MENU

Κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς το ξεκίνημα των Ουίζαρντς ήταν πολύ καλό. Υψηλός ρυθμός στην επίθεση, αποστάσεις, συνεισφορά απ' όλους και ενέργεια στην άμυνα. Στοιχείο που τους βοήθησε να χτίσουν διψήφια διαφορά (30-20), με την εικόνα του αγώνα να δείχνει τους μάγους ικανούς να επιστρέψουν στις νίκες.

Η συνέχεια όμως ηταν εντελώς διαφορετική. Διότι οι Ράπτορς έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα, έκλεισαν διαδρόμους και με τους ΒανΒλίτ, Σιακαμ και Μπαρνς στην πρώτη γραμμή ανέτρεψαν την κατάσταση.

Αυτό το κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στο παιχνίδι τους οι μάγοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δύο σημαντικά νεκρά διαστήματα, σε δεύτερη και τρίτη περίοδο, ήταν καθοριστικά, ώστε να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ των Καναδών. Και παρά τη μεγάλη προσπάθεια της τέταρτης περιόδου, τα πάντα να πάρουν τον δρόμο τους.

Φυσικά η ήττα αυτή πονάει τους Ουίζαρντς, στην προσπάθεια τους για μια θέση στην πρώτη εξάδα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι η εικόνα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η συνέπεια αποτελεί ζητούμενο για την ομάδα της DC, που απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει αρκετά θέματα προς επίλυση.

Κάτι που παραδέχονται άπαντες. "Είναι θέμα για εμάς γιατί μας δημιουργεί... κρίση ταυτότητας. Κάτι που συμβαίνει από την αρχή της σεζόν", παραδέχτηκε ο Μπράντλεϊ Μπιλ απαντώντας στο SDNA, με τον ηγέτη των μάγων να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

Άλλωστε και ο ίδιος ξέρει πως οι Ουίζαρντς έχουν σημαντικό θέμα σταθερότητας. "Πρέπει να βρούμε συνέπεια για 48 λεπτά", είπε για να πάει την κουβέντα σε όσα δεν λειτούργησαν στην αναμέτρηση με τους Ράπτορς.

"Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε καλό ρυθμό στην πρώτη περίοδο, όμως στην δεύτερη και στην τρίτη η εικόνα δεν ήταν ανάλογη. Η απόδοση μας έπεσε και αυτό είχε συνέπειες", τόνισε ο Μπιλ, που ήταν ξεκάθαρος ενόψει της συνέχειας.

Σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν οι Ουίζαρντς χρειάζονται συνέπεια, κάτι που δεν έχουν δε καμία περίπτωση. "Πρέπει να σταματήσει αυτό. Οφείλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί και να κρατάμε το πόδι στο γκάζι. Μοιάζει κλισέ αυτή η φράση, αλλά για εμάς είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας", εξήγησε, για να γίνει πιο αιχμηρός στη συνέχεια. "Έχουμε βαρεθεί να κάνουμε τα ίδια άσχημα πράγματα ξανά και ξανά".

Η εικόνα προβλημάτισε, παρά την προσπάθεια για ανατροπή στο τέλος. Η θέληση και η διάθεση δεν αρκούσαν, από τη στιγμή που οι Ουίζαρντς δεν κράτησαν τον ρυθμό στα καλά τους επίπεδα. Και το πλήρωσαν.

"Δεν θα έχουμε επιτυχία αν κάνουμε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο προσηλωμένοι κόντρα σε τέτοιες ομάδες", ξεκαθάρισε ο Μπιλ, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο που αντέδρασαν οι Ράπτορς όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

"Οι Ράπτορς είναι καλή ομάδα και πάντα παίζουν σκληρά. Είτε βρίσκονται πίσω με 20 πόντους, είτε προηγούνται με 20 διατηρούν την σκληρρςδα τους. Δεν σταμάτησαν να παίζουν και αυτό είναι ένας οδηγός για εμάς, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη πορεία", ήταν τα λόγια του ηγέτη των Ουίζαρντς, που για ακόμα μια φορά έδειξε τα κακώς κείμενα στο παιχνίδι της ομάδας του 

Τα οποία σε ακόμα μία αναμέτρηση ήταν πολλά. Κάτι που αποδεικνύει πως οι μάγοι έχουν να ανέβουν ένα... βουνό μέχρι να γίνουν η ομάδα που θέλουν όλοι στην DC.

Ο Μπιλ και τα σκαμπανεβάσματα των Ουίζαρντς: «Έχουμε κρίση ταυτότητας, πρέπει να σταματήσει αυτό»
EVENTS