MENU

* Από τις 15 Ιουνίου είναι κλεισμένο, τελειωμένο το deal του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ αλλά οι μπούφοι που τότε έλεγαν ότι η αποκάλυψη του SDNA είναι παραμύθι, οι στημένοι που θέλουν την καταστροφή του μπάσκετ και οι Ολυμπιακοί που παρακαλούσαν να μην είναι αλήθεια έμαθαν τελικά τα γεγονότα με τρεις μήνες καθυστέρηση.

* Δεν μπορούν να δεχθούν ότι το μπάσκετ ζει και βασιλεύει και δεν εξαρτάται από μια ομάδα. Είτε αυτός είναι ο Ολυμπιακός, είτε ο Παναθηναϊκός, είτε οποιοσδήποτε. Με τα προβλήματά του, ναι, σε δύσκολη εποχή όμως συνεχίζει κανονικά και αυτή η διετία θα γραφτεί τελικά στην ιστορία για ένα λόγο. Γιατί ο Ολυμπιακός θέλησε να αυτοκτονήσει αλλά δεν πήρε κανέναν άλλο μαζί του στον γκρεμό. Δικαίωμα του ήταν, όλοι γνωρίζουν, αξιολογούν, και στο τέλος κάνουν λογαριασμό. Το μπάσκετ χάρη στη δυναμική του, τις ισχυρές του βάσεις επιβίωσε. Και σε μεγάλο βαθμό για τη φετινή σεζόν οφείλεται στη σούπερ συμφωνία ΕΡΤ-Basket League.

* Η συμφωνία έχει κλείσει εδώ και 100 μέρες, αλλά χθες το πρωί στη συνάντηση της ΕΡΤ με την ηγεσία του ΕΣΑΚΕ δόθηκαν και τυπικά τα χέρια. Από την ΕΡΤ άραγε γιατί δεν ήταν στη συνάντηση οι επικεφαλής της; Ρητορικό το ερώτημα.

* Άντε να το πάρει το ποτάμι. Η απόφαση για το μπάσκετ στην ΕΡΤ έχει υπογραφή από το Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό φυσικά έχει τη δίκη του σημειολογία. Απέναντι σε μία λαίλαπα παραπληροφόρησης, πήρε την πρωτοβουλία να κρατήσει ζωντανό τον οργανισμό του μπάσκετ σε πείσμα όσων θεωρούσαν ότι θα κάνει πλάτες στις κλαμμένες χήρες.

* Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι το SDNA δεν θα το διαψεύδετε. Το SDNA. Αντιγράφετε (χωρίς πηγές φυσικά), βαράτε F5, αλλά να κάνετε και διαψεύσεις πάει πολύ.

* Πάμε τώρα και στις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε τελικά το deal. Και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Θυμάστε που έγραφαν ότι αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν και είναι όνειρα θερινής νυκτός του ΕΣΑΚΕ; Το πήρε λοιπόν το ποσό που εξαρχής είχε θέσει στόχο.

* Η βοήθεια από την κυβέρνηση δεν εντοπίζεται μόνο στο τελικό νούμερο, που είναι 4,25 εκατ. ρευστό και 250χιλ διαφημιστικός χρόνος που έχει ήδη σχεδόν ρευστοποιηθεί, αλλά και στο πώς θα καταβληθούν τα χρήματα. Με γερή μπροστάτζα, που δίνει τεράστια ανάσα στις ΚΑΕ, οι οποίες εδώ και έξι μήνες δεν έχουν έσοδα από πουθενά. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για όλη την αγορά του μπάσκετ: τους παίκτες, τους προπονητές, τους υπαλλήλους και το προσωπικό των ομάδων.

* Ένα τελευταίο βήμα έμεινε ουσιαστικά, που είναι η αποδέσμευση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από την Cosmote. Ένα μικρό πέναλτι θα πληρώσουν και μέσα στην εβδομάδα λογικά θα τελειώσει το θέμα και τυπικά.

* Η ΕΡΤ από την άλλη, που μέχρι τώρα δείχνει καθημερινά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 και του 1936, θα βρει ζωντανό πρόγραμμα και για πρώτη φορά μετά από δυο δεκαετίες με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος στο δικό της κανάλι. Και επιπλέον με τη δυνατότητα να ορίζει το πρόγραμμα σε λογικές ώρες και όχι όπως το είχαν πεταμένο τα προηγούμενα χρόνια (Σάββατο 15:15 και κάτι τέτοιες παλαβές ώρες).

* Ας εκμεταλλευτεί το μπάσκετ όπως του αξίζει και θα βγει κερδισμένη. Χωρίς τον βραχνά των εμπορικότατων αγώνων που είχε από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως Λαμία - Ατρόμητος και Παναιτωλικός - Άρης, μπορεί να κάνει παπάδες. Αρκεί να το θέλει και να μην το πολεμήσει εκ των έσω.

* Στο πλαίσιο της συμφωνίας μάλιστα και παρότι δεν έχουν πέσει υπογραφές, η ΕΡΤ θα δείξει μέσα στην εβδομάδα, Τετάρτη και Πέμπτη, τους 4 αγώνες του Super Cup, από το γήπεδο του Περιστερίου.

* Και επειδή σας αρέσουν αυτά τα πικάντικα, ο Παναθηναϊκός θα πάρει από την ΕΡΤ ακριβώς το συμβόλαιο που είχε στην Cosmote TV, η ΑΕΚ το συμβόλαιο που θα είχε στην Cosmote TV και οι υπόλοιποι 11 το συμβόλαιο που δεν θα βρουν πουθενά.

* Αυτό και μόνο εξηγεί το πόσο καλό είναι το deal για όλες τις ομάδες. Για τρία χρόνια παρακαλώ. Κλειστό συμβόλαιο. Καταλαβαίνετε για τι μαγκιά μιλάμε; Γκαραντί χρήματα για 14 ομάδες επί τρία χρόνια. Εξασφάλιση για τις ΚΑΕ και για ολόκληρο το άθλημα. Με ενέργειες, καλό είναι νομίζω να ξέρουν όλοι σε ποιους οφείλεται, του Μάκη Αγγελόπουλου και του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου. Ο Παναθηναϊκός είχε δηλώσει εξ αρχής ότι είναι «μέσα σε όλα» κι αυτό αρκούσε για να δώσει πολύτιμο χαρτί στη διαπραγμάτευση. Κι ένα μεγάλο credit ασφαλώς στην Πολιτεία που όχι μόνο δεν υπέκυψε στις πιέσεις αλλά έδειξε εμπράκτως ότι θέλει το άθλημα ψηλά.

* Στη συμφωνία είναι μέσα και ο Ολυμπιακός. Στον ακέραιο βαθμό εξασφαλίστηκε, εκτός αν θέλει να σπάσει την κεντρική διαχείριση και να τραβήξει δικό του δρόμο. Στο συμβόλαιο πάντως, προβλέπεται ότι θα πάρει σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον Παναθηναϊκό, αν επανέλθει στην Α1.
 

Αυτό είναι το χρυσό deal ΕΡΤ-Basket League
EVENTS