε τον τρόπο να κυριαρχεί όμως με την παρουσία του. Αυτό τον οδήγησε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα ήθελα να δω πάλι τον παίκτη της ΑΕΚ».

Είπες νωρίτερα πως θες να αποσυρθείς με τον δικό σου τρόπο. Αν μπορούσες να περιγράψεις αυτόν τον τρόπο, πώς ήταν αυτός;

«Πρώτα απ' όλα να είμαι υγιής. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό. Τίποτε άλλο δεν σε ωθεί μακριά από το παιχνίδι. Κάθε αθλητής έχει ένα όραμα για τον εαυτό του. Δεν είναι αρκετό για τον καθένα να καταλάβει. Εγώ έχω υπομονή. Δεν θέλω να σπαταλήσω το χρόνο κανενός ώστε να τους κάνω να καταλάβουν, αλλά ξέρω τι πρέπει να κάνω. Θα πάω ως το τέλος για να προσπαθήσω γι αυτό. Στο τέλος της ημέρας θα αποδεχτώ ό,τι είναι να συμβεί, αλλά μέχρι τότε θα προσπαθήσω με τον τρόπο μου».

Πώς οραματίζεσαι τον εαυτό σου σε 5-10 χρόνια από τώρα; Υπάρχει στο μυαλό σου η ιδέα της προπονητικής;

«Για προπονητής όχι δεν το σκέφτομαι. Σίγουρα θα μείνω στο άθλημα με κάποιον τρόπο. Όταν τελειώσω σίγουρα θα πάρω χρόνο για μένα και δεν θα σκεφτώ το μπάσκετ για λίγο καιρό. Θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι το πρόγραμμα, την ρουτίνα που έχουν οι αθλητές. Πτήσεις, προπονήσεις, αγώνες. Αυτό που θα μου λείψει είναι ο ανταγωνισμός και η προετοιμασία. Τα υπόλοιπα δεν με νοιάζουν. Σίγουρα πάντως θα μείνω στο άθλημα σε 5-10 χρόνια από τώρα, από άλλο πόστο».

Αν είμαι υγιής, μπορώ να παίξω ακόμα σε επίπεδο Euroleague

Εάν μπορούσες να επιλέξεις εσύ την ομάδα στην οποία θα μπορούσες να αγωνιστείς για το φινάλε της καριέρας σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

«Δεν μπορώ να πω μια συγκεκριμένη ομάδα. Ειλικρινά, νιώθω ότι αν είμαι υγιής και στην καλύτερη κατάστασή μου, νιώθω ότι είμαι ακόμα παίκτης επιπέδου Euroleague. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα, αλλά μια ευκαιρία να παίξω στην καλύτερη διοργάνωση. Εάν έρθει η ευκαιρία θα το κάνω. Εάν όχι, οκ. Είναι κάτι που το νιώθω μέσα μου και θα το δοκιμάσω. Ακόμα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Θέλω να παίζω κόντρα στους καλύτερους. Στην Ελλάδα είχα καλές στιγμές, αλλά αναμφίβολα θα ήθελα να είμαι σε ένα πρωτάθλημα που θα είναι πιο ανταγωνιστικό κάθε εβδομάδα».

Σε έχουμε δει κατά τη διάρκεια της παρουσίας σου στην Ελλάδα να κάνεις trash talking. Πόσο σημαντικό είναι για το παιχνίδι σου αυτό;

«Δεν είναι σημαντικό. Εγώ απαντάω όταν μου κάνουν trash talking. Δεν το ξεκινάω εγώ. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και παθιάζομαι πάνω στο παρκέ και αυτό κάνει τους αντιπάλους να θέλουν να μου μιλάνε. Το λατρεύω όμως, το απολαμβάνω. Όταν οι άλλοι μου μιλάνε εγώ σηκώνω το γάντι και δεν υπάρχουν κανόνες μετά. Όταν αρχίζεις να μιλάς μπαίνεις σε μια διαδικασία που δεν υπάρχουν κανόνες μετά».

