MENU
Χρόνος ανάγνωσης 12’

Άγγελος Παπανικολάου: «Το όραμα για την ΕΟΚ, ο Βασιλακόπουλος, ο Ολυμπιακός κι η διαιτησία»

0

Οι εκλογές της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης πλησιάζουν και το ενδιαφέρον του μπασκετικού κοινού γύρω από αυτές αυξάνεται. Η ΕΟΚ ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα και στις 28 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Για αρκετούς μήνες και παρά τις φήμες που υπήρχαν, η «μάχη» για τον νέο πρόεδρο φάνταζε με μία... κούρσα για δύο «άλογα»: το σχήμα του Παναγιώτη Φασούλα και το αντίστοιχο του Βαγγέλη Λιόλιου. Ωστόσο, ο Άγγελος Παπανικολάου πήρε το... χρίσμα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει η υπάρχουσα διοίκηση.

Ο 40χρονος παράγοντας του Μεσολογγίου και μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας την τελευταία πενταετία «άνοιξε τα χαρτιά του» στο SDNA και έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ο απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλυσε σε πρώτη φάση το σχέδιο που υπάρχει για την «επόμενη μέρα» του ελληνικού μπάσκετ και στη συνέχεια απάντησε σε μία σειρά από... φλέγοντα ερωτήματα, που αφορούν την πορτοκαλί επικαιρότητα. 

  • Ποιο είναι το πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος και ποια η πρόταση για τους ξένους που αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες;
  • Ποια είναι η γνώμη του για την κριτική που ασκείται στον Βασιλακόπουλο;
  • Ποια είναι η θέση του για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Α2 και πώς σκοπεύει να προσεγγίσει τους αδελφούς Αγγελόπουλους;
  • Πώς αντιμετωπίζει την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό;
  • Τι συμβαίνει με τη διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ και πώς κρίνει τις διαμαρτυρίες της ΑΕΚ;
  • Γιατί η Εθνική Ομάδα δεν έχει τις επιτυχίες του παρελθόντος;
  • Πώς θα αξιοποιηθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;

Οι τοποθετήσεις του Παπανικολάου ακολουθούν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sdna.gr, η οποία αποτυπώνει τη φιλοσοφία του γύρω από το μπάσκετ, καθώς και τις... διαθέσεις και τα σχέδιά του.

- Η πρώτη ερώτηση κύριε Παπανικολάου είναι αυτή που μπορεί να έχει ακόμα και ένας απλός φίλαθλος στο μυαλό του: Τι σας ώθησε στην απόφαση να βγείτε μπροστά στις εκλογές της ομοσπονδίας μπάσκετ και ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του πλάνου σας;

«Θα σας μιλήσω με πάσα ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές. Ο αθλητισμός και δη το μπάσκετ, είναι μέσα στο DNA μου, κάτι που βλέπω διαθέτετε και εσείς δανειζόμενος το όνομα της ιστοσελίδας. Ως εκ τούτου, έχετε καταλάβει πλήρως τους λόγους για τους οποίους έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΟΚ. Αναφορικά με την ερώτηση για τους βασικούς άξονες σας ξεκαθαρίζω ότι είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών στο ερασιτεχνικό μπάσκετ. Το ζητούμενο είναι να απλοποιήσουμε τη ζωή των ανθρώπων, που συμμετέχουν ενεργά σε κάθε μπασκετική δραστηριότητα. Να την κάνουμε πιο εύκολη και πιο λειτουργική».  

- Στις επικείμενες εκλογές υπάρχουν πιο... μπασκετικοί αντίπαλοι σας, όπως ο Παναγιώτης Φασούλας ή ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος. Ποια στοιχεία του project, αλλά και του χαρακτήρα σας θεωρείτε πως σας καθιστούν τον καταλληλότερο επόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ;

«Τους σέβομαι απόλυτα και τους εκτιμώ. Όπως σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα οποιονδήποτε αφιερώνει καθημερινά τον χρόνο και το περισσευούμενο κέρδος από την επαγγελματική δραστηριότητά του για τις ανάγκες του σωματείου. Όπως σέβομαι και εκτιμώ τους γονείς αθλητών, οι οποίοι διευκολύνουν ποικιλοτρόπως και σε καθημερινή βάση τους στόχους των σωματείων. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο η επαγγελματική λίγκα, που αποτελεί αναμφισβήτητα τη "βιτρίνα", αλλά ούτε, βέβαια, οι πολυδιαφημισμένοι επαγγελματίες παίκτες.

