MENU

Στο πρώτο παιχνίδι με τη Μονακό είχα εστιάσει καθαρά στο αμυντικό κομμάτι γράφοντας πως αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα των «πρασίνων» και πως η παρουσία τους στα μετόπισθεν παρασέρνει και την επιθετική τους λειτουργεία.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, που όσο βγάζει ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι θα μπορεί να κερδίζει αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Και στα δύο παιχνίδια στην Ισπανία εμφάνισε συγκεκριμένα προβλήματα.

Το πρώτο ήταν η άμυνα στη μπάλα και η ατομική ευθύνη και το δεύτερο ήταν η διασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ.

 

Στην ανάλυση μου για τον Οκάρο Ουάιτ είχα επισημάνει πως το πραγματικό πρόβλημα του παίκτη υπάγεται στο κομμάτι δύναμης και μεγέθους και πως στη κορυφαία λίγκα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί απέναντι στα περισσότερα PF τύπου Γιαμπουσέλε στο κομμάτι ατομικής άμυνας στο χαμηλό post και στο αμυντικό ριμπάουντ. Αυτό που σίγουρα προβλημάτισε ήταν η περιφερειακή του άμυνα και η αδυναμία του συγκεκριμένου αθλητή να παίξει ικανή άμυνα στη μπάλα. Όπως και το περισσοτέρων παικτών δηλαδή.

 

Προφανώς δεν έγιναν κακοί αμυντικοί σε ένα παιχνίδι. Ούτε αυτός, ούτε ο Σαντ-Ρος που επίσης εκτέθηκε στα προσωπικά του ματσαρίσματα. Ωστόσο καταλαβαίνουμε, ότι όταν οι καλύτεροι σου αμυντικοί δεν είναι σε καλό βράδυ παρασέρνουν και τους υπόλοιπους. Βέβαια ο σκοπός δεν είναι να στοχοποιήσουμε κάποιον αθλητή.

Ο Παναθηναϊκός ΚΑΙ χθες έδειξε συγκεκριμένα προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Ξεκινώντας από την αδυναμία του να αμυνθεί στη πρώτη γραμμή, που έσπαγε τις περισσότερες φορές πολύ εύκολα, έπειτα αργές περιστροφές(πολλές φορές δεν έβγαινε καν παίκτης στις close out) και κατέληγε σε επιθετικό ριμπάουντ της Ρεάλ Μαδρίτης που το εκμεταλλεύτηκε άρδην. Από εκεί και έπειτα φανέρωσε δύο ακόμη αδυναμίες. Τransition άμυνα και pick-n-roll άμυνα. Όταν αντιμετωπίζεις μια από τις κορυφαίες ομάδες σε θέμα έντασης και υψηλού ρυθμού, πρέπει να έχεις καλύτερη αμυντική ισορροπία και να προσπαθήσεις να βγάλεις την επίθεση τους εκτός πλάνου, πιέζοντας και βάζοντας δυνατά το κορμί. Οι «πράσινοι» το έκαναν ελάχιστα αυτό και κάπως έτσι εκτέθηκαν σε αρκετές καταστάσεις.

Από εκεί και έπειτα η κακή τους συγκομιδή στο αμυντικό κομμάτι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την επίθεση. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε σπουδαία άμυνα πραγματικά. Έσπαγε τα συστήματα του Παναθηναϊκού, χαλούσε τις γραμμές πασαρίσματος και ανάγκαζε τους «πράσινους» να υποδεχθούν τη μπάλα σε ένα σημείο που αδυνατούσαν να απειλήσουν.

Φυσικά μια ομάδα σαν το Παναθηναϊκό που φάνηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια και συνολικά σε όλη τη παρουσία του από την off-season να επιτείθεται στο ριμπάουντ, τα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σιγήσει. Κάτι που έμοιαζε σαν σήμα κατατεθέν, πλέον ο αντίπαλος το σταμάτησε με περίσσεια ευκολία.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε νέα αρχή και φυσικά θα έχει πολλά παιχνίδια σαν το χθεσινό που θα χάνει με κάτω τα χέρια, ή σαν αυτό της Τρίτης που έχασε στις λεπτομέρειες. Ο σκοπός είναι να καταλάβουν όλοι πως κάνει μια νέα προσπάθεια και χρειάζεται υπομονή.

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Όταν αδυνατείς να παίξεις άμυνα
EVENTS