MENU

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

MIES (Ελβετία) - Casademont Zaragoza και Falco Szombathely κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο της Κανονικής Περιόδου στην παρθενική τους παρουσία στο Basketball Champions League και, ένα χρόνο αργότερα, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά.

Στον Όμιλο D της σεζόν 2020-21 βρίσκεται μαζί τους η Nizhny Novgorod και η πρωτάρα Pszczólka Start Lublin, η πολωνική ομάδα που θα δώσει το παρών για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κάναμε 10 ερωτήσεις στον προπονητή κάθε ομάδας, ώστε να μας βοηθήσουν να προαναγγείλουμε την δράση στον Όμιλο Α, που ξεκινά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου:

Ποια ομάδα του ομίλου έχει το καλύτερο ρόστερ και/ή προπονητή και γιατί το πιστεύετε αυτό;

Diego Ocampo (Casademont Zaragoza): Η Nizhny Novgorod
Gasper Okorn (Falco Szombathely): Σίγουρα η Zaragoza έχει το πιο δυνατό ρόστερ και αποτελεί το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Όσον αφορά στους προπονητές, δεν μπορώ να εκφράσω άποψη.
Zoran Lukic (Nizhny Novgorod): Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για ρόστερ στην περίοδο του κορωνοϊού. Οι ομάδες μπορεί να αλλάξουν τα ρόστερ τους ή το πρόγραμμα προπονήσεων λόγω αυτής της κατάσταση. Γι' αυτό το λόγο, αυτή τη στιγμή, μετρά ο αριθμό των υγειών παικτών.
David Dedek (Pszczólka Start Lublin): Η Zaragoza έχει ένα καλό μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών, καλούς προπονητές και αγωνίζεται στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. Η Nizhny Novgorod είναι πολύ κοντά για τους ίδιους λόγους.

Ποια ματς του ομίλου θα προτείναμε σε έναν ουδέτερο φίλο του μπάσκετ;

Diego Ocampo: Νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια του ομίλου θα είναι πολύ ενδιαφέροντα, καθώς το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό.
Gasper Okorn: Είμαι σίγουρος πως όλα τα παιχνίδια θα είναι ενδιαφέροντα, γιατί όλες οι ομάδες έχουν διαφορετικό στιλ. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα ήταν αυτό ανάμεσα σε Zaragoza και Nizhny.
Zoran Lukic: Όλα τα ματς του ομίλου θα είναι απρόβλεπτα. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας. Όπως είπα πριν, ο αριθμός των υγειών παικτών θα μετρά.
David Dedek: Το Zaragoza εναντίον Nizhny Novgorod και το Lublin εναντίον Falco.

Ποια θα είναι τα δυσκολότερα παιχνίδια για την ομάδα σας και γιατί;

Diego Ocampo: Σίγουρα το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νizhny, γιατί το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο, ενώ και ο αντίπαλος είναι μία πολύ καλή ομάδα επιθετικά και αμυντικά.
Gasper Okorn: Το παιχνίδι στο Νόβγκοροντ θα είναι πολύ δύσκολο λόγω του ταξιδιού, που γίνεται χειρότερο λόγω των πρωτοκόλλων του κορωνοϊού. Επίσης τα δύο ματς με την Zaragoza θα έχουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Zoran Lukic: Σέβομαι όλες τις ομάδες του ομίλου μας και τις θεωρώ όλες δύσκολους αντιπάλους.
David Dedek: Αυτά κόντρα στην ισχυρή Zaragoza, αλλά και το εκτός έδρας με τη Nizhny λόγω του μεγάλου ταξιδιού και της ποιότητας του αντιπάλου.

Αναφέρετε έναν ή περισσότερους παίκτες από τον όμιλο που πιστεύετε ότι είναι πραγματικά ξεχωριστοί.

Diego Ocampo: Ίσως τον Evgenii Baburin [της Nizhny], διότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης και όταν δημιουργεί καταστάσεις για τους συμπαίκτες του γίνεται πολύ επικίνδυνος. Αυτή τη στιγμή στην VTB έχει περισσότερες από 5 ασίστ ανά ματς και βοηθά τους παίκτες της ομάδας του να γίνονται καλύτεροι.
Gasper Okorn: Νομίζω πως υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, αλλά ο Αργεντίνος διεθνής Nicolas Brussino της Zaragoza είναι εξαιρετικός παίκτης, όπως και ο συμπαίκτης του Rasheed Sulaimon, που έδειξε πέρσι με την Dijon τις ικανότητές του.
Zoran Lukic: Δεν έχω απάντηση.
David Dedek: Δεν έχω απάντηση.

Αναφέρετε έναν ή περισσότερους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη.

