MENU

Οι Ιντιάνα Πέισερς έβαλαν δύσκολα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η ομάδα του Οχάιο φέτος όμως δείχνει πιο δυνατή από κάθε φορά. Και ικανή να πάει μακριά, οποία συνθήκη κι αν έχει να αντιμετωπίσει.

Ιδίως σε αυτή τη φάση της σεζόν που ο Ντάριους Γκάρλαντ απουσιάζει με τραυματισμό, δημιουργώντας μεγάλο κενό στην περιφέρεια. Όχι όμως και στην ηγεσία, εκεί όπου οι Καβς έχουν παίκτες να βγουν μπροστά και να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Ο Κέβιν Λοβ για μια ακόμα φορά έδειξε πόσο παραγωγικός είναι από την άκρη του πάγκου, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Αποδεικνύουμε πως παρά τις όποιες απορίες το βάθος της ομάδας του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είναι μεγάλο.

Δεν είναι όμως μόνο το γεμάτο ρόστερ που κάνει τους Καβαλίερς α ξεχωρίζουν, καθώς ο χαρακτήρας που δείχνουν στα δύσκολα τους φέρνει σε θέση ισχύος. "Η ομάδα δεν έχει κανέναν φόβο, εμπιστευόμαστε τη δουλειά μας και όπως έχει πει και ο κόουτς, ο φόβος μπορεί να μετατραπεί σε ελευθερία", τόνισε ο Λοβ στην απάντηση του στο SDNA, για να συμπληρώσει πως "όταν παίζουμε ελεύθερα και εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, τότε μπορείς να είσαι σε θέση να κερδίσεις. Είναι πολύ καλή η ομάδα που έχουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό".

Η ανατροπή απέναντι στους Πέισερς ήρθε με μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάζοντας συνέπεια και στις δύο πλευρές. "Συνεχίζουμε να δείχνουμε ανθεκτικότητα. Έχουμε κάποια παιχνίδια στα οποία κάναμε αχαρακτήριστες ήττες, αλλά ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σταθερά και ότι καλό η κακό κάνουμε να το ξεχνάμε αμέσως", πρόσθεσε ο Λοβ, που ξέρει καλά ότι θα πρέπει άπαντες να ξεχάσουν όσα έχουν πετύχει και να κοιτάξουν μπροστά. 

"Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη σαν ομάδα. Δεν θα πρέπει να μένουμε σε όσα κάναμε", ήταν τα λόγια τού.

Η εμπειρία στο υπάρχον ρόστερ κάνει τη διαφορά. Ο Λοβ δίνει τον τόνο και μαζί του βρίσκεται στην ίδια σελίδα και ο Ραζόν Φόντο, που θυμήθηκε κάτι από τον παίκτη που ξεχώριζε την προηγούμενη δεκαετία.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και το υπάρχον υλικό των Καβς που ανέδειξε την παρουσία του βετεράνου άσου. "Έχουμε ταλαντούχους παίκτες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι παίκτες αυτοί βρίσκονται στο ΝΒΑ. Είναι επαγγελματίες που εξασκούν την τέχνη τους συνεχώς", επεσήμανε ο Ροντο, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του front office των Καβαλίερς. 

"Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στο front office, αλλά και στον κόουτς Μπίκερσταφ, που καθοδηγεί το σύνολο και το κάνει όλο και καλύτερο".

Οι Καβαλίερς κερδίζουν και το κάνουν με τον δικό τους τρόπο και το δικό τους στυλ. Κάτι που αποδεικνύει πως η φετινή ομάδα έχει κάτι ξεχωριστό και είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

"Είναι μια πολύ καλή ομάδα για να είσαι μέρος της. Έχουμε παίκτες με νοοτροπία underdog και αυτή η νοοτροπία αυτή χτίζεται από την αρχή", υπογράμμισε ο Ροντο χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως οι λύσεις που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Μπίκερσταφ φέρνουν τους ιππότες σε αυτή τη θέση.. 

Σε κάθε παιχνίδι άλλωστε οι Καβς δείχνουν ότι το ταβάνι τους είναι όλο και πιο ψηλό. "Έχουμε γεμάτο ρόστερ και αυτό που κάνουμε είναι να ξύνουμε το ταβάνι μας σε κάθε συνθήκη, όποιον αντίπαλο έχουμε απέναντι μας", συμπλήρωσε ο Ροντο.

Σε μια ομάδα με πληθώρα λύσεων, όπως οι Καβαλίερς, υπάρχει η δυνατότητα να ξεχωρίζουν διαφορετικοί παίκτες ανά παιχνίδι. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Τσεντί Οσμάν, που έχει εξελιχθεί σε παίκτη κλειδί των πρωταθλητών του 2016.

Ο Μπίκερσταφ και οι συνεργάτες του τον εμπιστεύονται, οι συμπαίκτες του πασάρουν τη μπάλα και το αποτέλεσμα δεν αργεί να φανεί στο γήπεδο. "Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για ένα παιχνίδι, αλλά για όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι κάτι που εκτιμάω πολύ γιατί υφίσταται όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν", είπε ο Οσμάν, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίες των Καβαλίερς. 

Άλλωστε και ο ίδιος ξέρει πως υπάρχουν προσδοκίες προς το πρόσωπο του. "Ξέρω ότι οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου πιστεύουν σε μένα και ξέρω τον ρόλο μου", τόνισε και κατέληξε "Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είμαι χαρούμενος για όσα έχω κάνει και θέλω να συνεχίσω έτσι".

Ο Κέβιν Λοβ ξέρει την ταυτότητα των Καβαλίερς: «Είμαστε ομάδα που δεν φοβάται κανέναν»