MENU

Σίγουρα η μπασκετική ΑΕΚ περνάει το χειρότερο διάστημα ως τώρα στην σεζόν. Η λογική λέει πως θα ερχόταν αυτό, από την στιγμή που τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχώς τόσο καιρό τώρα, αντί να έχουν μειωθεί, ακριβώς αυτή την περίοδο κορυφώθηκαν. Ξέφυγε τελείως η κατάσταση.

Μια ομάδα που από τον Νοέμβριο παίζει χωρίς τον πιο επιδραστικό παίκτη στην αμυντική της φιλοσοφία, τον Σλότερ, έφτασε στο διάστημα που είχε Λαύριο, Παναθηναϊκό και Προμηθέα, συν τα παιχνίδια που κρίνουν την πρόκριση στην Ευρώπη, να μην έχει πλέον πέντε παίκτες συνολικά. Γιατί και ο Σλότερ, ήταν μεν παρών χθες με τον Προμηθέα ως εικόνα, αλλά στην ουσία δεν ήταν.

Η ΑΕΚ έπαιξε με τους Πατρινούς με οκτώ παίκτες στην ουσία, υπολογίζοντας και τον Μωραΐτη, που ξαφνικά βρέθηκε αναγκαστικά στο βασικό rotation. Και φυσικά μέσα στους οκτώ παίκτες και οι Λοτζέσκι και Χρυσικόπουλος. Που έχουν περάσει την περιπέτεια με τον Covid και δέχονται κριτική σα να μην τρέχει τίποτα και να έπρεπε να πατήσουν ένα κουμπί και να επανέλθουν όπως ήταν.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σε μια εποχή που όλοι μιλούν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που μπαίνουν στην περιπέτεια της μόλυνσης από τον ιό που έχει διαλύσει όλο τον κοινωνικό ιστό, στην περίπτωση της μπασκετικής ΑΕΚ, τα παιδιά που πέρασαν αυτή την περιπέτεια και τουλάχιστον ο Χρυσικόπουλος και με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, βρίσκονται αυτή την στιγμή κατηγορούμενοι!

Παρά το γεγονός πως κανείς δεν μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες να περιμένει κάτι καλύτερο απέναντι στην ομάδα του Γιατρά που είναι σε φάση ανασύνταξης, η ήττα από τον Προμηθέα έχει αντιμετωπιστεί με ακραίο τρόπο και έχεις την εντύπωση πως η φετινή ΑΕΚ είναι αυτό που είδαμε χθες βράδυ. Σα να μην της έλειπαν τέσσερις συν ένας σημαντικοί παίκτες. Ο «1/4» (και αν…) Σλότερ, ο Ζήσης, ο Γιάνκοβιτς, ο Ρογκαβόπουλος και ο Κατσίβελης, διάβασα σε σχόλια ακόμη και πως είναι λέει «συμπληρωματικοί»!

Που κι ακόμη κι έτσι να ήταν (που δεν είναι γιατί και μόνο η λέξη «συμπληρωματικός» δείχνει πλήρη άγνοια …) πολύ θα ήθελα να μου πουν οι απίθανοι σχολιαστές, τι ακριβώς θα βλέπαμε από τον Παναθηναϊκό, αν είχε τον Παπαγιάννη εκτός από τον Νοέμβριο και ίσα – ίσα …να περπατάει στην επιστροφή του. Κι άλλους τέσσερις εκτός που δεν ξεκινούν συνήθως «πενταδάτοι», όση σημασία και να έχει πια αυτό στο μπάσκετ. Που στην περίπτωση της ΑΕΚ από αυτούς που έλειπαν και χθες δύο τουλάχιστον ξεκινούν συνήθως και στο πρώτο τζάμπολ.  

