MENU

Είναι πολύ συνηθισμένο να διαβάζει κανείς σε, έντυπα και ηλεκτρονικά, Μέσα αφιερώματα για ομάδες που βασίζονται σε έναν κορμό αθλητών νεαρής ηλικίας, οι καταφέρνουν όμως να λειτουργούν ως έμπειροι και να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στον Ιωνικό Hellenic Coin, το περασμένο καλοκαίρι, θεώρησαν ότι αυτό είναι ένα μοντέλο που μπορεί να δουλέψει και να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, όταν ένας αντίστοιχος χαμηλός μέσος όρος ηλικίας υφίσταται και στην περίπτωση του staff. Προφανώς, η ανάδειξη αθλητών αποτελεί πάντα προτεραιότητα για τις ομάδες και στη συγκεκριμένη έχουν φροντίσει να δώσουν μεγάλες ευθύνες και βασικό ρόλο σε αθλητές κάτω των 25 ετών, όπως οι Έλληνες Νίκος Χουγκάζ - Βασίλης Τολιόπουλος, αλλά και οι ξένοι Muhaymin Mustafa - Sayeed Pridgett.

Η διοίκηση της ομάδας, όμως, φροντίζει φέτος να δώσει ευκαιρίες ανάδειξης και σε νεαρούς ανθρώπους που μένουν εκτός τεσσάρων γραμμών, αλλά επιτελούν πολύ σημαντικό κι επιτυχημένο ως τώρα έργο.

Ο πολύπειρος προπονητής, Βαγγέλης Αγγέλου, και οι άμεσοι συνεργάτες του πλαισιώνονται από ένα staff που φαίνεται να αρπάζει από τα μαλλιά τη δυνατότητα εξέλιξης που του παρέχεται. Κι αν κανείς ρωτήσει τους αθλητές της ομάδας, όλοι θα πουν ότι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θα βρουν στο ανακαινισμένο κλειστό του Πλάτωνα κάποιον από τους παρακάτω.

Η ομάδα έχει εμπιστευθεί για την εξαιρετικά σημαντική θέση του team manager τον Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο, που έχει γεννηθεί το 1995, και βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτό το πόστο ομάδας. Όσοι έχουν πάρει μυρωδιά από λειτουργία συλλόγου, γνωρίζουν ότι ο team manager είναι ο άνθρωπος στον οποίο άπαντες θα απευθυνθούν για ο,τι τους απασχολεί κι εκτός τεσσάρων γραμμών. Πράγματι, το όνομα “Κώστας” είναι αυτό που ακούγεται πιο συχνά από όλα, καθώς πέραν του πρωτάρη και δουλευταρά Αναστασόπουλου, στο ίδιο όνομα ακούει και ο αρκετά πιο έμπειρος φροντιστής της ομάδας, Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Κι όσο ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές κι οργανώνει πολλές από τις λειτουργίες της ομάδας, ο Αλέξανδρος Σταμούλης είναι εκείνος που φορτώνει με… βάρη τις πλάτες των αθλητών. Γεννημένος το 1992 και με σπουδές μεταξύ άλλων στην Ισπανία, ο νεαρός strength & conditioning coach αξιοποιήσε την περσινή σεζόν που δούλεψε στην ΑΕΚ και πλέον έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το κομμάτι της εκγύμνασης των αθλητών του Ιωνικού Hellenic Coin. Τα μέλη του ρόστερ έχουν μείνει μακριά από μυϊκούς τραυματισμούς κι αυτό λέει πολλά για τη δουλειά που γίνεται από τον ίδιο, όπως και η αφοσίωση με την οποία εκτελούν τις εντολές του οι αθλητές της ομάδας.

Ο πιο νεανικός χώρος στο Κλειστό του Πλάτωνα είναι αυτός που ανήκει στους φυσικοθεραπευτές, Ριχάρδο Καμπόσο και Δέσποινα Καπλανίδου. Αμφότεροι γεννημένοι το 1993 και με ήδη κεκτημένη πείρα από το υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Ο “Ρίκι”, όπως θα ακούσεις να τον λένε άπαντες στην ομάδα, είναι 27 ετών αλλά έχει εμπειρία μεγαλύτερου, καθώς ξεκίνησε το ταξίδι του στο μπάσκετ με την ΑΕΚ το 2015, ακολούθησε η διετία 2018-20 στη Λήμνο για τον Ήφαιστο, όπου τα πήγε περίφημα σε νησί χωρίς μαγνητικό κι αξονικό τομογράφο, και πλέον ο Ιωνικός Hellenic Coin. Οι πληροφορίες μας λένε πως, αν έχετε πραγματικά ανάγκη από λίγο γέλιο, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο δωμάτιο του Πλάτωνα πριν από μία προπόνηση. Δεν θα μείνετε παραπονεμένοι, όπως ασφαλώς δεν μένουν και οι αθλητές από τη δουλειά που γίνεται στο κομμάτι της αποκατάστασης. Εξάλλου, ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε αποθεώσει και δημοσίως τον Αλέξανδρο Σταμούλη και τον Ριχάρδο Καμπόσο, με αφορμή το πώς του στάθηκαν στην περίοδο της αποθεραπείας του από τον σοβαρό, πρόσφατο τραυματισμό του.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Δέσποινα Καπλανίδου αποτελεί το “ταίρι” του Καμπόσου στο σχετικό τιμ φυσικοθεραπείας και την ήρεμη δύναμη του δωματίου. Διαθέτει επίσης εμπειρία, καθώς ήταν και πέρσι στην Basket League με τον Ιωνικό Νικαίας, του οποίου μέλος αποτελούσε πριν καν πάρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Για τη θέση του Υπεύθυνου Τύπου, οι διοικούντες έχουν επιλέξει τον Γιάννη Θεοφίλη, που έχει γεννηθεί επίσης το 1995, και διανύει τη δεύτερη χρονιά του σε staff ομάδας της Basket League, μετά και την περσινή του παρουσία στον Ιωνικό Νικαίας.

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν σημαίνουν πως τα υπόλοιπα, εξόχως σημαντικά μέλη του staff νιώθουν “μαθουσάλες”, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως και οι άμεσοι συνεργάτες του κόουτς Αγγέλου, Μάριος Μπατής και Άγγελος Τσίκληρας, παίρνουν για πρώτη φορά την ευκαιρία σε ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας, με τον πρώτο να μην έχει καν προλάβει να “σκοτώσει” τον παίκτη μέσα του και τον δεύτερο να έχει επιδείξει σπουδαίο έργο και στο γυναικείο μπάσκετ, ενώ πέρσι θήτευσε στον Λίβανο.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν υπό την επίβλεψη και με τις… ευλογίες της Χριστίνας Σκέντζιου, που πέρσι έγινε η πρώτη γυναίκα General Manager στην Ευρώπη, ενώ φέτος είναι Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Hellenic Coin.

Ο Ιωνικός Hellenic Coin δείχνει το δρόμο με το πιο νεανικό staff της Α1
EVENTS