MENU

Αρχικά είπε στην εκπομπή «Pick 'n Roll». «Η υπόθεση «μυρίζει» ελαφρώς, η Ελλάδα ήταν ένα μέρος που με έκανε να μεγαλώσω την αγάπη μου, απολαμβάνοντας τη ζωή εδώ. Στο μυαλό υπήρχε η σκέψη πως θα μείνω εδώ για άλλα τρία χρόνια όμως έγιναν αρκετά πράγματα τα οποία δε θα περίμενα να γίνουν. Είχα τον τραυματισμό μου σε τέτοιο σημείο της σεζόν ώστε να επηρεάσει, τι μπορούσα να κάνω εγώ; Ορισμένες φορές γίνονται πράγματα τα οποία δε μπορείς να ελέγξεις την ώρα που πολύς κόσμος θεωρεί πως φέρεις ευθύνη γι’ αυτά, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Απλά συμβαίνει. Εγώ από τη μεριά μου αισθάνομαι πως έδωσα τα πάντα προκειμένου να κάνω την ομάδα να κερδίσει.

Πάλευα για τον προπονητή σε κάθε περίπτωση, είτε βοηθούσα με σκοράρισμα είτε όχι, προσπαθούσα στην άμυνα και έκανα ότι ήταν δυνατόν. Πιστεύω πως όλα αυτά υποτιμήθηκαν και δε λήφθηκαν σοβαρά υπόψιν. Ακόμα και όταν επανήλθα στη δράση και βρήκα τον εαυτό μου είχα αρκετά καλή απόδοση στη σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στο τέλος της ημέρας, κοντεύουν τρία χρόνια από τότε και η ζωή συνεχίστηκε, όμως «πόνεσε» λίγο, καθώς ανέκαθεν περιφερόμουν χωρίς να μένω κάπου για παραπάνω από ένα ή δύο χρόνια. Εδώ είχα δύο σερί χρόνια και ίσως άλλα τρία μπροστά μου. Τα γεγονότα έχουν έτσι, έγιναν για κάποιο λόγο έτσι και πλέον είμαι εντάξει με αυτό. Ίσως να μην ήταν το πεπρωμένο μου να μακροημερεύσω εδώ, εύχομαι να συνέβαινε αυτό, γιατί η Αθήνα είναι υπέροχη πόλη, όπως και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους φιλάθλους, αλλά δε μπορώ να πω κάτι άλλο από το ότι αυτά συμβαίνουν».

-Ενδιαφέρθηκε για σένα ο Ολυμπιακός;

Δεν είμαι σίγουρος, ίσως  ο Ολυμπιακός να ενδιαφέρθηκε, ίσως, όμως δεν είμαι σίγουρος για να πω ναι ή όχι.

-Πως θα περιέγραφες τη σχέση σου με τον Τσάβι Πασκουάλ. Σε βοήθησε πολύ στη διετή θητεία σου στον Παναθηναϊκό και τώρα προχωράτε μαζί στη Ρωσία.

Έχω πολύ καλή σχέση με τον Τσάβι η οποία ξεκίνησε από τη διετή συμπόρευσή μας στην Ελλάδα. Με το που ανέλαβε τη Ζενίτ με κάλεσε αμέσως για να ενταχθώ στο ρόστερ και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Έχουμε εξαιρετική «σύνδεση» ο ένας με τον άλλο και συνολικά η σχέση και η φιλία μας βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

-Στην Ζενίτ βρίσκεται και ο κόουτς Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.

Ο «κόουτς D» είναι σημαντικό κεφάλαιο για μένα και ακόμα και κατά τα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό με βοήθησε πολύ, ενώ τώρα πια διατηρούμε αυτή την ίδια σχέση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει με το να είμαστε εδώ και να δουλεύουμε μαζί, απολύτως τίποτα. Είναι πολύ ωραίος άνθρωπος και σημαντική βοήθεια σε προπονητές των οποίων αποτελούσε το δεξί χέρι από την εποχή του στον Παναθηναϊκό.

-Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; Το φαγητό ή το σπίτι σου με τη θέα στην Πεντέλη;

Η θέα στην Πεντέλη ήταν όντως πολύ ωραία και ειδικά τις νυχτερινές ώρες όταν μπορούσα να δω τις γραμμές των οριζόντων στην Αθήνα. Το φαγητό αναμφίβολα ήταν πολύ γευστικό, όμως μου λείπει γενικότερα η ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι. Η δυνατότητα να περπατάω έξω, το να ζω στην Κηφισιά και να κινούμαι στην περιοχή, να πηγαίνω για φαγητό και απλά να απολαμβάνω το να βρίσκομαι εκεί. Αυτά μου λείπουν πάνω κάτω, ειδικά τώρα που βλέπω χιόνι κάθε μέρα. Συνυπολογίζοντας τις συνθήκες λόγω της πανδημίας είναι λιγάκι δύσκολο, όμως όσα μου λείπουν από την Ελλάδα αφορούν περισσότερο στην ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους ή την πόλη αυτή καθαυτή.

.

 

Ρίβερς: «Απόλαυσα τη ζωή στην Αθήνα, ίσως να ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός» (vid)