MENU

Το μπάσκετ είναι σαν τη ζωή… Μια στα φέρνει και μια στα γυρίζει. Ο Ολυμπιακός που τα έσπασε απέναντι στο Παναθηναϊκό εμφανίστηκε άρρηκτα βελτιωμένος απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και έδειξε ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Απέναντι στους «πράσινους» υπήρχε νευρικότητα… Απέναντι στην Αρμάνι όμως ο Ολυμπιακός έδειξε ότι η «εσωστρέφεια» δεν ήταν παρά μόνο ένα πυροτέχνημα. Άσχετα αν το επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Πολλές φορές αυτές οι δηλώσεις δρουν σαν «τυράκι»… Όταν νομίζεις δηλαδή ότι η αντίπαλη ομάδα περνάει κρίση και αρχίζεις και πιστεύεις ότι μπορείς να την κερδίσεις, τότε αλλάζουν όλα.

Σήμερα δεν υπήρχε τρόπος να χάσει ο Ολυμπιακός. Με 55% στα τρίποντα, 85% στις βολές, με περισσότερα ριμπάουντ, με καλύτερο συντελεστή ασσίστ/λαθών… Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν παντού καλύτεροι και αν φυσικά δεν πιστεύετε τα νούμερα, απόψε είναι μια από αυτές τις μέρες που κάνουν τη διαφορά.

Η Αρμάνι φαίνεται ότι περνάει το δικό της ντεφορμάρισμα και φάνηκε από το γεγονός ότι το μοναδικό momentum που πήρε το εξανέμισε αμέσως μόλις ισοφάρισε. Φάνηκε από τα ελεύθερα layup που έχαναν οι παίκτες της. Φάνηκε από το γεγονός ότι έδινε στον Ολυμπιακό επί 40 λεπτά το τρίποντο σε ένα ματς που στο ημίχρονο είχε πάνω από 60% ευστοχία!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαβάσει τα πάντα… Κάθε βοήθεια από τη δυνατή πλευρά, κάθε κακό under πάνω στο Ντόρσι, έχουν βρει ξεκάθαρες επιλογές και παράλληλα έχουν σκοράρει από δεύτερες επιθέσεις στα μόλις 9 επιθετικά ριμπάουντ. Βέβαια δεν ήταν μόνο η ευστοχία από τη περιφέρεια, αλλά κυρίως οι καλές αποφάσεις. Η Αρμάνι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προστατέψει τη ρακέτα της και βοηθούσε με κάθε πιθανό τρόπο. Ο Ολυμπιακός έβρισκε δίοδο τόσο από τα τρίποντα, αλλά και μέσα από κοψίματα.

Φυσικά το μεγάλου ατού του Ολυμπιακού ήταν η άμυνα. Χωρίς το Ντίνο Μήτογλου ήξερε ακριβώς ποιον παίκτη έπρεπε να σταματήσει και φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Νικολό Μέλι. Ο Ιταλός είχε μονάχα 2 πόντους. Ένας παίκτης που σίγουρα δεν είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο η αξία του είναι εγνωσμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν γινόταν να χάσουν από τα σουτ του Ντατόμε ή αυτά του Σιλντς. Άλλαζαν με μεγάλη ένταση, ήταν πολύ επιθετικοί στη μπάλα και δεν έδωσαν τίποτα εύκολο στους Ιταλούς.

Φυσικά όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους, αλλά χρειάζεται ειδική μνεία στους Λαρεντζάκη και Παπανικολάου. Ο μεν πρώτος έρχεται για δεκαπεντάλεπτα από το πάγκο και κάνει «παππάδες» στη περιφερειακή εκτέλεση και στην άμυνα, ενώ ο Παπανικολάου παίζει με τρομερή ένταση στις αλλαγές, δεν νικήθηκε από κανένα ψηλό απόψε και παράλληλα «χλάτσωσε» ΤΕΡΑΣΤΙΑ σουτ για να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στο +15.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κοιτάνε ψηλά. Δεν είναι μια απλή νίκη, αλλά νίκη απέναντι σε ομάδα που στοχεύει επίσης τη τετράδα. Είπαμε πως το ταβάνι του Ολυμπιακού θα φανεί στα εκτός έδρας παιχνίδια και πλέον υπάρχουν και διαπιστευτήρια!

Υ.Γ Το ροτέισον είναι εξαιρετικό και αξίζουν τα εύσημα στο Γιώργο Μπαρτζώκα!

 

Με 55% στο τρίποντο ΔΕΝ μπορείς να χάσεις!
EVENTS