Το μπάσκετ είναι τα εκατοντάδες σωματεία σ’ όλη την Ελλάδα… Είναι ο απλός παράγοντας που αγωνιά μέρα με την ημέρα αν θα καταφέρει να εξοικονομήσει το ποσό για να πληρώσει τον προπονητή ή τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι οι χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται πολλές φορές υπό άσχημες συνθήκες αλλά και οι χιλιάδες γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους.

Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αφιλοκερδώς και με γνώμονα αποκλειστικά το κοινό καλό, αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Αθλητισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

- Θα θέλετε να μας αποκωδικοποιήσετε το μότο: «παίζουμε επίθεση στο μέλλον»;

«Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρο: Θα παίξουμε, διότι το παιχνίδι είναι ομαδικό, φουλ επίθεση την επόμενη μέρα. Μαζί με το νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα δημιουργηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών, θα στραφούμε στη βελτίωση των συνθηκών του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Από τις πρώτες κιόλας 100 ημέρες θα γίνουν σημαντικά "βήματα". Είμαι πεπεισμένος ότι με ομοφωνία, συναίνεση, νέες ιδέες αλλά και με ενθουσιασμό θα επιτύχουμε την απλοποίηση και την αναμόρφωση του νέου πλαισίου για την περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ. Η λογική της ισοπέδωσης και του μηδενισμού πληγώνει το ίδιο το άθλημα. Ας το σκεφτούμε λοιπόν πηγαίνοντας προς τις εκλογές, γιατί στο τέλος της διαδρομής όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, όλοι οφείλουμε να προστατεύσουμε το μπάσκετ μας».    

- Ποιοι θα βρίσκονται στο πλευρό σας; Επίσης, σε τι βαθμό νομίζετε πως θα αποδειχθούν πολύτιμοι συνεργάτες σας πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές;

«Καθημερινά θα υπάρχει ενημέρωση για τις υποψηφιότητες στις εκλογές της ΕΟΚ, αλλά και λεπτομερή στοιχεία από το πλάνο μας. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Όλα στην ώρα τους. Αρκούμαι μόνο να πω είναι ότι θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό μίγμα παραγόντων, αθλητών και προπονητών, νέων ή και παλαιότερων, με στόχο να συμπεριλάβουμε όλα αυτά τα στοιχεία που θα μας πάνε ένα "βήμα" πιο μπροστά. Θα διαθέτουμε τη σοφία και την εμπειρία των παλαιότερων, καθώς και τον ενθουσιασμό και τη διάθεση των νεότερων». 

- Η υποψηφιότητα σας έχει πάρει το «χρίσμα» από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Πότε τον γνωρίσατε και τι σχέση έχετε μαζί του;

«Κατ’ αρχάς, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι μια προσωπικότητα του ελληνικού Αθλητισμού, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του μπάσκετ. Το γεγονός, λοιπόν, ότι σε εκτιμάει και σε εμπιστεύεται ένας τέτοιος άνθρωπος, ότι εκφράζεται με άκρως θετικά λόγια για σένα αποκτάει αυτομάτως σημαίνουσα σημασία. Τα τελευταία χρόνια γνώρισα τον πρόεδρο λόγω και της ενασχόλησής μου με την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΟΚ, στην οποία είμαι μέλος. Νιώθω ιδιαίτερα τυχερός για τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει από αυτή την επαφή».    

- Ποια είναι η άποψη σας για την δριμεία κριτική που του ασκείται τα τελευταία χρόνια;

«Από τη μία πλευρά, αναφερόμαστε σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του για την ανάπτυξη και την προώθηση του μπάσκετ και ως εκ τούτου, πρέπει να σεβόμαστε το γεγονός αυτό. Από την άλλη, αν η κριτική που του ασκείται είναι καλοπροαίρετη και εποικοδομητική, τότε καλώς να γίνει. Φοβάμαι, όμως, ότι η κριτική αυτή σε πολλές περιπτώσεις υποκρύπτει συμφέροντα…».

- Είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ένας άνθρωπος που εμπιστεύεστε και συμβουλεύεστε; Αν εκλεγείτε  πρόεδρος στην επόμενη μέρα της ομοσπονδίας, θα ακούσετε τη γνώμη του για τα φλέγοντα ζητήματα;

«Όποιος πει ότι θα διαγράψει μονοκοντυλιά το παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ και της ΕΟΚ, θα πει ψέματα. Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ, όπως προανέφερα, χρειάζεται την εμπειρία και τη γνώση των ανθρώπων που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ».

- Μιλώντας για θέματα που... καίνε. Ποια είναι η θέση σας για όσα συμβαίνουν με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια;

«Ο Ολυμπιακός, αδιαμφισβήτητα, ανήκει στην Α1. Νομίζω, όμως, ότι έχει ξεκαθαριστεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Επιθυμία της διοίκησης του συλλόγου, όπως αυτή επισημαίνεται με δημόσιο τρόπο, είναι να δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό πρότυπο. Σ’ αυτή την επιθυμία τους, θεωρώ περιττό το δικό μου λόγο».  

- Έχετε επικοινωνήσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους; Αν όχι, είναι πρόθεση σας να το κάνετε, ώστε να τους αναλύσετε το πλάνο σας;

«Θα επικοινωνήσω με κάθε παράγοντα, με κάθε άνθρωπο που ασχολείται με τα μπασκετικά δρώμενα και θα του εξηγήσω λεπτομερώς το πλάνο μου. Μην ξεχνάτε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου. Ξεκάθαρα θα ζητήσω συνάντηση και με τους κ.κ. Αγγελόπουλους και ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να τους αναλύσω τα πλάνα μου». 

- Στην αντίπερα όχθη, σε τι βαθμό θεωρείτε πως η αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορεί να βλάψει τον Παναθηναϊκό ή/ και το ελληνικό μπάσκετ;

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αποστασιοποίηση του κ. Γιαννακόπουλου έχει αποδυναμώσει τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω σε ποιο σημείο, ωστόσο, δύναται να τον βλάψει. Πώς να βάλεις τις λέξεις "Παναθηναϊκός", "Γιαννακόπουλος" και "βλάψει" σε μία πρόταση, έπειτα από τόσα χρόνια, τόσους τίτλους και τόσα πολλά που έχει προσφέρει η οικογένεια Γιαννακόπουλου και προσωπικά ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό;»

-Από ποιο πρίσμα ζήσατε τις επιτυχίες των αιωνίων στην Euroleague τα προηγούμενα χρόνια; Πιστεύετε πως με τα τωρινά δεδομένα στην οικονομία, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, αυτές οι λαμπρές μέρες ανήκουν μια για πάντα στο παρελθόν;

«Αναμφισβήτητα όχι. Το ελληνικό μπάσκετ δεν πεθαίνει και θα τραβήξει και πάλι προς τη δόξα. Σε όλα τα επίπεδα. Εννοείται ότι τις επιτυχίες αυτές, αλλά και πολλές άλλες, έζησα εκ του σύνεγγυς».  

- Είναι γεγονός πως το άθλημα δεν είναι επικερδές, για όσους θέλουν να επενδύσουν αξιοσημείωτα χρηματικά ποσά, σε σύγκριση με τα έσοδα τους. Αναφέρομαι σε ιδιοκτήτες με όραμα, όπως ο Μάκης Αγγελόπουλος. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους, που επενδύουν χρόνο και χρήμα, χωρίς να έχουν τα αντίστοιχα έσοδα στις ομάδες τους;

«Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι όλα τα πράγματα, μικρά ή μεγάλα, στη ζωή θέλουν θυσίες. Τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Το δεύτερο είναι ότι το ζητούμενο για όλους είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να βάζουν "βαθιά το χέρι στην τσέπη". Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι από τους παράγοντες, οι οποίοι έχουν επιφέρει ανάπτυξη στο ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα, πρόσφερε και εξακολουθεί να το πράττει, τα μέγιστα για την "αναγέννηση" της ΑΕΚ. Δίχως αμφιβολία, διαθέτει όραμα αλλά και την οικονομική επιφάνεια για την υλοποίηση των στόχων του. Σίγουρα, θα συναντηθώ μαζί του για να συζητήσουμε όλες αυτές τις παραμέτρους».      

- Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα του ελληνικού μπάσκετ είναι η διαιτησία. Αναγνωρίζετε τις παθογένειες της; Ποιο είναι το σχέδιο σας για την ΚΕΔ, τα σεμινάρια των διαιτητών αλλά και τις κρίσεις που γίνονται, ύστερα από κακές/ λανθασμένες αποφάσεις τους; 

«Θεωρώ ότι κακώς δίνουμε τόση σημασία στον τομέα της διαιτησίας. Ασχολούμαστε υπέρμετρα, χάνοντας το δάσος. Θεωρώ άτοπο να θέσω τη διαιτησία ως προτεραιότητά μου. Πρωταρχικοί στόχοι είναι η οικονομική και όχι μόνο, ελάφρυνση των σωματείων, η αναμόρφωση των πρωταθλημάτων και βεβαίως οι Εθνικές Ομάδες».

- Κύριε Παπανικολάου, μόλις χθες ο πρόεδρος της ΑΕΚ έκανε λόγο για κατευθυνόμενες αποφάσεις. Δεν σας απασχολεί σοβαρά το ζήτημα; 

«Η διαιτησία διαθέτει αρμόδια όργανα, τα οποία κατέχουν την αποκλειστική ευθύνη της αξιολόγησης και της διαχείρισης των διαιτητών. Κακά τα ψέματα, οι παράγοντες είχαν, έχουν και θα εξακολουθήσουν να έχουν παράπονα από τους διαιτητές. Άλλοτε δικαίως διαμαρτύρονται κι άλλοτε αδίκως. Το ζητούμενο για μένα είναι να υπάρχουν κανόνες και αρχές στο χώρο της διαιτησίας, που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων. Από την κορυφή μέχρι και τα χαμηλότερα πρωταθλήματα. Να τεθούν, εν ολίγοις, τα όρια κάτω από τα οποία θα λειτουργούν απρόσκοπτα και ανεξάρτητα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Κάτω από τα οποία οι διαιτητές θα σφυρίζουν με απόλυτη ευθύνη, σεβασμό αλλά και με τρόπο ακριβοδίκαιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν σε αντίθετη περίπτωση».

- Κρίνετε ότι η διαιτησία δεν είναι πρόβλημα όταν έχουμε τέτοιες τοποθετήσεις από επίσημα χείλη προέδρων μεγάλων ομάδων; 

«Ευελπιστώ ότι στο μέλλον να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες παρόμοιες τοποθετήσεις και η διαιτησία να μην βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα". Απλά να αποτελεί μέρος του παιχνιδιού. Αν ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος, τον οποίο τιμώ και σέβομαι τόσο σαν άνθρωπο, όσο και για την ουσιώδη και σημαντική προσφορά του στο μπάσκετ, κατέχει στοιχεία που ν’ αποδεικνύουν τα λεγόμενα του, τότε οφείλει να τα καταθέσει άμεσα στους αρμόδιους φορείς».

- Θα έπρεπε να γίνει επαγγελματική η διαιτησία στα πρότυπα της ισπανικής λίγκας; Και να περάσει στη δικαιοδοσία του ΕΣΑΚΕ; 

«Όπως σας προανέφερα, δεν υπάρχουν σκέψεις για τη διαιτησία. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ και να είσαστε βέβαιοι ότι θα βελτιωθεί σε μέγιστο βαθμό και η διαιτησία. Στόχος μας είναι η συμμετοχική δημοκρατία και η ανάπτυξη του μπάσκετ χωρίς περιορισμούς και "αγκυλώσεις"».   

