MENU

Η νέα σεζόν αρχίζει και οι προκλήσεις που έχουν οι Νιου Όρλινς Πέλικανς είναι πολλές. Με νέα φιλοσοφία, καθώς ο Σταν Βαν Γκάντι διαδέχτηκε τον Άλβιν Τζέντρι, αλλά και με νέο αέρα, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες, που είναι ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά.

Αυτό τόνισε και ο πολύπειρος προπονητής, στο πλαίσιο της media availability session που διοργάνωσαν οι «πελεκάνοι» πριν από την έναρξη των ατομικών προπονήσεων των παικτών. Σε αυτή πήρε μέρος και το SDNA, που είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Ο Βαν Γκαντι δεν έμεινε όμως, μόνο στους νέους παίκτες του ρόστερ, για τους οποίους δήλωσε ενθουσιασμένος που θα έχει τη δυνατότητα να τους καθοδηγήσει. Αναφέρθηκε και στον Τζέι Τζέι Ρέντικ, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή παρουσία τους στους Ορλάντο Μάτζικ, εξηγώντας πόσο σημαντικός είναι για το πλάνο του.

Ο πολύπειρος κόουτς στάθηκε στην παρουσία του Τζέι Τζέι Ρέντικ, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Ο μόνος παίκτης του οποίου το παιχνίδι γνωρίζω και έχω μια οικειότητα είναι ο Τζέι Τζέι (Ρέντικ) και το παιχνίδι του έχει αλλάξει τα τελευταία 8 χρόνια που δεν τον είχα στην ομάδα μου. Ξέρω το επίπεδο συγκέντρωσης και ανταγωνιστικότητας που έχει ο Ρέντικ. Ξέρω ποιον κοουτσάρω, ακόμα κι αν είναι μεγαλύτερος τώρα. 

Βλέπεις τους Πέλικανς αυτή τη σεζόν και το πώς χτίζονται, με τους Μπράντον Ίνγκραμ και Ζάιον Ουίλιαμσον να είναι οι 2 κύριοι πυλώνες της ομάδας. Οι επόμενοι παίκτες που χτίζεις την ομάδα γύρω τους είναι ο Μπλέντσο και ο Τζέι Τζέι Ρέντικ, που έχουν την ικανότητα α σουτάρουν από μακριά και σε catch 'n shot καταστάσεις. Μεγαλώνουμε την επίθεσή μας με την παρουσία του Λόνζο Μπολ που έχει την ικανότητα στο transition να σουτάρει και να έχουμε καλύτερη εικόνα στην επίθεση. Αλλά στο μισό γήπεδο έχουμε τον Μπράντον, τον Ζάιον, τον Έρικ και τον Τζέι Τζέι. Αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν στην λίγκα ή από τους αντιπάλους μας. 

Ο Τζέι Τζέι είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας και έχει την ικανότητα να σουτάρει, αλλά και να σκοράρει όπως λίγοι στη Λίγκα, να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του και πάντα μένει σε εγρήγορση. Κάνει πολύ λίγα λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ και έχω μεγάλη εκτίμηση στο παιχνίδι του, ειδικά στην άμυνα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο νεανικό χαρακτήρα των φετινών Πέλικανς επεσήμανε πως «κανείς δεν είναι πιο ενθουσιασμένος απ' ότι είμαι εγώ. Με τον Μπράντον και τον Ζάιον έχουμε δύο πυλώνες του franchise που είναι νέοι και έχουν την προοπτική να μείνουν για πολλά χρόνια εδώ και να γίνουν σημεία αναφοράς για πολύ καιρό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πηγαίνοντας στο καμπ ώστε να μάθω περισσότερα τώρα. 

Αρχίζουμε με τον τίτλο του αουτσάιντερ και του τι μπορούμε να κάνουμε και τι να χτίσουμε. Η εμπειρία μου δείχνει ότι μέχρι να αρχίσουμε να κοουτσάρουμε δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για όλα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξέρεις ότι μπορούν να γίνουν και κάποια άλλα που μπορείς να χτίσεις και να είναι διαφορετικά. Αυτά θα τα ξέρεις όταν γίνουν και όταν βγεις στο παρκέ. Θα έλεγα ψέματα σε όλους αν καθόμουν εδώ και έλεγα ότι σε 5 μέρες θα ήξερα πώς θα πάμε στη σεζόν. 

Προπονώ για πρώτη φορά και ειδικά τους νέους. Πρέπει να καταλάβω τι θέλουν. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Τζέι Τζέι Ρέντικ γιατί αυτό κάνει εδώ και 14 χρόνια στη Λίγκα. Για τους νέους παίκτες είναι διαφορετικό. Αυτό που με ενθουσιάζει είναι πως προσπαθώ να βρω νέα πράγματα, να χτίσω πράγματα στην επίθεση και να επιτρέψω να έχει η ομάδα την ικανότητα που χρειάζεται».

 

Βαν Γκάντι στο SDNA: «Ίνγκραμ και Ζάιον σημεία αναφοράς των Πέλικανς, κανείς δεν είναι πιο ενθουσιασμένος από μένα»
EVENTS