MENU

Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι superteams και οι ηχηρές ανταλλαγές, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν σαν στόχο να μείνουν σε όλη την καριέρα τους στην ομάδα που τους επέλεξε στο NBA Draft και πέρασαν εκεί τις πρώτες μέρες τους στη λίγκα. Στη συγκεκριμένη λίστα δεν ανήκουν πολλοί παίκτες. Και πώς να συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που το ΝΒΑ πέρα από θέαμα είναι και... bussiness;

Ο Κόμπε Μπράιαντ, ο Τιμ Ντάνκαν και ο Ντιρκ Νοβίτσκι κατάφεραν να περάσουν όλη την καριέρα τους σε ένα franchise. Έγραψαν τη δική τους ιστορία σε Λέικερς, Σπερς και Μάβερικς, κερδίζοντας μια θέση στο μπασκετικό Hall of Fame. Όχι μόνο για την ικανότητά τους εντός παρκέ, που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, αλλά και για την αφοσίωσή τους στον οργανισμό που τους επέλεξε. Κάτι που εκλείπει στις μέρες μας.

Γι αυτό ο Καρλ Άντονι Τάουνς έχει έναν στόχο, να συνεχίσει αυτή την παράδοση, βάζοντας και το δικό του όνομα σε αυτή τη μικρή λίστα των... ξεχωριστών. Στα 25 του χρόνια ολοκλήρωσε την έκτη σεζόν του στη Λίγκα. Πέρασε πολλά ρους προηγούμενους μήνες, κυρίως έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Η απώλεια της αγαπημένης του μητέρας του στοίχισε πολύ. Είναι πόνος που ούτε το μπάσκετ δεν μπορεί να γιατρέψει.

Η αντίδρασή του στο Ορλάντο τα μαρτύρησε όλα σε μια δύσκολη, για εκείνον, ημέρα. Την ημέρα της μητέρας.

https://twitter.com/espn/status/1391538775260635147

Όμως την ίδια στιγμή και μέσα από όσες δυσκολίες έχει βιώσει, ο στόχος του είναι ένας, να παραμείνει «Λύκος» για το υπόλοιπο της καριέρας του. Δύσκολο ναι, ακατόρθωτό όχι!

Δεν είναι μόνο οι τίτλοι και τα χρήματα άλλωστε που παίζουν ρόλο στις αποφάσεις του. «Έβλεπα το Hall of Fame και παρακολουθούσα τις ομιλίες όσων βρέθηκαν στο πάνελ και σκεφτόμουν πως θα ήθελα μια καριέρα σαν του Κόμπε και του Τιμ Ντάνκαν, που έπαιξαν μόνο σε μια ομάδα και πάλεψαν να πάρουν όσα περισσότερα πρωταθλήματα μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε στην απάντησή του στο SDNA ο ΚΑΤ, που με αυτόν τον τρόπο έδειξε το σκεπτικό του σχετικά με το μέλλον του.

«Αυτή είναι η προσέγγιση που έχω για την καριέρα μου», υπογράμμισε, θέλοντας να δείξει πως για εκείνον η παρουσία του στους Τίμπεργουλβς δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά πολλα περισσότερα. 

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Κι αυτό γιατί πήγε τις σκέψεις του ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας παράλληλα και το συναίσθημα να... μιλήσει για τον ίδιο. «Για να γίνω πιο αναλυτικός, έχοντας περάσει όλα αυτά τα θέματα που έχουν γίνει εδώ, όσα ξέρει ο κόσμος και όσα δεν ξέρει ο κόσμος, είμαι χαρούμενος που καταφέρνω να μένω δυνατός στη Μινεσότα», εξήγησε επί του θέματος ο Τάουνς, που πλέον οι δεσμοί του με την ομάδα και την πόλη έχουν γίνει ακόμα πιο ισχυροί.

Έχουν σφυρηλατηθεί με τα χρόνια μέσα από αναποδιές, δυσκολίες, ατυχίες και μεγάλες -σωματικές και πνευματικές- δοκιμασίες. Δεν πέρασε και λίγα όλα αυτά τα χρόνια ο Τάουνς, δεν βίωσε την όμορφη πλευρά της Λίγκας. Όμως άντεξε και συνεχίζει να αντέχει, αποτελώντας το πρόσωπο ενός ολόκληρου franchise. 

Αυτό, όπως και η στήριξη που έχει από όλους μέσα στην ομάδα, αλλά και τον κόσμο αυτής, τον βοηθάει να παραμείνει δυνατός, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσει στο δρόμο του. «Υπήρχαν δύσκολες στιγμές, πραγματικά δύσκολες στιγμές. Ακόμα και στιγμές που έπρεπε να βγάλω τη φανέλα μου. Γι αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ακόμα σε θέση να παίζω για αυτή τη φανταστική πόλη, να μένω εδώ και να επιδρώ στην αλλαγή της κοινωνίας», εξήγησε ο Τάουνς.

https://twitter.com/Timberwolves/status/1394741138653913089

Με τους Τίμπεργουλβς έχει βρεθεί μόλις μία φορά σε πλέι οφ, το 2018. Το να επιστρέψει με τους «Λύκους» στην post season είναι ο μεγάλος στόχος του. Όπως και το να χτίσει κάτι σπουδαίο για τα επόμενα χρόνια με την ομάδα του Κρις Φιντς. Η οποία στο δεύτερο μισό της σεζόν έδειξε στοιχεία προόδου και φανέρωσε τις δυνατότητές της.

Ο Τάουνς ήταν και πάλι στην πρώτη γραμμή, καθώς «είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίζω στη Μινεσότα και θέλω να έχω την ευκαιρία να παίζω εδώ για πολλά χρόνια ακόμα», όπως είπε, αποδεικνύοντας πως οι δεσμοί του με την ομάδα αλλά και την πόλη είναι ισχυροί. Και είναι πάνω από χρήματα, διακρίσεις, τίτλους και δόξα. Η αφοσίωση είναι πάνω απ' όλα αυτά...

«Θέλω μια καριέρα σαν του Κόμπε και του Ντάνκαν»: Ο Τάουνς θέλει να γράψει τη δική του ιστορία στη Μινεσότα
EVENTS