- Στην πρώτη σας δήλωση αναφέρατε πως: «Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και οι επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων σε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από προσπάθειες υποβάθμισης της εσωτερικής παραγωγικής διαδικασίας με την νομοθετημένη παρουσία τόσο πολλων αλλοδαπών αθλητών που καταλαμβάνουν υπέρμετρο χρόνο αγωνιστικής παρουσίας». Αυτό στη δίκη σας ατζέντα μεταφράζεται ως μια πρόθεση μείωσης των αλλοδαπών αθλητών στις ομάδες της Basket League;

«Είναι αυτό που σας προείπα. Το πλαίσιο ανάπτυξης του Ελληνικού μπάσκετ. Και για να είμαι ξεκάθαρος, χίλιες φορές καλύτερα να παίζει ένας Έλληνας παίκτης, έχοντας την ίδια αγωνιστική προσφορά, παρά ένας ξένος. Το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην κορυφή, είτε σε ομαδικό, είτε σε ατομικό επίπεδο. Εν ολίγοις, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλόγων, είτε σε αθλητών, προπονητών αλλά και εσχάτως παραγόντων. Και σ’ αυτή την περίπτωση η συναίνεση και η ομοφωνία είναι βασικά συστατικά».     

- Τι έχετε να πείτε για όσα συμβαίνουν με την Α1 Γυναικών, την Α2 Ανδρών και τα λεγόμενα «ερασιτεχνικά πρωταθλήματα», που διεξάγονται υπό την σκέπη της ΕΟΚ και έχουν μπει στον πάγο εδώ και μήνες;

«Αδιαμφισβήτητα, ολόκληρος ο πλανήτης διανύει μια ακραία και πρωτόγνωρη περίοδο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα επιχειρήματα για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων και συναισθάνομαι πλήρως αθλητές, προπονητές, συλλόγους κ.α. Δεν είμαι εδώ όμως, για να λαϊκίζω προς άγραν ψήφων. Θα μπορούσα να υποσχεθώ προεκλογικά την κατασκευή γηπέδων ή την χρηματοδότηση συλλόγων. Πρέπει ωστόσο, να είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει τρόπους και εργαλεία, με στόχο την θωράκιση του αθλητισμού. Είμαι πεπεισμένος ότι θα το πράξει και στην περίπτωση του Αθλητισμού».

- Θα ήθελα να πάμε σε ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο: την Εθνική Ομάδα. Ποιοι ήταν οι λάθος χειρισμοί τα τελευταία χρόνια στην «επίσημη αγαπημένη»;

«Το ελληνικό μπάσκετ, επαναλαμβάνω, παραμένει στην κορυφή του κόσμου. Το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει τα τελευταία χρόνια παρόμοιες επιτυχίες μ’ αυτές του παρελθόντος, δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχουν γίνει λάθη. Έχετε δει ομάδα που να μην έχει συν τω χρόνω τα "σκαμπανεβάσματά" της;».

- Με όσα δεδομένα έχουμε αυτή τη στιγμή, ποιος θα είναι ο προπονητής της «γαλανόλευκης» στο προολυμπιακό τουρνουά; Θα είναι σίγουρα ο Ρικ Πιτίνο;

«Κάθε πράγμα στο καιρό του. Προέχει η διεξαγωγή των εκλογών και η δημιουργία του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η κάθε απόφαση που λαμβάνεται για την εθνική ομάδα, όπως και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την ΕΟΚ, πρέπει να είναι συλλογική και να διέπεται από δημοκρατική διαδικασία. Το να δείξω την προτίμησή του σε πρόσωπα και καταστάσεις, αν μη τι άλλο, δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού στα νέα μέλη».

- Πώς μπορεί να αξιοποιήσει τα επόμενα χρόνια η ομοσπονδία τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, Γιάννη Αντετοκούνμπο; Αναφέρομαι σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και από την άποψη των events που μπορούν να διοργανωθούν μαζί του και αρέσουν στον κόσμο.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μια προσωπικότητα, που λόγω της προβολής που τυγχάνει σε παγκόσμιο επίπεδο, δύναται να δημιουργήσουμε από κοινού έναν ισχυρό πόλο έλξης. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και εξωαγωνιστικό. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε». 

Άγγελος Παπανικολάου: «Το όραμα για την ΕΟΚ, ο Βασιλακόπουλος, ο Ολυμπιακός κι η διαιτησία»
EVENTS