MENU

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, στο κλειστό του ΟΑΚΑ είχε πολλά ξεχωριστά στοιχεία και ιδιαίτερες στιγμές για να κρατήσει κάποιος. Από το «αντίο» του Γιόνας Ματσιούλις, που ξεκαθάρισε πως αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την ΑΕΚ, έως την αποθέωση του Νίκου Ζήση.

Ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ και μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα. Στα 36 του χρόνια έχοντας επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε και «έφτιαξε» το όνομά του εκπλήρωσε κάτι που πολλοί θα ήθελαν, αλλά λίγοι έχουν καταφέρει. Να επιστρέψει εκεί που ξεκίνησε για να ρίξει τίτλους τέλους.

Το πότε θα ρίξει αυλαία στην καριέρα του δεν το απάντησε. Το άφησε μετέωρο και στην απάντηση που έδωσε στο SDNA, τονίζοντας ταυτόχρονα πως το φινάλε του θα έρθει ως παίκτης της ΑΕΚ. Παράλληλα, έκανε τον απολογισμό της σεζόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως η Ένωση δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο την φετινή σεζόν.

Μιλώντας για όσα βίωσε με την ΑΕΚ φέτος εξήγησε πως «ήρθε το τέλος μιας πάρα πολύ δύσκολης χρονιάς. Ξεκινήσαμε πριν ακριβώς 10 μήνες. Είχαμε πάρα πολλά όνειρα γι αυτή τη χρονιά. Ξέραμε ότι θα είναι μια χρονιά με αστερίσκους, κορωνοϊό, άδεια γήπεδα. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες, όπως σε πολλές ομάδες, με τραυματισμούς, κορωνοϊό. Πράγματα γνωστά. Αυτό που έχω να πω σίγουρα είναι ότι αυτή η ομάδα, αναγνωρίζω ότι τους στόχους μας δεν τους πετύχαμε», ανέφερε ο Ζήσης, για να εστιάσει στον τρόπο που αντιμετώπισε η ΑΕΚ τις δυσκολίες. 

«Το να παίζεις τελικό BCL δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά θα ήθελα το κάτι παραπάνω. Εγώ είμαι περήφανος για όλα τα μέλη αυτής της ομάδας. Έμειναν ενωμένοι ως το τέλος μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στις 22.00. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο, πιστέψτε με, με όσα έχουν περάσει. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ και όσοι αγαπούν την μπασκετική ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια και τις υψηλές βλέψεις που τέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν, η πορεία της ομάδας δεν μπορεί να λογίζεται επιτυχημένη. Από τη στιγμή που δεν επετεύχθηκαν οι στόχοι, άπαντες αναγνωρίζουν πως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζαν.

Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ήταν πολλοί. «Προφανώς και στόχος μας ήταν να πάρουμε τίτλο. Γι αυτό χτίστηκε αυτή η ομάδα. Χτίστηκε για να πάρει το BCL τον Οκτώβριο, χτίστηκε για να πάει τελικούς πρωταθλήματος. Φτάσαμε κοντά, δεν τα καταφέραμε. Στο Κύπελλο πήγαμε στο Λαύριο, το χάσαμε στις λεπτομέρειες και δεν ασχολούμαι με διαιτησία. Έτσι χάσαμε τους στόχους μας. Στο BCL μην ξεχνάμε τον Μάρτιο η ομάδα ήταν αποδεκατισμένη και έδωσε ψυχή», επεσήμανε ο αρχηγός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε «Σε κομβικά σημεία της σεζόν δεν μας πήγε και αυτό είναι κρίμα. Αλλά αν με ρωτούσε κάποιος τον Απρίλιο, αν αυτή η ομάδα θα κατόρθωνε να φτάσει δυνατή ως το τέλος, εγώ θα είχα τις αμφιβολίες μου. Και πάλι παρά τις ατυχίες και τους τραυματισμούς, η ομάδα ήταν πραγματική ομάδα και το λέω με όλη την ειλικρίνεια».

Όσο για την επόμενη μέρα του, το εύλογο ερώτημα είναι πόσο κοντά βρίσκεται το τέλος. Η αποθέωση του κόσμου στο ΟΑΚΑ και η συγκίνησή του έδειξαν πως δεν απέχει και πολύ. Εκείνος πάντως έβαλε τα πράγματα σε μια διαφορετική διάσταση,. 

«Δεν ήταν προγραμματισμένο. Δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις. Θα το μάθετε σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όλοι ξέρουν ότι σε αυτή την ομάδα ανδρώθηκα, ήρθα ανήλικο παιδί. Τα έφερε έτσι η ζωή που ολοκληρώθηκε ο κύκλος και επέστρεψα χωρίς να το περιμένω. Είμαι περήφανος που θα τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Το πότε θα το μάθετε πολύ σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζήσης, αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ μαζί με την οικογένειά του. Αφήνοντας πίσω μια έντονη και ιδιαίτερη σεζόν. Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ζήσης στο SDNA: «Περήφανος που θα τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ»
EVENTS