MENU

* Το καημένο το μπασκετάκι όλα τα είχε ζήσει, λιμούς, καταποντισμούς, καταγγελίες, στρινγκ, μηνύσεις όσο υπήρχε η ακραία αντιπαλότητα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, και πάνω που επήλθε η ηρεμία, έχει έρθει τώρα η πλευρά του αυτόχειρα να ζητήσει εξηγήσεις: «Εγώ αυτοκτόνησα, εσείς γιατί δεν πεθαίνετε;». Έτσι ακριβώς κυρίες και κύριοι.

* Κλαίνε, εκεί πέριξ από το λιμάνι, γιατί δεν πέθανε η κατσίκα του γείτονα και πέθανε μόνο η δική τους. Είχαν επενδύσει όλη την επιχειρηματολογία στο γεγονός ότι χωρίς τον Ολυμπιακό θα ψόφαγαν όλοι και τώρα που το μπάσκετ ζει, άφησαν τον Παναθηναϊκό και άρχισαν να μισούν όσους ανασαίνουν.

* Δείτε από πού προέρχεται η λυσσαλέα επίθεση κατά της ΕΡΤ, από την ώρα που αποκάλυψε τούτο εδώ το πορτοκαλί σάιτ τη μεγάλη συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα καταλάβετε. Πανικός κι ομίχλη. Όσοι τους διαβάζουν ή τους ακούνε, τσιμπιόντουσαν. Τι πάθανε ρε παιδιά αυτοί; Τι τους απασχολεί ποια είναι η συμφωνία ΕΡΤ-ΕΣΑΚΕ εφόσον δεν συμμετέχουν στην Α1; Τι αγωνία και λαχτάρα είναι αυτή να μην περάσει μια πρόταση που αποτελεί σωτηρία για 12-14 ομάδες που θα παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα μπάσκετ;

* Για αυτό είναι το Slam Dunk, να εξηγεί όσα κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Η μεγάλη επένδυση του αυτόχειρα ήταν να πάρει μαζί όλους τους υπόλοιπους. Να πεθάνουν. Να χρεοκοπήσουν. Να πληρώσουν ακριβά για το 13-1. Αυτό είναι όλο. Διαβάζουν ότι δεν θα κατέβει το Ρέθυμνο και πανηγυρίζουν, γιατί νομίζουν ότι είναι δική τους νίκη, εκδίκηση για το 13-1. Δεν κατεβαίνει ο Μπούμπουρας γιατί βαρέθηκε να βάζει λεφτά και πιστεύουν ότι είναι δική τους επιτυχία «ορίστε τι κάνατε με το 13-1», γράφουν.

* Δεν έχει σημασία που δεν έχει καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. Είναι ζήτημα συνειδησιακό. Ψάχνουν από κάπου να πιαστούν γιατί έχουν αντιληφθεί τι αυτοχειρία έκαναν και αναζητούν φανταστικούς εχθρούς. 

* Ο Παναθηναϊκός το έκανε με την Ευρωλίγκα κι έχασε 10-1, ο Ολυμπιακός με τον ΕΣΑΚΕ και ηττήθηκε με 13-1. Η διαφορά είναι ότι ο ένας παίζει ακόμα στην Α1 της Ευρώπης, ο άλλος είναι στην Α2 της Ελλάδας κι από τις συγκυρίες του κορονοϊού, θα είναι και δεύτερη σεζόν εκεί. Κι αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε στην Α2 της Ευρώπης, δηλαδή το BCL, τι θα έκανε; Θα περίμενε πότε θα χρεοκοπήσει η Ευρωλίγκα για να δηλώσει δικαιωμένος για την απόφασή του. Σε αυτό επενδύει κι ο Ολυμπιακός ή μάλλον καλύτερα όσοι τον εκφράζουν. 

* Διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τοποθετηθεί πουθενά. Αν ήθελαν οι Αγγελόπουλοι να μιλήσουν κάπου επίσημα θα το έκαναν, τόσα διαθέσιμα media υπάρχουν για να μιλήσουν και κανείς δεν θα τους αρνούνταν μια συνέντευξη, ίσα ίσα όλοι κρα θα έκαναν. Δεν το κάνουν γιατί καταλαβαίνουν. Κι έτσι βρίσκουν χώρο και μιλάνε άλλοι εξ ονόματός τους, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν τοποθετηθεί πουθενά.

* Το ακατανόητο είναι γιατί έχουν τέτοια λύσσα, τέτοια μανία κατά του μπάσκετ όλοι οι υπόλοιποι. Που δεν τους έχει εξουσιοδοτήσει κανείς και όλη η πιάτσα συζητάει ότι εκφράζουν ανεπίσημα τις θέσεις ενός σωματείου, που όμως δεν έχει εκφραστεί. Και γιατί να εκφραστεί κιόλας από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ολυμπιακός θα βγει απίστευτα ωφελημένος από τις συμφωνίες που τρέχει ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Γαλατσόπουλος και ο Καραχάλιος από τον ΕΣΑΚΕ; Απαλλαγή σε φόρους θα έχουν, λιγότερο ΦΠΑ θα πληρώνουν, ευνοϊκές ρυθμίσεις θα πάρουν, κι άλλα που θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

* Η τρέλα που τους έχει πιάσει όμως, είναι τέτοια που χωρίς να ξέρουν καν τι συμβαίνει λένε ότι δεν ισχύουν οι συμφωνίες, ότι είναι τρελά σενάρια και άλλα τέτοια. Όταν βέβαια πέσουν οι υπογραφές, θα ψαχτεί απ’ ότι πιάνουν οι κεραίες μας και ο ΕΣΑΚΕ να βρει τι ρόλο παίζει ο καθένας και γιατί θέλουν να υποτιμήσουν με τόσο ακραίο τρόπο το προϊόν γιατί ορισμένοι έχουν και «θεσμικό» ρόλο στην υπόθεση. Κι εν τέλει, αν θέλουν να πουλάνε τρέλα, ας το κάνουν όπου θέλουν, με όποιον παράγοντα ή ομάδα θέλουν, αλλά τα ρεπορτάζ του SDNA η ίδια η ιστορία το έχει αποδείξει ότι δεν αμφισβητούνται. 

* Για να μην μακρυγορούμε, θα είναι μεγάλη νίκη, θρίαμβος του μπάσκετ, αν φανεί ότι τελικά ακόμα και χωρίς το δεύτερο πιο εμπορικό όνομα του αθλήματος, κατάφεραν στην πιο μεγάλη κρίση, έμεινε ζωντανό. Κι αν οι υπόλοιποι έχουν απωθημένα, ας τα βγάλουν κάπου αλλού, όχι στις 1000 οικογένειες που μπορεί να επιβιώνουν χάρη σε τέτοιου είδους συμφωνίες. Βάζεις στο πικάπ λίγο Κόκοτα, «είναι αβάσταχτος ο πόνος σου, καλέ μου», ένα ποτό και πάνε κάτω τα φαρμάκια που το μπάσκετ ζει…

Αβάσταχτος ο πόνος επειδή το μπάσκετ έμεινε όρθιο και δεν βούτηξε στον γκρεμό μαζί τους...