Ποιοι ήταν οι 5 πιο δύσκολοι αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα για σένα;

«Πηγαίνοντας πίσω θα έλεγα τον Νικ Καλάθη. Ο Νικ είναι σκληρός και ένα πράγμα που σέβομαι είναι πως έχει την ίδια ενέργεια από την πρώτη έως την τέταρτη περίοδο. Μετά θα έλεγα όλη την ομάδα του Λαυρίου της περσινής σεζόν. Έχω μεγάλο σεβασμό γι αυτούς και πραγματικά ήταν σκληρή ομάδα. Έπαιξα αντίπαλος με τον Κέντρικ (Ρέι) και τον Ντάριλ (Μέικον) στις προπονήσεις και ήταν σπουδαίο. Για μένα ήταν σπουδαίο να τεστάρω τον εαυτό μου με παίκτες 10 χρόνια νεότερούς μου που είναι πεινασμένοι για το επόμενο επίπεδο. Εάν έλεγα έναν ακόμα θα διάλεγα τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Κάθε φορά στην προπόνηση όταν έπαιζε άμυνα ήταν ο σταρ της ομάδας. Αυτό το έκανε και στα παιχνίδια. Θυμάμαι κάποια παιχνίδια ένας εναντίον ενός και πραγματικά τα απόλαυσα όλα αυτά».

Παλιότερα είχες πει πως το κλειδί για μια μακρά πορεία είναι η συνέπεια. Με την πορεία σου στα παρκέ τι είναι αυτό που θα ήθελες να μοιραστείς με έναν νέο παίκτη που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα;

«Εγώ ποτέ δεν ήμουν παίκτης που πόσταρε συχνά πράγματα στα social media. Κοιτάζω τι γίνεται, ξέρω τις τάσεις και όσα είναι στην επικαιρότητα. Ένα πράγμα που μισώ για τους νέους παίκτες είναι πως κάθε φορά που κάνουν κάτι καλό κάνουν ένα τουίτ, ή ανεβάζουν στατιστικά και highlight. Εάν περάσουν 2-3 βδομάδες και δεν ποστάρει κάτι ένας νέος παίκτης πάει να πει ότι δεν έκανε καλά παιχνίδια. Με την πρώτη ευκαιρία θα βγει να ποστάρει κάτι όμως. Ο κόσμος το καταλαβαίνω. Δεν είναι ο τρόπος θέλει ο παίκτης να καθιερωθεί, κατά τη γνώμη μου. Δεν δουλεύει έτσι το πράγμα. Αυτό ήταν μια παρατήρηση.

Για να απαντήσω στην ερώτηση η συνέπεια είναι σημαντική. Εάν είμαι καλός παίκτης, θα κάνω καλά παιχνίδια. Η τάση είναι όταν κάνεις ένα καλό παιχνίδι και μετά πας στο επόμενο και συνεχίζεις έτσι. Δεν έχεις κάτι σταθερό. Η τάση για τους ταλαντούχους παίκτες είναι τα σκαμπανεβάσματα, γιατί δεν έχουν το μυαλό να κρατήσουν το παιχνίδι τους σε ένα επίπεδο. Είναι απλό, διάβασα ένα βιβλίο στο οποίο ο ήρωας έκανε τις ίδιες συνήθειες από την 1η μέχρι την 31η ημέρα. Δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Τα ίδια πράγματα που κάνεις από την πρώτη στην δεύτερη μέρα, είναι τα ίδια πράγματα που πρέπει να κάνεις την από την 30η στην 31η μέρα. Αυτό είναι το μήνυμά μου στους νέους παίκτες. 

Εάν μένεις μετά την προπόνηση για 15 λεπτά συνέχισε να το κάνεις κάθε μέρα. Βλέπε βίντεο, δες τα λάθη σου. Μην αναλώνεσαι στο να ανεβάζεις μια καλή φάση στα social media. Άνθρωποι σαν κι εμένα το αναγνωρίζουμε αυτό και όταν παίζω με τέτοιους παίκτες θέλω να σιγουρεύομαι πως δεν θα ποστάρουν κάτι στα social media εκείνη την εβδομάδα».

Εάν άρχιζες την καριέρα σου τώρα, πόσο καλός πιστεύεις ότι θα ήσουν;

«Εάν άρχιζα τώρα πιθανότατα θα περίμενα παραπάνω πριν κάνω το υπερατλαντικό ταξίδι. Θα προσπαθούσα για μια ευκαιρία στο ΝΒΑ. Θα έμενα για μια 3ετία στις ΗΠΑ και μετά ερχόμενος στην Ευρώπη θα έβαζα όλη την προσοχή μου εδώ. Βλέποντας ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει, θεωρώ ότι στο prime μου ήμουν κυρίαρχος επιθετικά. Θα έκανα διαφορετικές αποφάσεις, σίγουρα οι τραυματισμοί και οι κακές στιγμές θα ήταν διαφορετικές. Αν ήμουν σε θέση να αρχίσω με τη γνώση που έχω τώρα για το άθλημα θα ήμουν σπουδαίος».

Κιθ Λάνγκφορντ στο SDNA: «Έδωσα ό,τι είχα στην ΑΕΚ, επέστρεψα με 1 πόδι!»
EVENTS