MENU

Για ένα τριήμερο η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα χτυπήσει στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο 9-10-11 Ιουλίου στο Grand Hyatt οι κορυφαίοι γυμναστές της Ευρώπης θα βρεθούν στον ίδιο χώρο για ένα σεμινάριο που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στα χρονικά΄.

Το «1st Basketball Physical Performance Summit» διοργανώνεται από την Ένωση Γυμναστών της Euroleague (ESCCA) και με το... καλημέρα θέτει τον πήχη πολύ ψηλά. Διότι σε αυτό θα βρεθούν μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ στον τομέα του strenght and conditioning. 

Ανάμεσα στα ονόματα που θα μιλήσουν στο σεμινάριο θα είναι και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Ο πολύπειρος γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί έναν από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του Δημήτρη Ιτούδη, με τη δουλειά του να... μιλάει από μόνη της όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστεί, μαζί με άλλους γυμναστές ομάδων της Euroleague, τις γνώσεις και την εμπειρία του, σε ένα σεμινάριο το οποίο, όπως τόνισε στο SDNA, θέλει να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς κάθε καλοκαίρι.

Στην αρχή της κουβέντας ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέλυσε το σεμινάριο που θα λάβει χώρα στην Αθήνα. «Το 1st Basketball Physical Performance Summit είναι μια ιδέα που θέλαμε να την κάνουμε πέρυσι, αλλά λόγω πανδημίας ακυρώθηκε. Θέλαμε να το κάνουμε ζωντανό. Είναι η προσπάθεια να μαζέψουμε όλους τους γυμναστές της Euroleague και να μοιράζουμε όλη τη γνώση μας πάνω στη δουλειά μας. Αυτό το διοργανώνει ο σύνδεσμος που έχουμε φτιάξει, ο ESCCA, η Ένωση των Γυμναστών Euroleague, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Euroleague. 

Σκοπός είναι να προσφέρει μέσα από συνεδρίες αλλά και τη συνεργασία με την Euroleague, όσον αφορά καλύτερες συνθήκες δουλειάς για εμάς για την δημιουργία προτάσεων για το καλό των παικτών. Να έχουμε έναν λόγο στο κομμάτι της Euroleague, διότι όπως είναι το πρόγραμμα και οι απαιτήσεις στη δική μας δουλειά έχουν αυξηθεί. Δημιουργήσαμε την Ένωση για να μιλάμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτούς τους σκοπούς. Όλα τα παιδιά της Euroleague είναι ενωμένα. Διοργανώνουμε αυτό το Summit, που θα έρθουν πολλά ονόματα από την Euroleague. Ο Τοντ Ράιτ λογικά δεν θα έρθει, γιατί όλα δείχνουν πως θα περάσουν οι Κλίπερς τους Τζαζ και θα τον έχουμε διαδικτυακά. 9-10-11 Ιουλίου στο Χάγιατ. 

Θέλουμε να κάνουμε μια πρώτης τάξεως διοργάνωση, έχουμε σπόνσορες διεθνείς εταιρείες. Θέλουμε να είναι high level γιατί θα είναι η πρώτη διοργάνωση, αλλά και θέλουμε να παρουσιάζουμε και κάτι καλό γιατί εκπροσωπούμε την Euroleague».

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως απαιτητική σε όλα τα επίπεδα. Οι τραυματισμοί σε αρκετές ομάδες καθόρισαν τις ισορροπίες, με τους γυμναστές των ομάδων της Euroleague να δίνουν τα φώτα τους επί του θέματος. «Είναι σαφές ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε μεταξύ μας. Να ανταλλάσσουμε πληροφορίες, γιατί υπάρχουν ομάδες από πολλές χώρες και διαφορετικά πρωταθλήματα. Υπάρχει πολύ μεγάλο brain power. Υπάρχουν παιδιά αξιόλογα και η νέα γενιά γυμναστών έχει υψηλή κατάρτιση. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεται αυτή η γνώση και να συζητάμε μεταξύ μας, για να δούμε πού βρίσκονται τα προβλήματα και πώς μπορούμε μέσω της δικής μας δράσης να τα αποτρέψουμε. Ένας ακόμα βασικός λόγος είναι να ακουστούμε και εμείς, να έχουμε και εμείς λόγο σε ό,τι γίνεται», τόνισε ο Χατζηχρήστος.

Ανάμεσα στους ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι και ένας προπονητής του υψηλότερου επιπέδου. Ο Δημήτρης Ιτούδης θα δώσει το παρών στο σεμινάριο, με την παρουσία του να είναι ιδιαιτέρως σημαντική και να αποτυπώνει τη σχέση προπονητή-γυμναστή σε μια ομάδα Euroleague. «Δεν γίνεται αλλιώς. Αν δεν υπάρχει συνεργασία προπονητή-γυμναστή δεν μπορεί να ρυθμιστεί ο όγκος της δουλειάς ώστε οι παίκτες να βρίσκονται στην καλύτερή τους κατάσταση. Ο προπονητής δεν μπορεί να δρα από μόνος του και μετά να επιδρά μόνος του ο γυμναστής. Πρόκειται για έναν οργανισμό και πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στο Summit έχει αυτό το στόχο, ο οποίος είναι να πει από τη δική του πλευρά πόσο σημαντικό είναι το δικό μας το κομμάτι. 

Να μιλήσει για τη σημασία που έχει η συνεργασία με τον γυμναστή, η δική μας συμβολή στην επιτυχία μιας ομάδας και πώς συνεργάζονται. Επίσης δείχνει τι θα κοίταγε ένας προπονητής σαν τον Δημήτρη Ιτούδη για να προσλάβει έναν γυμναστή και τι χρειάζεται για να δουλέψει ένας γυμναστής σε πιο υψηλό επίπεδο. Οπότε, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στο Συνέδριό μας».

Συνοψίζοντας, ο πολύπειρος γυμναστής στάθηκε στον μεγάλο στόχο του σεμιναρίου, για το οποίο όπως παραδέχτηκε «100% θέλουμε να είναι το σημείο αναφοράς του καλοκαιριού στο κομμάτι της μπασκετικής προπόνησης, να είναι το συνέδριό μας. Να γίνεται κάθε χρόνο. Συζητάμε με τους συναδέλφους για το αν θα γίνεται στην Ελλάδα ή όχι. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια και να μεγαλώνει συνεχώς. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος είναι να δει πόσο καλές σχέσεις έχουν μεταξύ τους οι γυμναστές της Euroleague και πόσο ανοιχτοί είναι να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, αλλά και το τι γίνεται σε ομάδες υψηλού επιπέδου στην πράξη από ανθρώπους που έχουν το θεωρητικό και το πρακτικό υπόβαθρο. Θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για τους παρευρισκόμενους».

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους ομιλητές, όσο και για όλα όσα θα συμβούν το τριήμερο του σεμιναρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε το site του 1st Basketball Physical Performance Summit.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Να γίνει θεσμός το Basketball Physical Performance Summit, πολύ σημαντική η παρουσία του Ιτούδη»
EVENTS