Diego Ocampo: Θα πω τους Zoltan Perl και Anton Astapkovich, που πιστεύω ότι έχουν πολύ ταλέντο.
Gasper Okorn: Είμαι σίγουρος ότι κάποιος παίκτης θα μας εκπλήξει. Από την ομάδα μας θα έλεγαν τον Kyan Anderson αλλά και κάποιους νεαρούς Ούγγρους. Όπως επίσης μπορούν να ξεπηδήξουν και οι Πολωνοί παίκτες της Lublin που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο ευρύ κοινό.
Zoran Lukic: Δεν έχω απάντηση
David Dedek: Δεν έχω απάντηση

Ποια ομάδα του ομίλου παίζει ένα στιλ μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται ενδιαφέρον και γιατί;

Diego Ocampo: Είναι δύσκολο να απαντήσω, γιατί οι ομάδες έχουν παίξει μόλις λίγα ματς.
Gasper Okorn: Δεν μπορώ να πω για την Lublin, αλλά σίγουρα οι Nizhny και Zaragoza παίζουν πολύ φίζικαλ μπάσκετ κι έχουν μέγεθος. Όμως, είναι πολύ νωρίς για ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Zoran Lukic: Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που η Zaragoza παρουσιάστηκε στο BCL Final 8. Ύστερα απ' αυτό όμως, συνάντησε κάποιες δυσκολίες στην Liga Endesa. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ, και γι' αυτό δεν θα ήθελα να ονοματίσω κάποιο. Εκτός αυτού, η πανδημία μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιδράσεις.
David Dedek: Η Zaragoza παίζει πολύ γρήγορο, έξυπνο κι αποτελεσματικό μπάσκετ.

Ποια ομάδα θα έχει την καλύτερη άμυνα του ομίλου και ποια την καλύτερη επίθεση;

Diego Ocampo: Ισχύει πάνω-κάτω το ίδιο με παραπάνω, ελπίζω ότι μπορούμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά ακόμη χτίζουμε την ομάδα μας και βρίσκουμε το στιλ μας.
Gasper Okorn: Νομίζω ότι και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου βασίζονται στην άμυνα. Πέρσι η Zaragoza είχε στηριχθεί στο αμυντικό κομμάτι και το έδειχναν οι αριθμοί, ενώ το ίδιο ίσχυε για τη Nizhny που θα έχει και τον ίδιο κόουτς με πέρσι.
Zoran Lukic: Είναι δύσκολο να μιλήσω για άμυνα κι επίθεση, από τη στιγμή που δεν έχουμε σειρά αγώνων μετά τον Μάρτη.
David Dedek: Η Zaragoza την καλύτερη άμυνα, η Nizhny Novgorod την καλύτερη επίθεση.

Ποια ομάδα του ομίλου παίζει με τον γρηγορότερο ρυθμό και ποια με το πιο αργό τέμπο;

Diego Ocampo: Όπως είπα και παραπάνω, ελπίζω να παίζουμε γρήγορο και καλό μπάσκετ, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ.
Gasper Okorn: Δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα, είναι ακόμη νωρίς.
Zoran Lukic: Η ομάδα που θα έχει 12 παίκτες στο ρόστερ της θα είναι η πιο γρήγορη. Η ομάδα που δεν θα έχει, λόγω Covid-19, θα είναι η πιο αργή.
David Dedek: Η Zaragoza θα έχει τον πιο γρήγορο ρυθμό, η Nizhny Novgorod το πιο αργό τέμπο.

Αν μπορούσατε να περάσετε μερικές περισσότερες μέρες σε μία πόλη ομάδας του ομίλου ή μπορούσατε να πάτε την ομάδα σε ένα εστιατόριο (ο πρόεδρος πληρώνει!), ποια πόλη θα επιλέγατε;

Diego Ocampo: Νομίζω πως το Νόβγκοροντ είναι μια πολύ ωραία πόλη με όμορφα restaurants.
Gasper Okorn: Έχουμε παίξει στη Σαραγόσα κι έτσι πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε Νίζνι και Λούμπλιν. Επειδή μου αρέσει να ταξιδεύω και να βλέπω διαφορετικά μέρη, μάλλον θα προτιμούσα το Νόβγκοροντ.
Zoran Lukic: Θα επέλεγα το Σζομπατέλι της Ουγγαρίας, γιατί είναι κοντά στην πατρίδα μου, την Σερβία.
David Dedek: Θα επέλεγα τη Σαραγόζα.


Βρίσκεται σε αυτό τον όμιλο η ομάδα που θα κατακτήσει το BCL για το 2021; (μπορείτε να απαντήσει με ναι ή όχι, δεν χρειάζεται να ονομάσετε την ομάδα)

Diego Ocampo: Είναι αδύνατον να το γνωρίζουμε, ειδικά στην κατάσταση του κορωνοϊού που θα επηρεάσει τη σεζόν. Είναι στα χέρια μας να παλέψουμε στο παρκέ.
Gasper Okorn: Ας πούμε ναι!
Zoran Lukic: Κάθε ομάδα του BCL θα μπορούσε να κατακτήσει το τρόπαιο το 2021.
David Dedek: Όχι.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
BCL: Οι προπονητές αναλύουν τον τέταρτο όμιλο και δίνουν τις προβλέψεις τους
EVENTS