MENU

 

 • Η ΑΕΚ έχει κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια, για να αξίζει μια δίκαια χείρα βοηθείας στη πιο ακραία δύσκολη στιγμή. Οι «εκσυγχρονιστές» της νέας ΕΟΚ από τη Πάτρα και οι φίλοι τους από τον Πειραιά, που ήδη έχουν δείξει ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνονται τη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ, προκειμένου να ζήσουν απόψε την φυσιολογικά αναμενόμενη ισοπέδωση της ΑΕΚ, τον εξευτελισμό της, όχι μόνο δεν έδωσαν αυτή τη χείρα βοηθείας, αλλά στράφηκαν κατά του μπάσκετ.

 • Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να δυσφημιστεί το άθλημα και ο θεσμός του κυπέλλου. Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον κομπλεξισμό και το μίσος τους για την ΑΕΚ.

 • Αλλά το μεγαλείο της ΑΕΚ, η ψυχή και το ασύγκριτο μέγεθος της ως σύλλογος, έσωσαν και το μπάσκετ και το θεσμό και έριξαν μια γερή σφαλιάρα στο σβέρκο των ασεβών. Και ξεφτιλίστηκαν οι ίδιοι. Αυτοί που κάθισαν απόψε μπροστά στη τηλεόραση τους για να ικανοποιήσουν τον κομπλεξισμό τους και να το φχαριστηθούν, ξεφτιλίστηκαν.

 • Έκαναν προημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας με τη μια ομάδα να είναι η ΑΕΚ και την άλλη ένας σημαντικός σύλλογος του ελληνικού μπάσκετ, με την Ένωση να έχει 7,5 παίκτες και τελικά αυτό που κατάφεραν, ήταν να δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέων θαυμαστών του μεγαλείου της ΑΕΚ.

 • Έχουν κάνει πολλά σε βάρος της, θα κάνουν κι άλλα, όμως αυτό με τον προημιτελικό με το Περιστέρι, ξεπερνάει και τη χειρότερη ανωμαλία που θα μπορούσαμε να δούμε, προκειμένου να κάνουν κακό σε αυτή την ομάδα.

 • Με δύο κρούσματα επιβεβαιωμένα, με δύο παίκτες (ήταν και ο Φιλιππάκος) εμπύρετους και με τεστ PCR εξαιτίας των εμπύρετων να γίνεται δυο ώρες πριν το ματς και τα αποτελέσματα του να μην είναι δυνατό να βγουν πριν την έναρξη του, απέρριψαν το αίτημα της αναβολής. Έβαλαν σε κίνδυνο πρακτικά και τον αντίπαλο της ΑΕΚ.

 • Αλλά όταν εξαγριώσεις το θηρίο κι ας έχει 7,5 παίκτες, αρκεί η ψυχή, η φανέλα του και χίλιοι «Ταλιμπάν» της στις κερκίδες. Κι αυτό το κατάλαβαν καλά οι εμπνευστές της αποψινής αθλιότητας.

 • Ακόμη δεν έχει «ξεκοκκινήσει» ο σβέρκος από τη σφαλιάρα που έφαγε το «πατρινό καρναβάλι» στο ίδιο γήπεδο, ήθελαν κι άλλο. Το πήραν.

 • Έχουμε ζήσει πολλά με την ΑΕΚ στη μπάσκετ και πάντα αποτυπωμένα μένουν κυρίως αυτά που σημαδεύουν δύσκολες εποχές, που για την ομάδα αυτή είναι πάντα οι περισσότερες. Η αποψινή μπαίνει άνετα σε μια πεντάδα το πολύ τέτοιων στιγμών και οι πρωταγωνιστές της στο πάνθεον των ηρώων αυτού του ασύγκριτου συλλόγου.

 • Γιατί αν μη τι άλλο, εδώ μιλάμε για μια σεζόν με απίστευτα προβλήματα, που έφτασαν μέχρι το σημείο, να χάσουμε έναν αθλητή μας, ένα παιδί της ΑΕΚ. Να φύγει από τη ζωή, μπροστά στα μάτια όλης της ομάδας, από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν υπάρχουν όσα περνάει φέτος αυτή η ομάδα. Καμιά άλλη ομάδα τέτοιου επιπέδου, δεν τα έχει περάσει ποτέ και καμιά δεν θα μπορούσε να βγάλει ποτέ την αντίδραση που έχει βγάλει η ΑΕΚ. Έστω τις φορές που έχει μπορέσει να τη βγάλει.

 • Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει πολλά πράγματα για να είναι περήφανη. Η αλήθεια είναι πως έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει αφορμές για να κοκκινίζουμε κι εμείς κάποιες φορές από ντροπή. Όσο κι αν ξέρουμε πως γίνεται κάθε προσπάθεια και πως είναι αντικειμενικά τα προβλήματα, όσα μαθαίνουμε, όσα γίνονται, όσα γράφονται τιμή δε συνιστούν για την ΑΕΚ και δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να φτάσουμε εδώ.

 • Ούτε καν ξέρουμε πως θα είμαστε αύριο. Αν κι αυτή η ομάδα, ο Δέδας, τα παιδιά που αγωνίζονται σε συνθήκες που όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο δύσκολες, αξίζουν να γίνει προσπάθεια με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να τους εξασφαλιστούν μίνιμουμ έστω συνθήκες αγωνιστικής αξιοπρέπειας, που αυτή τη στιγμή δεν τις έχουν. Σε κάθε περίπτωση τι θα ξημερώσει δεν ξέρεις.

 • Αλλά τουλάχιστον ξέρεις, πως αυτή η ομάδα αν λυγίσει, δεν θα έχει λυγίσει από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους εχθρούς της του... νέου μπασκετικού κύματος. Αυτούς θα τους κοπανάει όπου τους βρίσκει και με όλους τους τρόπους που μπορεί. Μπορεί να λυγίσει από τα δικά της, αλλά την ικανοποίηση να θεωρούν πως την ξεφτίλισαν αυτοί που πήγαν να την ξεφτιλίσουν απόψε, δε θα τη δώσει.

 • Όμως, δε μπορεί να συνεχίσει να ζει έτσι και δε μπορεί να σου δίνει την εντύπωση πως έχει αποφασίσει ότι δε μπορεί να λύσει κανένα της πρόβλημα και θα πάει όσο πάει. Όχι, αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Και θέλω να πιστεύω πως δε θα συνεχιστεί.

 • Για να φτάσεις στο μπάσκετ να κερδίσεις ένα ματς στο οποίο έχεις μόνο μειονεκτήματα και κανένα πλεονέκτημα, φυσικά χρειάζονται ήρωες, χρειάζονται υπεράνθρωπες υπερβάσεις, αλλά χρειάζεται και να εξαντλήσεις ό,τι μπορείς να πάρεις από το μυαλό σου.

 • Ο κόουτς Δέδας σίγουρα έκανε πολλά πράγματα σωστά κι από τακτικής πλευράς, αλλά η τεράστια του μαγκιά, ήταν ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε την ατμόσφαιρα στο διάστημα που δέχθηκε και τη τεχνική ποινή. Ένας άνθρωπος που σίγουρα δε φαντάστηκε ποτέ έτσι το πέρασμα του από τον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά πιστεύω πως σε κάτι τέτοιες βραδιές καταλαβαίνει πως παρόλα αυτά δεν έκανε λάθος και πως ό,τι και να γίνει θα έχει γράψει ήδη χρυσές σελίδες στην ιστορία της πορείας του στο άθλημα.

 • Ο Ανγκόλα ήταν επίσης αδιάθετος πριν το ματς και η προσωπική του απόδοση ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια.

 • Όπως τα όρια του ίδιου του του εαυτού ίσως, ξεπερνάει η απίστευτη ωριμότητα που έδειξε ο Νίκος Παπάς. Πιστεύω πως και για τον Παπά, ισχύουν όσα αναφέρθηκαν και πριν για τον Δέδα, σε σχέση με τη συγκυρία της ύπαρξης τους τώρα στην ΑΕΚ. Σίγουρα δε τη φανταζόταν έτσι, αλλά σίγουρα τέτοιες βραδιές σαν την αποψινή σε σημαδεύουν.

 • Γιατί όλα αυτά; Γιατί μονάχα αυτή η ομάδα...

   

Δε τη σεβάστηκαν, τους ξεφτίλισε!
EVENTS