MENU

Αρχικά ο Έλληνας άσος ρωτήθηκε για τον Κρις Μίντλετον λέγοντας: «Ξέρω πόσο σπουδαίος είναι ο Κρις Μίντλετον, ξέρω ότι δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε. Είναι σπουδαίος. Βλέπεις στιγμές στο παρκέ, στα τελευταία δύο λεπτά έβαλε τόσους πόντους μαζεμένους, είναι σπουδαίος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον είδα να το κάνει. Τον χρειαζόμαστε να το κάνει αυτό, να κλείνει τα ματς, είμαι περήφανος για το ταξίδι του. Δεν μπορείς να κοιτάζεις όμως το παρελθόν, πρέπει να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι. Σαν ομάδα έχουμε δουλέψει σκληρά στη διάρκεια της χρονιάς και παλεύουμε σε κάθε αγώνα για να μπορούμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα, μας νοιάζει να παλεύουμε και να τα καταφέρνουμε μαζί. Προσπαθείς να πάρεις μία, δύο νίκες, να χτίσεις το μομέντουμ».

Για το περιβόητο μπλοκ πάνω στον Έιτον ο Αντετοκούνμπο τόνισε: «Όχι, δεν είχα δει το μπλοκ μέχρι σήμερα, μέχρι το film session. Ήταν σπουδαία φάση. Όταν σκέφτεσαι να κερδίσεις, κάνεις εξτρίμ πράγματα. Είναι όμως στο παρελθόν. Πρέπει να βρω τρόπους για να γίνει η ομάδα μου σπουδαία. Εκτιμώ αυτή την φάση, αλλά πρέπει να προχωρήσω προς τα εμπρός».

Συνεχίζοντας όσον αφορά την κούραση και την πνευματική του προετοιμασία είπε: «Αν δεν έχω κράμπες, σημαίνει ότι δεν έχω παλέψει αρκετά. Θέλω να πηγαίνω το βράδυ στο σπίτι μου, να κοιμάμαι και να ξέρω ότι τα έδωσα όλα. Δεν το προτείνω, να παθαίνει κάποιος κράμπες, όταν όμως συμβαίνει σημαίνει ότι έχεις προσπαθήσει πολύ. Είμαστε στους NBA Finals, η μπάλα στο τέλος μπορεί να γίνει πιο βαριά γιατί και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Στο τέλος μετρούν οι λεπτομέρειες. Έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να κερδίσει η ομάδα μου. Στο προηγούμενο ματς απλά έδωσα την μπάλα στον Μίντλετον και έκανα στην άκρη. Αν σκέφτεσαι μόνο τη νίκη, δεν σκέφτεσαι το μετά. Θέλω τόσο πολύ να κερδίσω, όταν σκέφτομαι αυτά τα τελευταία λεπτά του τέταρτου αγώνα, ξέρω ότι μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν οποιοδήποτε. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν το τέλος, αλλά μόνο την κάθε φάση, το σκριν στον Μίντλετον, το μπλοκ, το ριμπάουντ, το λέι-απ, τι θα κάνω για να κερδίσει η ομάδα μου. Το μυαλό μου μόνο αυτό έχει, δεν υπάρχει πίεση».

Για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι και τους αγώνες στην «φούσκα» του Ορλάντο είπε: «Όταν πηγαίνω πίσω στο σπίτι, ο γιος μου με βοηθάει να ξεχνιέμαι. Στην «φούσκα» δεν ήταν τόσο εύκολο, μπορούσες να κάνεις λίγα πράγματα, δεν μπορούσες να αποδράσεις. Κάποιες φορές στη διάρκεια της σεζόν πηγαίνω σπίτι και παίζουμε, έχω την μητέρα μου που μένει μαζί μας και στη συνέχεια επιστρέφω στη δουλειά. Όταν σκέφτομαι ότι έκανα κάτι σπουδαίο, ότι έβαλα 30, συνήθως την επόμενη μέρα τα πηγαίνω χάλια. Στο μυαλό μου, όταν κοιτάζεις το παρελθόν, είσαι εγωιστής, λες «κοίτα τι έκανα». Προσπαθώ να ζω τη στιγμή, να είμαι ταπεινός, να παλεύω σε υψηλό επίπεδο. Είναι μια ικανότητα που θέλω να τελειοποιήσω. Δουλεύει μέχρι στιγμής, οπότε δεν θα την σταματήσω». 

Συνεχίζοντας για την σειρά των τελικών είπε: «Ήμασταν και στο παρελθόν πίσω σε μια σειρά, δεν κάναμε λες και τελείωσε ο κόσμος. Είπαμε να προσπαθήσουμε και να εκτελέσουμε, όχι να κερδίσουμε. Να προσπαθήσουμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση για να νικήσουμε. Μπορεί να χάσεις ή να κερδίσεις, αισθάνομαι ότι ως ομάδα τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτό, στο να μπαίνουμε σε θέση για να κερδίσουμε εκτός έδρας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Υπάρχουν βήματα μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου. Θέλεις να γίνεις σπουδαίος, να κερδίσει η ομάδα σου, να κάνεις το ένα ή το άλλο, υπάρχουν μικρά πράγματα που θα σε φτάσουν εκεί. Αν προσπαθήσεις να πηδήξεις στον στόχο, να πέσεις από τον λόφο. Έτσι το σκέφτομαι εγώ, δεν λέω ότι είναι το σωστό, αλλά για εμένα δουλεύει. Ας μιλήσουμε για μπάσκετ, όχι για mentality όμως, αν και είμαι μέρος του μπάσκετ. Πρέπει να επενδύεις στον εαυτό σου».

https://twitter.com/Bucks/status/1416141751446761472?s=20

 

Γιάννης: «Δεν είχα δει το μπλοκ, είναι σπουδαία φάση αλλά ανήκει στο παρελθόν»
EVENTS