MENU

Εξ αρχής η σεζόν ήταν μια μετάβαση στο μέλλον για τους Πίστονς. Η ομάδα του Ντιτρόιτ αποφάσισε να δώσει χώρο σε νέους παίκτες, με σκοπό να εξελιχθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα της ομάδας σε βάθος ετών. Παίκτες όπως ο Σαντίκ Μπέι, ο Αϊζάια Στιούαρτ, ο Σέιμπεν Λι και ο Κίλιαν Χέιζ μπήκαν στα... βαθιά και έδειξαν πως μπορούν να σταθούν. 

Ο Ντουέιν Κέισι τους πίστεψε και πήρε το 100% από κάθε παίκτη του. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος κατά τον οποίο η ομάδα του Μίσιγκαν «έδεσε» τον έμπειρο κόουτς έως το 2024. Μια κίνηση που δίνει την δυνατότητα στον άλλοτε προπονητή των Ράπτορς να κινηθεί άνετα με στόχο την εξέλιξη του συνόλου.

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος στο Ντιτρόιτ, με τους ανθρώπους της ομάδας να βλέπουν πως έχουν όλα α υλικά για να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα έχει τον τρόπο να αφήσει μια κληρονομιά αντάξια της ιστορίας των Πίστονς.

«Πιστεύω στους ανθρώπους του front office. Πιστεύω στα κομμάτια που έχουμε στην ομάδα, τον πυρήνα που έχουν φτιάξει ως ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Έχουμε ένα νέο γκρουπ που κάνει πράγματα τα οποία κάποιοι παίκτες τα πετυχαίνουν σε 2-3 χρόνια. Είμαστε μπροστά σε αυτό το κομμάτι έναντι άλλων ομάδων», εξήγησε ο Κέισι στην απάντησή του στο SDNA και ουσιαστικά έδωσε το στίγμα του σχετικά με την δουλειά που γίνεται στην Motor City. 

Ο έμπειρος κόουτς δεν έμεινε εκεί όμως. Διότι πέραν του μέλλοντος οι Πίστονς θέλουν παίκτες που είναι... διψασμένοι να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Η περίπτωση του Τζέραμι Γκραντ είναι χαρακτηριστική και αποτελεί το πιο σημαντικό παράδειγμα στην ομάδα.  «Είχαμε πολύ καλά draft picks και περιμένουμε το μέλλον. Θα δούμε κια την free agency για να προσθέσουμε κι άλλους παίκτες όπως κάναμε με τον Τζέραμι Γκραντ, που πλέον είναι αστέρας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους παίκτες που έχουμε να ανέβουν σε όλα τα επίπεδα.», υπογράμμισε επί του θέματος ο κόουτς των Πίστονς.

Έως το 2024 η ομάδα θέλει να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις της Ανατολής. Στόχος ιδιαιτέρως υψηλός και απαιτητικός. Ο Κέισι ξέρει πολύ καλά από αυτή την κατάσταση, καθώς σταθεροποίησε τους Ράπτορς στην ελίτ του ΝΒΑ. Τώρα η πρόκληση είναι μεγαλύτερη όμως, έχοντας ένα νέο γκρουπ να οργανώσει «Τα επόμενα 2-3 χρόνια θέλουμε να έχουμε διαρκώς ανοδική πορεία». εξήγησε, για να σταθεί στην πρόκληση που έχουν οι παίκτες του ενόψει της νέας σεζόν.

Οι απαιτήσεις και τα «πρέπει» αυξάνονται και ο Κέισι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό «Η επόμενη σεζόν θα είναι μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να κάνουμε άλματα. Πρέπει να κάνουμε άλματα προόδου το καλοκαίρι, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, να πάρουμε draft picks, όποια κι αν είναι και τα εξελίξουμε. Έχουμε πράγματα που θέλουμε να δούμε στο μέλλον, αλλά πραγματικά θέλουμε να κάνουμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, βαδίζοντας στο ίδιο μονοπάτι που είχαμε πράξει».

Παρά το γεγονός πως βρίσκονται στον πάτο της Ανατολής, οι Πίστονς δεν ανησυχούν γι αυτό. Το NBA Draft του 2021 προσφέρει πολλές ευκαιρίες για παίκτες που μπορούν να μπουν στη... μηχανή της ομάδας. Το ίδιο και η free agency του καλοκαιριού. 

Φέτος οι Πίστονς αναμένεται να... χτυπήσουν προς πάσα κατεύθυνση, με σκοπό να πάνε άμεσα στο επόμενο επίπεδο. Ο Κέισι έχει τον τρόπο να οδηγήσει την ομάδα του σε αυτό, οπότε μένει να κάνει ένα πράγμα: Να συνεχίσει την δουλειά που άρχισε από την περασμένη offseason...

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χτίζοντας το μέλλον... τώρα: Ο Ντουέιν Κέισι και το όραμά του για τους Πίστονς
EVENTS