MENU

* Όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κάθονται στο ίδιο τραπέζι με κοινές ιδέες και ακολουθούν το κοινό συμφέρον, δύο τινά μπορούν να συμβούν φίλοι μου. Ή, να βγάλει ο ήλιος κέρατα ή να πέσει ο Μπερτομέου. Κι επειδή το πρώτο είναι αδύνατον να συμβεί, μπορεί να γίνει το δεύτερο.

* Το ραντεβού της Κυριακής στο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού είναι ιστορικής σημασίας. Όχι μόνο γιατί οι αιώνιοι συμφώνησαν σε κάτι, αλλά διότι μαζί τους συντάσσεται πια ανοιχτά η πλειοψηφία της Ευρωλίγκα. Από τις 11 ομάδες-μετόχους της διοργάνωσης, οι 7 ήταν εκεί. Κι αυτό από μόνο του προκάλεσε τρόμο στο κονκλάβιο της Βαρκελώνης. 

* Όταν σε ένα μίτινγκ, μυστικό μάλιστα, συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα μεγέθη όπως η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Εφές, η Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός και το Μιλάνο τότε αντιλαμβάνεστε γιατί η πληροφορία έκανε κάθυδρο τον Καταλανό και όλο το καθεστώς. 

* Η 11η Απριλίου δε θα μνημονεύεται μόνο για λόγους αρχείου στο εξής, με τα αφιερώματα στο Παρίσι κλπ, αλλά και γιατί προκάλεσε το ντόμινο που όλα δείχνουν πως θα οδηγήσει στην ανατροπή του Μπερτομέου. Εκτός αν μέσα στις επόμενες 15 μέρες κάποιος κάνει επίδειξη στην ενόργανη γυμναστική. Συμβαίνουν κι αυτά.

* Οι φωνές του Ζόρντι έσπευσαν χθες μετά τη δημοσιοποίηση της συνάντησης να δηλώσουν πως εντάξει, δεν έγινε και κάτι. Μερικές διαφωνίες είχαν οι ομάδες κι απλά συγκεντρώθηκαν να τις συζητήσουν. Θα τα λύσει όλα ο Τζόρνταρος με κάνα δύο μαγικές εξαγγελίες για φρου φρου (πονηρούληδες, που πάει το μυαλό σας;) κι αρώματα χρηματικά.

* Μόνο που πια το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Διότι όπως μαθαίνει η στήλη, και για κακή τύχη των Ευρωλιγκάτων, ό,τι μαθαίνει η στήλη το έχει διπλοτσεκάρει, έφτασε χθες μια επιστολή από τις 7 ομάδες που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα.

* Μια επιστολή που ουσιαστικά στριμώχνει στα σκοινιά τον Μπερτομέου. Διότι για πρώτη φορά στην 20ετή ιστορία που διοικεί τον οργανισμό Ευρωλίγκα, του ζητείται από την πλειοψηφία των μετόχων, έμμεσα να πάει σπίτι του.

* Στην πραγματικότητα βέβαια είναι άμεση η εντολή. Διότι η επιστολή των «7» που έχει στα χέρια του ο Μπερτομέου, πιάνεται από έναν όρο που έχουν υπογράψει άπαντες. Αν μία ομάδα θέλει να μην ανανεωθεί η θητεία του Μπερτομέου, θα πρέπει να το δηλώσει ρητά εγγράφως μέχρι τις 10 Μαϊου κάθε έτους. Αν δεν το κάνει, και δεν συμφωνήσει η πλειοψηφία, ανανεώνεται αυτόματα η θητεία του.

* Τι του έγραψαν οι 7 ομάδες; «Ντίαρ Ζόρντι. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν δίνουμε τη συγκατάθεση μας ώστε να ανανεώσεις αυτόματα τη θητεία σου, όπως κάθε χρόνο». Αν οι 7 δεν κάνουν πίσω, αν ο Μπερτομέου δεν βρει δύο ομάδες να τις γυρίσει τούμπα, η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρος τρόπος να του απευθύνουν πρόταση μομφής. Αυτό προέβλεπε το καταστατικό, αυτό έκαναν οι 7 μέτοχοι της Ευρωλίγκα. Και δεν το έκαναν από κοινού. Εφτασαν επτά επιστολές την ίδια μέρα στη Βαρκελώνη. Έβλεπαν τα μέιλ και έπαιρναν Άζαξ στα γραφεία να δουν αν η οθόνη είχε σκουπιδάκια και δεν διάβαζαν καλά.

* Για να γίνει κατανοητό σε όλους: Έως τις 10 Μαϊου κάθε χρόνο, ο Μπερτομέου έχει την εξουσιοδότηση να ανανεώνει αυτόματα τη θητεία του ΔΣ. Δηλαδή του εαυτού του. Οι ομάδες του είπαν «stop». Μόνο αν τον ψηφίσουν θα έχει δικαίωμα πλέον να λαμβάνει αποφάσεις μετά τις 10 Μαϊου. 

* Κάπως έτσι, ο CEO της Ευρωλίγκα συγκάλεσε εκτάκτως Γενική Συνέλευση μετοχών για τις 26 Απριλίου ώστε να συζητήσουν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει. Κι ως καλός δικηγόρος που αδιαμφισβήτητα είναι, θα επιχειρήσει να τουμπάρει την κατάσταση για να γλιτώσει το κάζο.

* Κάπως έτσι, εις το τετράγωνο, ακύρωσε το αυριανό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει για τη λήψη αποφάσεων ΧΩΡΙΣ τις 11 ομάδες μετόχους. Μόλις όμως, έφτασε το χαρτί κατάλαβε ότι είναι πια ανίσχυρος και έκανε πίσω. Έτσι, το προγραμματισμένο για αύριο, συμβούλιο δε θα γίνει.

* Όλα θα κριθούν τη Μεγάλη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. Ενδεχομένως και νωρίτερα με κάποιους τους οποίους θα επιδιώξει να προσεγγίσει για να γυρίσει το χαρτί. Υπόψιν, ότι η Γενική Συνέλευση θα γίνει με φυσική παρουσία των μετόχων. Όχι με Zoom και Skype. 

* Αντιλαμβάνεστε ότι διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Διότι αν ανατραπεί ο Μπερτομέου, έρχονται ανατροπές παντού.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κόλαφος για Μπερτομέου: Επιστολή-πρόταση μομφής 7 ομάδων!
EVENTS