Ή τι είδαμε από τον Προμηθέα, που κέρδισε χθες την ΑΕΚ, στο διάστημα που είχε τα προβλήματα κι έπαιζε «μισός»; Κατέρρευσαν παντού. Πως να ξεπεραστούν τα τόσα μαζεμένα προβλήματα;

Η ΑΕΚ σε μια σεζόν που πιστεύω ακόμη ακλόνητα, πως πλήρης μπορεί να έχει μεγάλες φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα, βρίσκεται τώρα στο χειρότερο σημείο. Ένα σημείο μέσα στο οποίο είτε θα κοιτάξουν οι άνθρωποι της με ψυχραιμία το πως θα βρουν την διέξοδο μέσα από λογική και πίστη στο πλάνο τους, είτε θα αφεθούν να παρασυρθούν από το παρανοϊκό κλίμα που δημιουργείται και θα διαλυθούν τα πάντα.

Το καλό είναι πως ο άνθρωπος που κρατά τα γκέμια, ο Μάκης Αγγελόπουλος, έχει καθαρή εικόνα για όλες τις λεπτομέρειες που καθορίζουν την πορεία της ομάδας ως τώρα. Κι αντίστοιχα και βεβαιότητα για την προοπτική της, εφόσον ξεπεράσει τώρα τα απρόβλεπτα εμπόδια που βρίσκει στον δρόμο της και τώρα έχουν φτάσει στην κορύφωση της.

Η ομάδα πήρε την απόφαση τον Σεπτέμβρη να παίξει μια μεγάλη ζαριά με το «F8» του BCL, δημιουργώντας ένα σύνολο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις, που σε γενικές γραμμές θα την συνόδευαν και μετά. Προφανώς και ζούμε την περίοδο που πρέπει να ζήσει και με τις δυσκολίες που δημιούργησε αυτή η επιλογή, αλλά δεν μπορείς να πεις πως είναι αξεπέραστες και πως η ομάδα πλήρης, δεν έχει πράγματα να δώσει.

Τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει καθώς τουλάχιστον στην Ευρώπη, η ΑΕΚ παίζει την τύχη της – με πολλά πλεονεκτήματα βαθμολογικά βέβαια- υπό τις ίδιες προϋποθέσεις πάνω κάτω με τις οποίες πάει σε όλο το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο το να καθαρίσει με την Ευρώπη μέσα στα επόμενα 24ωρα θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να αφήσει πίσω της την κρίση. Γιατί όπως είναι τώρα, σημασία έχει να σωθούν αυτά που κρίνονται τελεσίδικα άμεσα.

Στο πρωτάθλημα, όλα είναι σχετικά από την στιγμή που δεν υπάρχουν έδρες φέτος. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα πετύχει τον βαθμολογικό της στόχο για την κανονική περίοδο, αλλά και να μην το καταφέρει, δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται. Αυτό που δεν διορθώνεται είναι να χάσει την Ευρώπη ή μέσα στον επόμενο βήμα να μην μπορεί να χτυπήσει το κύπελλο, που είναι τίτλος.

Πιστεύω πως στο τέλος οι ομάδες που κρατούν τα μυαλά τους και εμπιστεύονται τις κομβικές επιλογές που έχουν κάνει στο ρόστερ, όταν κρίνουν πως εξωγενείς παράγοντες έχουν επηρεάσει ως τώρα αρνητικά και δεν ήταν λανθασμένες κατά βάση, στο τέλος δικαιώνονται.

Η ΑΕΚ πάει για έναν κομβικό παίκτη. Για μια ακόμη φορά, ο Μάκης Αγγελόπουλος, θα κάνει υπέρβαση για να βρεθεί και να έρθει αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα. Το γεγονός πως δεν περνάμε και εποχές που το χρήμα στο μπάσκετ ρέει άφθονο, κάνει ακόμη πιο μικρό το περιθώριο λάθους κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δεν βιάστηκαν στην Ένωση.

Ευτυχώς η ΑΕΚ έχει διοίκηση που ποτέ δεν χάνει το όραμα της. Ίσα - ίσα, το διαθέτει περισσότερο από ποτέ κι αυτή την περίοδο, οπότε και σε αυτή την περίπτωση θα κάνει αυτό που χρειάζεται. 

 

 

 

 

 

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αν αντέξει τώρα που περνάει τα χειρότερα, η μπασκετική ΑΕΚ θα πετύχει
EVENTS