MENU

 

Δεν θα πούμε ακριβώς ότι αυτός είναι ο πραγματικός Ολυμπιακός, αναφερόμενος στην εικόνα του με τον Ερυθρό Αστέρα. Σίγουρα, όμως, είχε μία κανονικότητα, που του έλειψε από προηγούμενα ματς. Που του έλειψε εν πολλοίς στο διάστημα, που έκανε 7 συνεχόμενες ήττες. Σε αυτές τις ήττες, σε αυτή τη κακή χρονική περίοδο, δεν ήταν -αγωνιστικά- όλα μαύρα για τους Πειραιώτες.

Υπό την έννοια ότι υπήρχαν ματς, που έπαιξαν καλά, υπήρχαν ματς, που έχασαν στις λεπτομέρειες, που πάλεψαν μέχρι τέλους. Στον επαγγελματικό αθλητισμό, όμως, ή μάλλον στο επίπεδο του Ολυμπιακού, ένα πράγμα μετράει: η νίκη. Τίποτε άλλο. Το «παίξαμε καλά» είναι για άλλες καταστάσεις, για άλλα δεδομένα, όχι για τους «ερυθρόλευκους».

Μένει πλέον να δούμε αν θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια, ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γλυκά μία σεζόν, που μόνο επιτυχημένη δεν την χαρακτηρίζεις. Κάθε άλλο θα λέγαμε.

Για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα δεν έχουμε να πούμε περισσότερα. Θα σταθούμε στις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα και στο σημείο, που του τέθηκε η ερώτηση για το αν υπήρχε σκέψη μεταγραφής στη θέση του Παπανικολάου, που τραυματίστηκε: «Δεν το σκεφτήκαμε. Η κατάσταση του Κώστα πήγαινε μέρα με τη μέρα. Δεν ήταν κατάσταση που μας έλεγε κάποιος ότι θα πάει έτσι. Επρεπε να τον περιμένουμε. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να βγούμε στην αγορά με το αν» είπε σχετικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά αυτό το σοβαρό θέμα. Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, αναφέροντας συνεχώς ότι «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Είναι δυνατόν να ξέρουμε εμείς τι γίνεται μέσα στον Ολυμπιακό; Όπως και να έχει, σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε περισσότερα από όσα ξέρει ο Μπαρτζώκας. Ούτα τα μισά των μισών.

Για να λέει έτσι ο άνθρωπος («η κατάσταση του Κώστα πήγαινε μέρα με τη μέρα. Δεν ήταν κατάσταση που μας έλεγε κάποιος ότι θα πάει έτσι») έτσι θα είναι. Ο προπονητής των Πειραιωτών και σοβαρός είναι και εξαιρετικός στην δουλειά του. Με τον προσήκοντα σεβασμό ακούμε πάντα όσα αναφέρει.

Όταν, όμως, είσαι στον Ολυμπιακό και το μοναδικό ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να φροντίζεις σχετικά για αυτό. Να κάνεις ό, τι γίνεται για να έρθει. Δεν ήξεραν οι Πειραιώτες πότε θα γυρίσει ο Παπανικολάου; Αν δεν ξέρεις, αν δεν είσαι σίγουρος, παίρνεις παίκτη. Όχι σήμερα, αλλά χθες. Παίρνεις παίκτη γιατί δεν ξέρεις πότε θα γυρίσει ο «Παπ». Παίρνεις παίκτη, γιατί δεν ξέρεις καν αν θα γυρίσει την τρέχουσα σεζόν.

Επίσης, είχες ελλείψεις ήδη στη περιφέρειά σου, οπότε ούτως ή άλλως χρειαζόσουν έναν ακόμη γκαρντ (γνώμη μας αυτή, που την έχουμε αναφέρει πολλές φορές). Και στο φινάλε, έχεις ένας τραυματισμό, είναι πιθανό να σου έρθει και τουλάχιστον ένας ακόμη. Όπως και έγινε με τον Λαρεντζάκη. Ξαφνικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς δύο σημαντικούς γκαρντ και αυτό το πλήρωσε στο πλέον κομβικό σημείο της σεζόν. Η ποιοτική του έλλειψη στη περιφέρεια έγινε και ποσοτική με αποτέλεσμα να έρθει η μία ήττα μετά την άλλη και κατ’ επέκταση ο αποκλεισμός.

Προσοχή: αν οι Αγγελόπουλοι είπαν ότι «δεν παίρνουμε παίκτες. Συνεχίζουμε όπως είμαστε», τότε πάμε πάσο. Επειδή, όμως, δεν πιστεύουμε ότι έγινε κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν συμφωνούμε με το ότι δεν κινήθηκε ο Ολυμπιακός, όταν ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στα πιτς.

Και επαναλαμβάνουμε: δεν ήταν θέμα μόνο ποιότητας, ήταν και ποσότητας. Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά ένας κούκος μπορεί να συντελέσει ώστε να έρθει η άνοιξη. Με την περίπτωση του Μάρκο Γκούντουριτς και της Φενέρ να είναι η πλέον χαρακτηριστική.

Πλέον, βέβαια, ό, τι και να λέμε το τρένο της οκτάδας έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος, όμως, της ομάδας δεν θέλει να χαθεί και το επόμενο τρένο, γιατί περνάνε τα χρόνια και οι Πειραιώτες συνεχίζουν να κάνουν μία τρύπα στο νερό ή κάπως έτσι. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη δουλεύουν για τη νέα σεζόν και έχουν στο ραντάρ τους ορισμένους από τους γκαρντ, που παίζουν την τρέχουσα σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ορισμένους από τους γκαρντ, που φέτος η ομάδα του Πειραιά τους έχει κερδίσει –και- εκτός έδρας….

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Περί της δήλωσης του Μπαρτζώκα για τον Παπανικολάου
EVENTS